Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    Immáron 7. éve, naponta (!) netezem. Már réges-rég felismertem valamit, amiről lentebb egy kicsit írtam is, de hiszem, hogy mindenki, aki egy kicsit belegondolt már a dologba tudja, sejti mire gondolok...
    A net teljesen személytelen. Közhely. Bármit is tudun kegymásról, azt csak közvetve tehetjük - írásaink, és véleményünk leírása, feltöltött - digitális - képeink és néha videoink árulkodhatnak valamicskét rólunk, de minden épeszű ember tudja, hogy mindezek együttesen is kevesek ahhoz, hogy megismerjük egymást. Néha, még személyesen is elsiklunk fontos dolgok, jellemzők mellett a másik személyiségében, pedig perszonálisan sokkal könnyebben alkothatunk képet a másikról: háromdimenzió, hang- és hanglejtés, illat, közvetlenség stb.
    A net teljesen személytelen. Emiatt mindenki, aki egy kicsit is komolyabban ül le a billentyűzet elé, kialakít egy képet magáról, amjd azt sugallja írásaival, képeivel, nicknevével a digitális világba.
    S innen már egyenes út vezet a felvett személyiség felé - egy olyan alannyá válhatunk, akik sosem voltunk, sosem lehetünk, vagy valójában vagyunk, de a környezetünk nem tud és nem akar úgy ismerni... sorolhatnám.
    Emiatt nem aggódom, amikor fórumokban - legyen az itt, vagy bárhol másutt - egyesek ellenvéleményt alkotnak rólam [miközben, napi hangulatomtól függően akár vissza is reagálok rá - mert elvem, ha bántanak, megvédem magam], mert tudom, akik IGAZÁN ismernek, azoknak eszébe sem jutna rosszat gondolni rólam - még akkor sem, ha a magam szokásos, egyes mimózalelkeknek talán nyersnek tűnő, de ŐSZINTE módján megmondom, amit gondolok, érzek.
    S végül, néha én is élvezem, hogy a felvett egyéniségem [.:i2k:. és ami mögötte van] lehetőséget nyújt arra, hogy a nagybetűs virtuális világban másképp viselkedjek, mint a való életben - de ezzel eddig sem, ezután sem fogok úgy visszaélni, mint a nevetséges, virtuális ellenségeim...