Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
reelc #55687 Ahogy írtam 2 ember csinálta a játékot, és ha megnézed az adatlapját pl. német, lengyel sincs benne, csak angol. A német nagyobb piac, és ha a kiadó azt nem rakatta bele, akkor a magyart miért engedte volna?
Sőt, a fejlesztők később se rakták bele, amikor gondolom már nem is patchelték már, elengedték a játékot.
Mivel a kiadó pénzeli a játékot, és finanszírozza a kiadást is, naiv dolog lenne feltételezni, hogy nem szab meg dolgokat.
Játéknál ugye az első pár hónap a legfontosabb bevétel szempontjából.
Szóval a majd -85%-ban pár év múlva, meg bundliban vásárlás nem játszik be a normális és minél hamarabb számított pénzükbe. 2015-ös játék, ne mai fejjel nézd, és nem is említettem torrentet, de gondolom abban egyetértesz, hogy nem vesz meg mindenki minden játékot. Az emberek nagyrésze az AAA-ra volt már akkor is ráállva. Szóval kijön egy random indie, egy a sokszáz közül, és vagy bizalmat szavaz valaki, vagy nem. De kevesebb a "nyilvánosságuk" az AAA-khoz képest.
Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki nem nagyon hallott még erről a címről. Vagy elfeledte.
Én nem hiszek abban, hogy trehányság.
Ha olvastál valaha cikkeket játékfejlesztésről, esetleg néztél videót játékfejlesztővel, akkor felmerülne benned is, hogy nem feltétlenül trehányság, igénytelenség, hanem esetleg a kiadó ítélte meg, hogy kis piac vagyunk, nem éri meg a magyar nyelv, ha csak angolul van.
Ebben az esetben felmerül az is, mennyi plussz munka lett volna a 2 embernek +1 nyelv és én sem magyart raktam volna bele, hanem olyan népét, ahonnan több eladást remélek. Ez pusztán pénzkérdés.
Így én nem is várom el egyetlen hazai csapattól sem, hogy tegyen bele magyart, mert magyarok elvégre nem rohan mindenki első nap megvenni a magyar fejlesztésű játékot, hogy a fejlesztőnek minél jobban megérje, igaz?
Az én szememben azért ez ilyen oda-vissza dolog.
Viszont ha indie, vagyis ők maguk adják ki, ők maguk döntenek mindenről, akkor tényleg fura, ha nem rak bele egy csapat magyar nyelvet.
Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.04.28. 20:53:56