Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • ibrik
    OFF erősen...

Ide is beírom, amit aTeszkó és a többiek topik topikban is leírtam, hiszen itt többen ismernek.

Tegnap kezembe került az a bizonyos "Tesco titok" című könyv, hajnalcat hozzászólásában (#54) szinte szóról szóra vannak belőle idézetek.
    Nagyon brutális és annyira jó, hogy alig tudtam letenni, szinte egy nap alatt sikerül kiolvasni a könyvet - nekem, aki évek óta nem olvasok rendszeresen könyveket.

Mondhatnánk azt is, hogy az egész "A" lopásról szól.
    Leginkább arról, hogy a Tesco-t hogyan lopják szét a vásárlók, meg hogyan lopják még szétebb a saját dolgozóik - a hierarchiában feljebb dolgozókról (osztályvezetők, igazgatók) nem is beszélve - ez utóbbiak még meg is ússzák a többmilliós stikliket.
    És persze arról is, hogy a Tesco hogyan lop meg minket, vásárlókat...

Állítólag ez csak a könyvben szereplő két bépesti Tesco-ban történt, de én azért tudok egy vidéki sztorit is - mivel ott élek.

Volt egy régi ismerősöm - akivel azóta már megszakadt a kapcsolatom -, aki évekkel ezelőtt érettségi után, az akkor itt megnyíló Tesco-ban helyezkedett el biztonsági őrként. Kábé fél évig dolgozott ott és mesélte, hogy még akkor is abból a hűtőraktári tojáskészletből árultak, amit még nyitáskor szereztek be. FÉL ÉV UTÁN!!!

Azóta veszem a tojást a piacon egy kontyoshajú nénitől, akinél lehet, hogy kicsivel drágább a tojás, mint a Tesco-ban, de ezt legalább nem szabványméret-tojó nagyüzemi tápos csirke tojta. Akkorák, hogy alig férnek a tojástartóba, és a sárgájuk tényleg sárga.
    Néha elgondolkozom, azon, hogy talán a hipermarketes tojásokban a sárga talán csak ételszínezék...

Ennyit a Tesco-ról...

Azért továbbra is járni fogok oda, mert a melóhelyen kiegészítésként kapott élelmiszerutalványokat ott is be lehet váltani, de mostantól még jobban oda fogok figyelni, nehogy lehúzzanak. A könyv sok mindenre felhívja a figyelmet - főleg az "akciós" és a "gazdaságos" cuccok esetében.

Az asszonynak van egy "akció-mániás" barátnője - hát valószínűleg idén könyvet fog kapni karácsonyra.