Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
HJ: Biztos van még sok hiba, elgépelés a Splinti magyarosításban, de vannak olyanok is ű í, ha jól emlékszem (mert már nincs meg a játék) amelyeket nem kezelt a progi (karakterkonverterrel elképzelhető, hogy meg lehetne oldani, de úgy éreztem, hogy ez a két ékezetes betü hiánya még belefér).
JBZ-vel kapcsolatban teljesen igazad van, erkölcsileg mindenképpen kötellesség!!!, sőt ő akár meg is vétózhatja a felhasználást (jogilag már más a helyzet, de erről majd lejjebb)
A patch-ekkel kapcsolatban én annakidején a magyarosítást végigteszteltem az akkori legújabb (ha jól emlékszem 1.2-es patch-el), nem volt gond, DE!!! mivel mindenkinek az amcsi verzó volt-van meg (asszem), ki tudja, hogy az európai verzió milyen (én nem).
Methos: az e-mailben feltett kérdésemre úgy tűnik, itt a válasz.
Hát nem nyugtatott meg, de komolyan!!!
Az, hogy 15 évesen mit ér el az ember, egy dolog (de ebben az esetben ténylegesen a madárrá válást érnéd el, nem pedig az elismerést, MERT AZOK AKIK EDDIG MÉG NEM JUTOTTAK HOZZÁ A SPLINTI MAGYARÍTÁSÁHOZ, CSAK MAJD MOST AMIKOR ITTHON IS MEGJELENIK, MÉG AZT SEM FOGJÁK ÉSZREVENNI, HOGY A FORDÍTÁST KI FIA-BORJA KÉSZÍTETTE!!!), engem speciel 10 évesen is kibaszottul felbaszott volna, ha valamit csinálok, amiben munka, ráfordítás, stb. tehát idő és izzadság van és ezért más viszont lóvét kaszíroz (Az Automex mindenképp magasabb eladott példányszámot fog elérni, ha magyarul jelenik meg, sőt ez akár jelentős különbség is lehet!!!), úgy hogy még + követelményeket állít!!!!!
Azt tanácsolom, hogy az ilyenfajta tárgyalásokat, bízd profira, de mindenképp olyan személyre, aki többet látott, hallott, mint te.
Még mielőtt tárgyalásba bonyolódnál, tájékoztatást kérek, olyan dologról amiben benne van a kezem (jó mélyen, fenékig)
Ne akarj mindent egyedül csinálni, mert nem fog menni, hidd el, én csak tudom, hisz én is voltam tizenéves, ugyanezt átéltem már egyszer!!!
Szóval az, hogy (jelen esetben) én fordítgatok ezt-azt hobbiból, hogy mások is jobban élvezzék a játékokat egy dolog, és megint más dolog, ha ebből valaki - számomra is előnytelen - hasznot húzna (nem Te, természetesen, hanem a kiadó!), pénzügyekben könyörtelen vagyok!!!
AZ, HOGY VALAKI (BÁRKI IS, FŐLEG SZÁMOMRA ISMERETLENEK) PÉNZT KERESSEN AZ ÉN MUNKÁMBÓL, ÚGY HOGY EGY FITYINGET SEM LÁTOK BELŐLE, SŐT MÉG KÖTELEZETTSÉGEKET BASSZON A NYAKAMBA, SZÁMOMRA ELFOGADHATATLAN!!!
Na én ekkor nem tudnék a tükörbe nézni, egyszerűen szarnak érezném magam!
A követelmény egyébként amit állítottak, teljesen normális, abban az esetben, ha a nyereségből jutalék jár (ennek mértéke már lehet megbeszélés tárgya)
Olyan területre keverdtél, ami - hidd el - számodra ingoványos terület, és nem lehet elintézni személyes kontaktus nélkül!
Az amit most sikerként élsz meg, lehet, hogy pár év múlva életed egyik baklövésének fogod tekinteni!
Fogadd meg a tanácsaimat, nem baszogatni akarlak, de bizonyos szarvashibákat nem szabad elkövetni.
A pénzt pedig nem kell kikerülni, vagy mit írtál lejebb, miért is kéne? Ezt még - amig valószínüleg nem Te tartod el magadat, nemhogy Te tarts el másokat - a korod miatt, lehet ,hogy nem érzékeled.
Mégegyszer remélem megérted, hogy nem bántani akarlak, de rajtad keresztül másokat (engem is) érint ez az ügy, így elfogadhatatlan, hogy egyedül akarod intézni!!!
A JOGI TÉNYEK: (sorban)
JBZ jogilag nem tehetne semmit, mert nem védte le a munkáját, sőt nem is jelentkezett, válaszolt megkeresésre sem! (jogilag nem értelmezhető az, hogy JBZ)
A GAMEHUNTER TEAM nem jogi személyiség, ezért az AUTOMEX kft. nem köthet szerződést vele, csak a "mögötte álló" magánszeméllyel, jelen esetben Methossal, de mivel ő még 15 éves (jogilag korlátozottan cselekvőképes), így nem köthet vele sem (csak a jogi képviselőjével) olyan szerződést, amiben követelmények vannak állítva.
Viszont a Gamehunter Team licenzében csak annyi szerepel, hogy szabadon terjeszthető, a készítő megjelölésével, az viszont nincs ott, hogy kereskedelmi forgalomba nem állítható.
Így az Automex, ha akarná mindennemű beleegyezés nélkül is terjeszthetné, követelmények állítása nélkül!!!
LEHET, hogy kicsit impulzív voltam, de felment a pumpa bennem, mint mindíg amikor valaki az én faszommal akarja verni a csalánt.
Úgy érzem eljutottunk egy olyan pontra, ahol már szükséges a személyes kontaktus felvétele!!!