Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    Szöveg - textúrán - átírása Adobe Photoshoppal (i2k)

Ezt írtam anno a tutorialhoz:

Adobe Photoshop 8.0 CS
    ======================

A bemutatót készítette: .:i2k:.

A filmen is látható képszerkesztés a lehető legminimálisabb előtudás nélkül is
    elvégezhető, leginkább rabszolga munka.
    Bizonyosan, a képszerkesztésben jártasabb, profibb felhasználók a fejüket fogják,
    amikor ezt a kis filmet megnézik, én azonban minden magam tanultam meg és így.

Kezdjük hát.

1. ANGOL Photoshop elindul.
    2. szerkesztendő szöveges kép megnyit
    3. kijelölök egy szövegsemleges, de a szöveg mögötti képterülettel megközelítőleg
    azonos területet a szöveg környezetében, a "Lasso Tool"-lal, majd Ctrl+C
    4. Ctrl+V-vel egy új rétegre kerül a kijelölt és lemásolt terület, ezt tetszőleges számban
    ráhelyezhetjük a képre, lefedve a szöveget (lásd a filmen)
    5. Miután megvan a lefedés, az előzőleg megtalált, jónak vélt betűtípussal felírjuk
    az angol eredetinek megfelelő, magyar szöveget a tiszta területre. (lásd a filmen).
    6. Én korábban már elkészítettem a Layer stílust, mely nem másból állt, mint árnyék (Shadow)
    és "Bevel and Emboss" réteg rátételéből - (Layer -> Layer Style-ban megtalálhatók) - alkalmaztam korábban egy szövegen és a "Layers" ablakon lemásoltam a stílust, hogy ezután minden szövegen
    tudjam a kettőt egyszerre használni.
    [Layers ablak nem más, mint ahol a "Background" és később az összes Layer látható, a filmen jobb oldalon.]
    7. A Layerek egyesítése a Ctrl+Shift+E gombkombinációval történik.
    8. A kész művet - biztonsági okokból - elmentem a Photoshop alapértelmezett kiterjesztésével is
    (ez a *.psd), úgy, hogy nem olvasztom össze a rétegeket.
    9. A megváltoztatandó képet újra megnyitom, majd a megváltoztatottat egyszerűen rámásolom,
    összeolvasztom a kettőt és elmentem.

Ennyi.

Megj.: A filmecskét NiGhTM4R3 kérte anno.

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap

Minden csak viszonyítás kérdése...
    Nekem tetszik. Lesz magyarítása? Lesz. Miért? Mert nekem tetszik...

-----------------------------------------