Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    Én sem vitatkozni akartam, csak rávilágítani, hogy egy kábé egy mondatos kijelentés is mekkora galibákat tud(na) okozni mások fejében, akik (esetleg) ezt "külső" szemlélőként látják.

Természetesen, egyetértünk, a mások szellemi termékét tolmácsoljuk, és 99%-ban a fejlesztők, kiadók ezt meg és el is tűrik - nagy valószínűséggel nem is tudnak a tevékenységünkről [ezért nem jó, ha boldog-boldogtalan zaklatja őket ugye itthonról, hogy ezt-azt le [i]akarja[/i] fordítani hivatalosan - ezt még kifejtem!!!], vagy ha tudnak, akkor tesznek rá, mert kis nép, kis piac vagyunk, kis bevételekkel.

A bajuszrángatásnak (zárójeles) persze két oldala van, mint egy jó fajta érmének:

1. Elérhető az, amit írtam: egyszerűen felfigyelnek arra, hogy mi, hobbi honosítók, akik ingyen készítjük, készítettük, az Ő szellemi/fizikai termékük alapján egy külső és/vagy belső módosítást készítettünk, ami révén magyar lett az adott játék, és pedig:
    * átírtuk a szövegeiket és/vagy átrajzoltuk a textúráikat és/vagy kicseréltünk egyes/vagy minden hangot stb.
    * hivatalos magyar honosításokat csereberélünk (mi, magyarok)
    * komplett jutalmazási rendszert (lásd baker) építünk ki erre az "üzletágra".
    etc.
    s ennek eredményeképp a nyakunkra lépnek.

2. A fejlesztők és/vagy a kiadó(k) egyszerűen megtűrik, és közben örülnek is annak, hogy az adott termék(ek) még ebben a kis országban is népszerű(ek), és megadnak minden támogatást az akarnok honosító(k)nak, aki e-mailben zaklatja őket. S a gyümölcsöző kapcsolatnak köszönhetően az a digitális disztribútoroknál, vagy a lemezes kiadásokon meg is jelennek a magyar honosítások.

Mondanom sem kell: mindegyikre volt, van, és lesz ill. lehet még példa!