Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Andriska86
    Már ne is haragudj, de többször felajánlottam, hogy itt bárkit szívesen megtanítok a fordítóprogramok használatának alapjaira, pontosan azért, hogy minél több játék legyen minél jobban lefordítva. Itt említeném a Kingmakers Team munkáit, aminek a megalakulásához, ha szabad így fogalmaznom, én adtam a szikrát. Az már inkább a közösség sara, hogy a csapatból inkább kiszálltak az emberek, mert nem találták meg a számításaikat. Dicsvágy? Azt látom, hogy csak néhány kiemelt személynek jut elismerés, és sokszor nem is tudom, milyen alapon. Játékfordítást már én is csak a magam örömére készítek, mert a közeg az nem éppen támogató.

Van, aki pénzt fizet nekem a fordítóprogramok tanításáért, és hálálkodik. Máskor cégek alkalmaznak komoly beosztásban. Amikor egy ismert játékfordítónak akartam ingyen és bérmentve segíteni, az illető 40 percet késett, majd fél óra után elrohant. Hogy van ez? Tudom, sokszor hibáztam, és tehetnék többet is a közösségért, de úgy érzem, az elmúlt 14 év alatt azért adtam bőven. Mindenesetre ha valaki komolyan érdeklődik a szakma iránt, és kérdez tőlem, sosem hajtottam el.

Amikor nem segítettem neked, a Kingdom Come google-fordíthatósítására gondolsz?
    Én úgy gondolom, írtam egy nagyon hasznos kis scriptet a szövegek szétszedésére, és azt örömmel megosztom bárkivel, mint tettem is.
    Az, hogy neked olyan elképzeléseid voltak, amiknek a megvalósítása bonyolult és időigényes (az eredmény meg úgyis szar lesz), és azt én oldjam meg, de a babérokat te aratnád le... hát nem is tudom. De inkább nem. Amúgy ezeket tárgyilagosan megírtam neked akkor is, ne kérd már számon, hogy nemet mondtam.