Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • HJ
    Az androidos dolog kicsit bonyolultabb sztori hobby fordítás szempontból, mint a PC-s világ. Maga a fordítás nem is lenne nehéz a legtöbb esetben, de a publikálás már jóval problémásabb - ha a játék készítője nem akar magyar nyelvet berakni. A Play Store-ból csak olyan appokat lehet letölteni amiknek van hivatalos "aláírása". Ebből kifolyólag nem hivatalos vagy hobby fordítás oda nem kerülhet fel. Az meg nem igazán járható út, hogy a nem hivatalos fordítással ellátott játékból telepíthető apk-t csináljon a hobby fordító. Bár technikailag elég könnyen megoldható, de szerzői jogilag ez már síkos talaj + a hivatalos frissítések nem telepíthetők rá és minden új verziónál meg kellene csinálni ezt az illegális apk-t. Ha a játék készítői berakják az alkalmazásukba a magyar nyelvet akkor OK minden, ha nem, akkor a fenti sztori játszik. Amit tutira tudok: a Hill Climb Racing készítői nem akarnak magyar nyelvet a játékba. Nem tudom miért. Megcsináltam, klasszul működik, elküldtem nekik - külön felhívtam a figyelmüket arra hogy ingyen csinálom és a verzió frissítéseket is le fogom fordítani. A válasz az volt, hogy köszönik, de nem tervezik hogy magyar nyelv is legyen benne. Ez van.