Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
HJ #15520 Üdv i2k!
Örülök, hogy legalább te adsz a véleményemre - láthattad: a legtöbben csak hallgatnak ha kiderül, hogy MÁS munkáját adja valaki pénzért. A hangsúly a MÁS munkáján van, mert ha az Ő munkájukonkeresne valaki, akkor menne a nagy sírás-rívás. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet felfogni: csak akkor tisztul meg jelenlegi pocsék helyzet (smsweb, engedély nélküli weblapra felrakás, stb.) ha majd MINDEN fordító - és az olyan emberek is akik bár nem fordítanak, de valahol szívügyük a játékok magyarítása - fellép ez ellen, még akkor is, ha éppen nem az ő, hanem más embernek a munkáját nyúlják le. Sok-sok megoldás van erre - ezt tapasztalatból mondom:)
Csak egy a lényeg: fel kell lépni ellen és nem csak dumálni - ennyi.
Természetesen teljesen megszüntetni nem lehet, de tutira mondom: pár hónap alatt kb. tizedére lehetne csökkenteni az ilyen "visszaéléseket".
De ismerve az általános hozzállást: sajna ebből sem lesz semmi.
Elolvastam az utolsó pár tucat hozzászólást és továbbra is az a véleményem, hogy a helyzet csak rosszabb lesz... sőt...
Úgy tűnik az a dolog amit én már felvetettem és i2k utalt is rá a #15461-ben, már elkezdődött. Nagyon enyhén és 100%-ig jóhiszeműen, DE! mégis megtörtént már az első lépés...
A fordítások sok esetben kritikán aluli helyesírásairól már nem is beszélek, mert felesleges. Eredménye úgysincs:( Ha szól az ember az ilyenekért, max azt kapja: ez még csak béta, majd kijavítom, stb. De minden marad a régiben.
SMSweb téma:
Rusy írta a #15468-ben:
"...hogy nem azt kéne elitélni, aki sms-weben megosztja..."
Megosztja? Ember!!!! Más INGYENES munkájáért kér pénzt!!! Vazze... ő elteszi a lét, aki meg dolgozott, az meg ingyen csinálta és nem kap 1 fillért sem! Gondolkozzál már egy picit! Szerinted ez korrekt?
"...inkább az aki leszedi, mert nem nézett utána hogy ingyen is le lehet..."
Az átlag magyarítás használók legalább 50-70%-a nem is tudja, hogy van ez a fórum ill. van magyarítás portál, meg vannak a fordítók weblapjai ahonnan ingyen lehet letölteni a stuffot.
Mit tud? Talál egy smswebes oldalt, ahol látja: hurrá, a kedvenc játékához van magyarítás. Elő a fater telefonját és már küldi az sms-t. Letölti, használja - a többi baromira nem érdekli. Maximum akkor hörög, ha a fordítás hiányos, hibás.
Ez ilyen egyszerű. Hidd el tudom miről beszélek. A munkám miatt naponta találkozom az átlag felhasználókkal.
i2k: gondold meg alaposan, hogy abba hagyod-e. Ez a te döntésed! De abban biztos lehetsz: ha abbahagytad, utána pár nap múlva a kutya se fog keresni:)
Nem hiszed? Kérdés: ki emlegeti (néha rajtam kívül) a következő fordítókat: GMiki, KGySoft, Yaryar, KDS, Hunnenkoenig, Sapandi, Zagash.
Pedig ők is sok-sok jó és színvonalas! stuffot csináltak, de egy ideje ilyen-olyan okok miatt nem publikálnak semmit. Hát ez van.
Egyébként én már jobban szeretem a felhasználói progikat fordítani:) Ott legalább adnak egy legális reg. kulcsot (ha nem ingyenes a progi) ill. a letölthető verziókban alapban benne van = nem vitatható ki csinálta. Manapság már ez is nagy szó:)
Ráadásul kevesebb a meló vele, az alap kiadás után már csak frissítések vannak, az meg gyorsan kész. Pl. a napokban a BSplayer 1.00 free és az 1.02 pro eltérése kb. 15-20 sornyi volt - gyorsan kész lett, a tesztelés 10 perc és már mehetett is a mail a kiadónak:)
Reklám!
Szeptember 25-én Martfűn, a motorostalálkozón 2 órás Exon koncert lesz! Kicsit fárasztó lesz annyit játszani és ráadásul ingyen, nade ennyi belefér:)))