Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Tinman #54362
    Több gond is van. Egyrészt az élet drága, talán a legdrágább ever. Egy fordítónak ugyan nem kell céges autó, meg béren kívüli juttatás, de kell neki fűtött szoba, villany (ne adja ég szünetmentes is), kényelmes szék, normális PC, ahol le is tudja tesztelni és elfutnak rajta a játékok, étel, ital, meleg víz, tisztálkodási lehetőséget, etc. Ezek költségek. Ezeket valamiből ki kell fizetni, különben mehet a híd alá és/vagy éhen/szomjan hal.

    Az ember az idejének egy jelentős részét munkára fordítja. Ebből a jelenlegi társadalmi berendezkedés szerint, bérezés ellenében megél.

    Na most vagy a munkaidejét fordítja erre és akkor MUSZÁJ lesz ebből megélnie, tehát nem dolgozhat ingyen, vagy a szabadidejéből áldoz erre. Abból a szabadidőből, ami a testi, szellemi regenerálódásra kéne, hogy fordítódjon. Eldönteni se tudom, hogy melyik a drágább "idő"! A munkaidő, vagy a szabadidő? Melyik a jobb? Ha kifizeti a munkáltató a szabadnapod, vagy ha ki tudod venni? (Nekem az utóbbi, holott szar a bérem...)

    Az ingyen elkészülő honosítások gyökere abból az időből ered, amikor lelkes !TANULÓK!, a játék szeretete miatt elkezdték azt lefordítani. Ezzel egy kicsit nevet is szereztek maguknak a netes közösségben, másrészt jót is cselekedtek, harmadrészt, talán még jó lelkű adakozóval is összefutottak.

    De ezek a fordítók felnőttek! Ezek a fordítók elmentek főállásban valahová dolgozni, lett családjuk, gyerekük. Vagy ha magányosan is élnek, akkor is jellemzően önerőből kell eltartaniuk saját magukat. Itt a fő gond.

    Engem lehet nyugodtan lázadozó hülyének titulálni nyugodtan, de baromi jó lenne, ha minden tisztelt résztvevő a dolgok mögé látna és látná, hogy azt szeretném, hogy MINDENKINEK jobb legyen!

    Mert nem lenne jó, ha kapnál a sok 100-1000 órányi munkáért ellenszolgáltatást (és nem a kutya vacsorája félét)? Nem lenne jó, ez kereset kiegészítésnek, vagy akár meg is élhetnél ebből? Nem lenne jó a felhasználóknak, ha lennének határidők és 1-1 projekt nem csúszna el hosszú éveket? Nem lenne jó, 1-1 patch után a honosítás is garantáltan hozzá lenne igazítva? Sok ilyen költői kérdésem van még.

    Engem ha nem is napi, de heti szinten b@sz fel az a tény, hogy az egyik legjobb hazai fordítónk (Imi) élete folyamatosan egyre nehezebb, mert hiába kiváló fordító, az egésznek hátat kellett, hogy fordítson, mert kösziért, sőt b@szogatásért már egyszerűen nem bírta tovább csinálni! Neki ebből meg kellene, hogy tudjon élni egy normális világban!

    De leszek önző: Nekem is nagyon jó volna, ha éppen van 1-2 üres órám a cégnél, akkor dolgozhatnék valami hasznos projekten, ami mindannyiunk javát szolgálja. De ezt én sem tudom 2 csokiért bevállalni! Higgyétek el, így is kapok elég csokit olyan munkákért, amiért jó szívből inkább nem kérek el pénzt. (A gond az, hogy a gyerekemnek még nem adhatok csokit, meg nem is szívesen tömném vele.)

    Tl,dr:

    Nagyon nagyon boldog lennék, ha összefogna a hazai honosító brigád minden tagja, létrehoznának akár egy közös vállalkozást és befejeznék az ingyen munkát. Továbbra is elmondhatatlan hála és köszönet azoknak, akik ingyen dolgoznak a közért, de meg kell értenünk, hogy ez így azoknak jó csak, akik letöltik a honosítást és még csak meg sem köszönik.