Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
HJ #37067 Persze, én pontosan értem mire gondolsz!
Az alap, hogy tisztázva legyen az üzleti célú fordítás jogi háttere. Ellenkező esetben nem csak a készítő ütheti meg a bokáját (kiadói per, APEH - számla adás!, stb), hanem a nem hivatalos fordítások körül is megfagyhat a levegő. Mindenki tudja hogy a kiadók és a forgalmazók pontosan tudják hogy vannak nem hivatalos fordítások. Hivatalosan nem lépnek fel ellene amig ingyenes. Ez se új infó. Viszont van egy érdekes tendencia amire talán kevesen figyeltek fel eddig....
Aki régebben benne van a fordításokban az tudja hogy pár éve még a kurrens játékok jelentős többségét könnyű volt fordítani, mert extra célprogramok és különösebb bűvészkedés nélkül kiszedhetők voltak a szövegek. Az utóbbi 1-2 évben egyre nehezebb ki/berakni a szövegeket.
Pl. a MW2 se séta menet spéci editor nélkül, az Aliens vs. Predator még most se fordítható. Ádám, akivel együtt befejeztük az AvsP2+Primal Hunt fordítást, megkereste az új AvsP készítőit fordítás ügyben. Azt a választ kapta, hogy a kiadó kifejezett utasítására lett extrán lekódolva a szöveg és nem adhatják oda hozzá az editort.
Lehet hogy terjed a nagy kiadók közt az a szemlélet, hogy "ne buheráld már azt ami az enyém és egyébként is megtiltottam - majd ha fizetsz a jogokért akkor csinálhatod..."
Ugyanis a hivatalos magyar fordítás jogáért súlyos pénzeket húznak le a nagy kiadók a magyar forgalmazóktól.