Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • ibrik
    Tudod a jogi képviselővel az a probléma, hogy csak akkor tudja képviselni a jogaidat, ha vannak egyáltalán jogaid.
    Ugye érted az összefüggést...
    És itt van a kutya elásva. Mint már említettem, nem vagyunk jogi személyek, ezért nincs jogunk semmi hivatalos elintézési módhoz.

Nem beszélve a probléma másik oldaláról.
    Például a legtöbb fordítás (a MOD jellegűeket kivéve) beavatkozást jelent a játékok fájljaiba - annak ellenére, hogy a játékok készítői a végfelhasználói szerződéseikben (EULA) többek közt mindig kikötik, hogy a program részei nem módosíthatók.
    Ebben a teklintetben ők az egyetlen hivatalos személyek, akiknek vannak jogaik.
    Még arra is jogosultak, hogy eljárást indítsanak a "nemhivatalos" fordítók ellen - már ha foglalkoznának velünk...

Szóval úgy nézne ki a dolog, hogy egy (vagy több) nemhivatalos személy olyan saját "szellemi termékeinek" érdekében szeretne eljárást indítani, aminek elkészítésére és terjesztésére valójában nem jogosult.

Összegezve, szerintem nem nagyon járható út az általad javasoltak.
    De ha mégis sikerülne, nem vagyok ellene - és gondolom, itt a többiek nevében is beszélek.
    De ha valaki nem így érzi, nyugodtan mondjon ellent.