Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • TGWH
    köszi a gyors választ. kicsit azért zavaros nekem a helyzet, mert hát ha pl. egy kép mellett van, akkor elég hülyén néz ki hogy íjász. viszont mondatban meg irritál ha minden nagy kezdőbetűvel van írva. oks, lehet az a neve, de ennyi erővel írhatnád mondat közben hogy Lapát.
    viszont ha egy játékban már a harmadik Nagy erős íjat veszed fel, akkor már ugye biztos nem az a neve, csak így utalnak rá.
    tehát akkor ha egymagában van pl. egy kép és a tulajdonságai mellett, akkor nagybetű, mivel kicsivel hülyén nézne ki, mondat közben meg kisbetű. legalábbis én így gondoltam, és nagyjából Te is ezt a nézetet erősíted. tehát akkor épületneveknél is így kell eljárni, sok helyen viszont nagybetűvel írják mondat közben. viszont ha tényleg neve van, és nem csak úgy hivatkoznak az íjra mint nagy erős íj, akkor meg már nehéz azonosítani. legalábbis egy-két esetben nehéz eldönteni hogy ez most a neve vagy nem. könyvcímeknél is gyakran látni hogy minden egyes szót nagybetűvel kezdenek, azért az sem helyes. sajna elég sok helyesírási hibát látni a magyar verziókban.
    lehet apró dolgok, de sztem a helyesírás is sokat számít a magyarításokban. oks, most kisbetűvel írok mondatod, de talán itt még nem számít :D