Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Evin
    Köszi!
    Nehéz megmondani, hogy ez most tényleg egy feljavított gépi fordítás, vagy egy rossz magyar nyelvtudással megáldott fordító munkája. Esetleg mindkettő.

@Grebber, MoRT2195
    Lehet, hogy egyeseknek ennyi elég, vagy megfelelő szint, de fordítói szemmel szégyen kategória.
    Tegyük fel, ez nektek, vagy néhány embernek megteszi, nincs ezzel baj, de egy ilyet berakatni a fejlesztőkkel, az már nekünk gáz. Lehet, a következő játékuknál inkább azt fogják mondani, "kösz nem, már megjártuk legutóbb is", és inkább nem kérnek belőle. Ez a játékosoknak tesz rosszat, másrészről a magyar fordítókat degradálja le.
    Ugyanakkor a fiatalok többsége (de lehet mindenki), inkább játszik, mint mondjuk magyar nyelvet tanul. És ha a játékokban rossz helyesírással van fordítva egy játék (egyenlőre-egyelőre, vesszők stb.), az ég be jobban a fejébe.

Ezt nem azért címeztem nektek és írtam ilyen hosszan, hogy vitát szítsak, csak nekem (nekünk fordítóknak?) ez a szint az elfogadhatót sem üti meg, és inkább hátulütője van ennek az esetnek, mintsem az a tény, hogy legalább van hozzá valamilyen fordítás.