Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • ity
    HJ: nincs miért elnézést kérned nem bátottál meg, legalábbis nem úgy tekintek rá :)
    Menjünk sorban:
    Pontosan. Nem lehet menuből választani (ezt nem is írtam sehol), hanem ahogy mondod, a Language=Hun-t kell Int-re visszaírni pl külföldi demo lejátszásakor (Int-ről Hun-ra installkor nem kell mert az automatikus lesz).
    De azért azzal vitába szállnék, hogy mit egyszerűbb, egy 3 betűs szót beírni vagy kismillió filet kicserélgetni minden egyes alkalommal. Szerintem ezt Te sem gondoltad komolyan.
    Másik dolog pedig az egy verzió, több verzió. Nos alapvetően igazad van. De ha picit jobban belegondolsz akkor az UT esetében ez megint más dolog, mint bármely más játéknál. Mivel mi a hangokat is meg szeretnénk csinálni, nem csak a szöveges file-okat, így először is nagy méretben kell gondolkozni. Az UT esetében a hagfile-ok mérete tömörítve meghaladja a 15 megát. Igaz, ezt csak 1x kell leszedni (persze modemesnek ez is sok, hidd el mert tudom). Tudni kell, hogy a demofelvétel és lejátszás problémája az a hangfileok inkompatibilitásából adódik (nem a txt-kből). Ez alapján képzeld el, hogy terjeng 7 féle változat a neten (próbáld meg leszedni modemmel a több mint 100 megát). És az UT-ról beszéltem, nem az UT 2003-ról ahol valószínűleg sokkal nagyobb méretekben kell majd gondolkodnunk. Alapvetően ez még mindig "csak" a kisebb baj lenne. Most gondold tovább a problémát. 7 féle verzió közül vki felvesz egy demot, és elküldi neked, honnan tudod melyik fileokat kell bemásolgatnod? Mire kipróbálod mind a 7-et megőszülsz. Mondjuk túléled, de holnap egy másik ismerősödtől másik demot kapsz amit természetesen másik verzióval vett fel a 7 közül. Most mondjam azt, hogy naponta cserélgetheted a verziókat egy héten keresztül, aztán kezdődik következő héten az egész újra? Elég ciki lenne.

Ettől függetlenül az csinálja meg rajtunk kívül aki akarja, senki nem tartja vissza, sőt ... sok szerencsét és kitartást a munkához.

A javaslatomat pedig ésszerűbbnek tartom továbbra is, hogy az UT és UT 2003 esetében jobb a minél kevesebb verzió, más játékokkal ellentétben, ahol nem akadnak ilyen gondok a demo lejátszás miatt (nem beszélve a méretről, ami a többi játéknál max. pár száz kilo).