Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Llajti #55948 Hi.
A magam részéről: egy ideje feltűnt, hogy mostanában elég morci vagy itt a fórumon is, másutt is. Nem értettem, majdnem rákérdeztem, most már nem kell. Szerintem túlságosan magadra vetted, de ez az én véleményem.
" a másik oldalt pedig felhasználók 95%-a követelődzik, okoskodik, megmagyaráz, esetleg még ki is oktatja a fordítót és ezt személyeskedő, sértő stílusban."
Ez már a kezdetektől így volt. Én az elején személyesen nemigen találkoztam ilyesmivel, de nem is volt kedvem hozzá, így a minimálisra korlátoztam az elérhetőségemet. E-mailcím, kontakt van, de ennyi. Így is írnak a magyaritasok.info-n az üzenőfalra az emberek olyanokat, hogy jaj. Szerencsére ezt eddig mások türelmesen lekezelték helyettem is, ami pedig kevés e-mailen jön, azt most már javarészt inkább ignorálom. (ahol meg nem tudom, inkább elkerülöm az adott oldalt) Ezzel együtt ez a kevés is szarul esik nekem is, ember vagyok, de ennyit kibírok, ezért intéztem így. A munkám tudom, hogy jó, és azt is, hogy mindig van hová javulni. Ha valamiben fejlődik az ember, akkor sok év alatt általában annyi tudást szed magára, hogy fejet fogva nézi, mit csinált évekkel ezelőtt. Pedig abba is beleadta minden akkori tudását. És épp ez a lényeg. Aki nem csinálja, nem érti, mekkora meló egy-egy magyarítás, csak azt érzi, hogy most ez neki azonnal kell és ebben az egyre gyorsuló világban egyre inkább afelé halad az egész, hogy minél gyorsabban ki legyen elégítve az igénye. Ha nincs, akkor a másik a szemét, legyen az vállalat vagy ember. De ez nem a magyarításról szól, hanem az érzelmek kielégítéséről. Ha te beleadtál mindent, nincs okod szégyenkezni. A saját érzelmei legyen a másik ember gondja.
"amivel -gondolom az oldal látogatottság megtartása bármi áron -"
Az oldal eddigi életútját tekintve és pár saját tapasztalatra alapozva ezt nagyon valószínűtlennek tartom. Szerintem egyszerűen elsikkadt valahol az infó. Amúgy lehet, olyat, hogy a magyarítás linkje bekerül, de a letöltés már a te oldaladra irányít, letölteni csak ott lehet. Nekem volt olyan magyarításom régebben, amit megvett egy cég (nem kaptam érte túl sok pénzt, de nem is túl keveset), ott megkértem őket, hogy vegyék le és a linket irányítsák át a cég weboldalára. Megtörtént. Viszont volt más, amit elfelejtettek. Zavart, írtam nekik megint, megtörtént. Ez van, emberek vagyunk, ingyen csináljuk, a portál fenntartói is.
"Tudom, hogy az itt lévő/élő "kemény magnak" egy fordító ide vagy oda nem számít"
Ez így biztosan nem igaz, hiszen bár nem írtam, de nagyon örültem a wolfi magyarításának. Alig vártam, és jó volt azzal végigjátszani. Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen.