Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Sunsetjoy
    A hsz-ed első részére én is tudok példákat, előfordulnak itt-ott, főleg ugye versenyszférában.

A második részre én inkább saját munkát tudnék javasolni (és tettem egy-két alkalommal), először egy sima notepad progival is fordíthatót, aztán/vagy némi xml formázásút, editorral bütykölhetőt. És rájön a delikvens arra, hogy meddig tart a lelkesedés, hogy bírja a monotonitást, nem tartja-e később "kötelezőnek" az ezzel töltött időt... Ha betársul valahová, ahol nem úgy igazítják helyre, nem úgy irányítják, hogy a menetrendet magáénak érezze, vagy túl kevés/túl sok munka szakad rá... ott nem érezheti úgy, hogy neki való ez a fordítósdi.

Nálam is volt az évek alatt mondjuk 15-20 ember különféle projektekre, akik közül mondjuk 3-5 ember volt, akik használhatóak (sőt remekül) voltak és maradtak. Őket pl. egy mindenkinél azonos teszttel ellenőriztem le, rögtön az elején - ebben volt 6-7 szavas mondat, kettő-négy mondatból álló bekezdés, változókkal tarkított mondatok, a ragozások alkalmazásának ellenőrzésére.
    A jelentkezők mondjuk 10%-a a válaszolt majdnem lesújtó véleményem után; megértően(!) elfogadta, hogy nem segíthet be. A fennmaradók mondjuk fele az első elküldött csomagot (amit olyanból választottam, ami a teszten jobban ment neki) még visszaküldte (vagy már azt se), aztán érdeklődésre, hogy miért nem küldi/fogad-e újabbakat, mondjuk a harmada válaszolt érdemben, szimplán csak felszívódtak...
    A maradék maradéka pedig néhány csomagfordulta után kopott ki - legjobban a nem kezdőkkel tudtunk haladni.

Az, hogy olyan emberekkel is dolgoztam, akik akkor és azóta nem két dolgot tettek le az asztalra (Panyi, Druzsba, lostprophet), azt nem ide számolom, hanem a "külsős" emberkéket.