Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Én a Knoppix-ot próbáltam ki, még akkor, amikor elszállt az egész 80GB-os Seagate winchesterem, rajta az összes fontos adattal - legalábbis, azt hittem, hogy kapáltak neki.
A GameStar.hu-n olvastam, éppen azon a napon, még a vinyó lerobbanása előtt egy jó kis cikket - ami nem volt az effajta cikkek netovábbja, de elégséges információt tartalmazott a magamfajta, tapasztalatlan felhasználó számára a meghibásodásokról - [[URL=http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=14953]az említett cikk[/URL]], s benne a Knoppix Linuxról is pár sort...
"Haladóknak sosem elég
A korábbi két megoldáshoz képest talán nem mindenkinek annyira elérhető, mégis igen elegáns megoldás a Knoppix nevezetű Linux disztribúció használata. Miért lehet rá szükség? Nos, az is megesett a DVD-leadás hetén, hogy a korongra helyezendő adatokkal teli merevlemez behelyezése után a Windows el sem indult! Így pedig igen nehéz futtatni akár a FreeUndelete, vagy a GetDataBack programokat. De lássuk csak, mi az a Knoppix, és miért olyan jó ez nekünk. Egy teljes CD-s (éppen ezért nem mindenkinek elérhető) Linuxról van szó, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy teljesen ingyenesen letölthető a honlapjáról (www.knoppix.org). Érdemes mihamarabb beszerezni, az úgynevezett image fájlt kiírni lemezre, és máris egy önmagától elinduló operációs rendszerünk van, amit, bármennyire hihetetlen, nem kell telepíteni. A lemezről kell indítani a gépet, a memóriába kerülnek a fontosabb driverek, a rendszer pedig néhány perc alatt felismeri a komplett gépünk hardverösszetevőit (grafikus kártyától kezdve a merevlemezekig mindent). Ha egyszer bejött a program, egy szép grafikus felületet kapunk, mely rajzprogramtól kezdve minden más hasznos segédprogramot is tartalmaz. Most azonban nem egy önálló operációs rendszerként akarjuk segítségül hívni, hanem, hogy visszanyerjük elveszettnek hitt adatainkat. A Linux, mint az köztudott, nem FAT, vagy NTFS fájlrendszeren alapszik, mégis kiválóan képes olvasni ezeket. Egyszerűen kattintsunk a merevlemez ikonjára, mentsük el a legfontosabb adatokat, és ezután már törölhetjük a merevlemezt. Ha esetleg valami gondod lenne a merevlemez elérésével, vagy bármilyen más ponton elakadnál, a hivatalos oldalán elég sok segítséget találsz."
Igaz, nem segített, mert nem látta ő sem a vinyót - végül a GetDataBack for NTFS megoldotta a dolgot - , de egy rácsodálkozást megért. Ettől még nem leszek Linux-használó. Nem nyert meg.
Arról nem is beszélve, hogy nekem - ahogy a magyar mondja: kicsit sárga, kicsit keserű, de azért a miénk - megfelel a Windows is, minden hibájával, betegségével egyetemben.
===============================
.:i2k:. melóból: