Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • RicoKwothe #47262
    Uraim, én nem teljesen értem ezt a "hőbörgést" (elnézést a szóhasználatért, nem szeretnék megbántani senkit) a Retroconsolg...-el szemben. Én is áttértem egyenlőre konzolra, mert jelenleg nincs pénzem a pc-met fejleszteni,de nem ez a lényeg...
    Elhiszem hogy piszkálja a fordítók csőrét hogy a munkájukat "pénzért" adják, de az a baj, hogy nem látjátok át a pontrendszerük, és a közösségük lényegét. Ugyanazt írom ide is, mint oda leírtam már némely "kollégának" nemegyszer. Én még egy büdös fityinget sem fizettem nekik, és nem is fogok, mert NINCS ÉRTELME! Szinte mindig van valami amivel lehet potyapontokra, nem is kevésre, szert tenni. Írtam pár cikket, nem túl sok, de nem is olyan kevés pontot érnek. Ha valaki hozzászól ezekhez, már plusz pontot jelent nekem, és neki is. Persze nem mindenki tud ilyesmit írni, én sem jeleskedem benne túlzottan, de akkor is próbálkozom. Továbbá, a legtöbb magyarításhoz, portoláshoz szükség van pár emberre, hogy minél hamarabb készen lehessen, ez mindig meg van hirdetve, és természetesen nem ingyen. Én nagyon szívesen segítek ezekben mindig, mivel én is jól járok, és ők is. Igyekszem aktív tagja lenni az oldalnak, ide írok egy mondatot, ott felteszek egy kérdést, és mit ad isten...válaszolnak is. Akár admin, akár fórumtárs -vagy mi- az illető. Egyből csorognak a pontok befelé. Nem vágják sosem az arcomba hogy fizessé' má'. Persze ők is, mint minden fordító, szívesen veszik a támogatást. De egyáltalán nem kötelező! Az, hogy Vérpistike nem tudja ezt megtenni, mert egyből kell minden, pedig nem ördöngösség részt venni egy közösségben, arról ők már nem tehetnek. Apropó közösség. Nem találkozni olyan emberkékkel pint pc terén sajnos, hogy: "mikó' lesz má' kész, de carok vagytok hogy ijjen sokáig tart", még pedig azért nem , mert a Közösségnek kell áldoznia azért, hogy az Egyén hozzáférhessen az adott magyarításhoz, portoláshoz. Ez pedig szépen lassan egy erős, összetartó csoportot hoz létre, akik segítik a munkát, és egymást. Ez pc terén sajnos nem így van. Nem egyszer próbáltam segíteni fordítóknak, de mindig csak falakba ütköztem, és egymásra mutogatásba. Persze tisztelet a kivételnek, de eddig még csak egy ilyen volt. Inkább összedolgoznunk kellene Uraim, mint egymást vagy a munká(in)kat szapulni.