Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    Hi All!

Nos, sikerült kipróbálnom a Zagash-féle MoHAA magyarítást. Sajna, nem az én erőművemen - mivel nekem egy idejétmúlt Voodoo Banshee-m van még továbbra is, az AMD XP 1700+ (plusz egyéb finomságok) társaságában... :(
    Haver gépe szinte majdnem ahjszálra egyezik az enyémmel (AMD XP 1600+, 256 DDR 2700, Abit GeForce4 MX440, 17" LG Flatron 775FT stb...)
    Szóval, ezen a gépen már elindult a MoHAA, és le is írnám az "Ice Studio" magyarításról a véleményem:

Mindenek előtt: gratulálok. A grafikai munka szép.
    A kritika azonban nem marad el, még akkor se, ha mindenki számára úgy tűnik, hogy csak szőrszálat hasogatok...
    Kezdeném az alapoknál:

Irányítás beállításánál: "Ismeretlen billentyű" kilóg a szövegdobozból.
    Opciók alatt: "Fejlett" helyett "Összetett" kell, hisz az Advanced ezt jelenti a játékkörnyezetben.
    Stáblista helyett "Készítők", hiszen a MoHAA NEM FILM!
    A Játék indítása után: a játékfokozatok hibásak, hiszen NEM "Veszélytelen", "Kihívó", "Meredek", hanem "Easy" (könnyű", "Medium" (közepes) és "Hard" (nehéz) szerepelnek az eredetiben! (A magyarítás nem egyenlő az önkényességgel).

Számos helyen tapasztalható magyartalanság, most csak egyet említek a Feladatok alatt jelenik meg ez: "Telepítsd detonátort a löszerraktárban" Helyesen így nézett volna ki pl.: "Helyezd el a detonátort a löszerraktárban!"

Ne tessék félreérteni! Annak ellenére, hogy a körülötte kavart szél nem látszik indokoltnak, (hiszen akadnak hiányosságai), nekem igenis tetszik ez a munka, hiszen a maga nemében igényes, látszik, hogy nem összecsapott.

Szóval: Gratulálok Zagash-nak és segítőinek! Szép munka!

i2k = IMYke2000 - @ - 2002