Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    Engedtessék meg, hogy még pár napig megtartsam az alábbi hozzászólásokat.
    Egyrészt, mert úgy gondolom, az érintettek pár nap után, higgadtan újraolvassák majd írásaikat és a másik "elébe" járulva megkövetik azt [engem ne kövessen / kövezzen meg senki] - elsősorban UV-t kellene kiengesztelni. Nem mintha sértődősnek ismerném, de ki tudja, ilyen dögmelegben bárki érzékenyebbé válhat a szokásosnál...

Az én véleményem, üzenetem minden résztvevőnek, és minden ellenségemnek, velem "rosszban" lévőnek:

Szerencsések vagyunk, hogy módunkban áll egy ilyen, viszonylag stabil virtuális közösségben együtt lógni, szinte nap mint nap - van aki otthonról, van aki melóhelyről, van aki internet kávézóból, és van aki mobilról - ide és a MP-ra írogatva, olvasgatva!
    Szerencsések, mert értünk annyira a PC-hez, programokhoz, hogy tudjuk használni őket - elég, ha a környezetünkben élő, kevésbé vagy egyáltalán hozzá-nem-értőkre gondolunk, akik talán irígyelnek is minket ezért...
    Szerencsések, mert mindig van annyi időnk - lásd, meló, suli stb. - , hogy kiélhessük hobby-nkat, szenvedélyünket.
    Szerencsések, mert nem egy olyan embert ismerhettünk meg közös szenvedélyünk - játékok, programok, magyar nyelv - által, kiket amúgy sosem, vagy nehezen a Való Életben...
    Szerencsések, mert ezek az új / régi ismerősök sokszor / néha önzetlenebbek, mint a közvetlen ismerőseink!

Részemről rögzíthető, hogy sosem volt szándékomban virtuális ellenségeket szerezni. Lerágott csont már Zagash, de a sorban már - sajnos - nem ő az egyetlen, akivel valamilyen oknál fogva többet vagy jobban vitatkoztunk a kelleténél... Mégis, úgy érzem, ők is csak az elveimért, mondataimért haragszanak / haragudtak rám és nem azért, mert ismernének és biztosan állíthatnák, hogy rossz, elviselhetetlen stb. ember vagyok. Elárulom: nem vagyok az - szerényen.
    S ez utóbbit tudom feltételezni másokról is, míg be nem bizonyosodik az ellenkezője - az egész dologban a legnagyobb gubanc, hogy ismeretségünk révén csak a leírtak alapján alakulhat ki egymásról jó és rossz véleményünk.
    Hál' Istennek több pár kéz kellene ahhoz, hogy a jó embereket meg tudjam számolni, akiket itt és amúgy a neten megismertem!

Sajnálom, hogy egyesek "rossz" kapcsolatban vannak velem és egymással. Nem vagyok utópista, tudom, hogy nem lesz Nirvána, és nem szerethet mindenki mindenkit - mindig akad valaki, aki a másikat egy kanál vízben is megfojtaná [2001 - Űrodüsszeia] - , de bízom abban, hogy azért mégis többen vannak, akik nem elsősorban azért utálnak engem / másokat, mert meg merik mondani a véleményüket... még ha az néha elhamarkodottnak, durvának vagy alaptalannak tűnik is, az önnön elfogultság szemüvegén keresztül...

Sokszor megkaptam, hogy irígykedésből írok egy-egy magyarítással kapcsolatban... mennyire gyenge vád! Eszemben sincs irígynek lenni senkinek a magyarítására! Leginkább az alkotói büszkeség diktálja, hogy elvárjam a készítőtől az alaposságot, a pontosságot, a nyelvhelyességet, a korrekt képi- és szöveges megjelenést, mert úgy gondolom, azzal, hogy ő is elkészített egy magyarítást, társam lett ebben a közösségben - s a közösséget tagjainak cselekedetei alapján ítélik meg, ezáltal ugye engem is: én pedig minőség-mániás vagyok...