Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Rusy
    Az SC2 nekem is nagy érvágás volt, eredetiben játszottam illetve játszom most a kieget, nagyon fó volt a fordítás nyomtam is vele, de sajnos utána azt írták a blizzardnál, hogy nem hogy nem támogatják a moddolhatóságot, de ha módosított fájlokat észlelnek akár a battle.net-ről való kitiltást is eredményezhet.
    Amiben HJ-nak adok igazat, hogy tényleg lassan az a fajta módosítás (magyarítás), ami régen ment abban a formában nem sokára vége, sokszor csak txt-be vagy egyszerű fájlokban voltak a szövegek, persze voltak kódoltak is, de ma már inkább arra törekszenek, hogy minél nehezebben lehessen módosítani mindent, persze egy jó programozó mindent megold, de
    a jövő arra halad hogy ez sem lesz sokáig.

A blizzardnál már így van, be kell lépned és ellenőrzi a szerver a fájlokat, de megemlíthetnénk a steam-et is ott még nem tartunk, hogy ellenőrizze, de szerintem nincs messze az sem, sok játékban, már van olyan rész hogy offline mód és úgy lehet net nélkül játszani, de amúgy is bonyolultabb steam-es játékot fordítani.

Előbb utóbb eljutunk oda, hogy technikailag nem lehet majd fordítást készíteni egy játékhoz sem, a nagy online netes játékok felé mutatás.
    Említenék egy példát, a régi motorosok mondjuk i2k, HJ emlékeznek a modként készíthető fordításra vagy pl. arra, mennyi játékhoz volt ingyenes pályaszerkesztő mondjuk rts, de elég gyakran fps-hez is a hardcore pályakészítőknek, én is csináltam sokat a starcraft 1-hez, most meg már ugyanaz a cég tiltja a moddolhatóságot, illetve a kampányokat ami régen egy játékba volt háromba adja ki, de más cégekkel is így van, illetve itt az új kor vívmánya a DLC amit régen a rajongók csináltak ingyen most pénzért megcsinálják a fejlesztők, ráadásul már bizonyos játékokban nem a reklám helye más ruhákért is fizetnünk kell.

Szerintem a magyarítás is erre tendál ha nem csinálja meg a kiadó cég DLC-be jó pézér, akkor nehogy már bele lehessen rakni, tiltani kell.