Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
HJ #15096 Tiszteletben tartom a véleményed. Az igaz, hogy a játék magyarításoktól nagyon elment a kedvem. Inkább felhasználói progikat fordítok. Pár napja lettem kész a Languator és a RegAlyzer hivatalos fordításával. Mindkettő ingyenes program és már letölthető a Honosító Műhely weblapjáról.
Írtad:
"...csak azzal foglalkozol hogy ki hova, mikor és hol rakja fel a fordításaidat.."
Ez nem igaz! A többi játék magyarító érdekeit próbáltam valamilyen fokon védeni azzal, hogy szóltam: ** weblapon a készítő engedélye nélkül van fenn a fordítás. Hiba ha szólok, hogy pl. vannak olyan weblapok ahol pénzért árulják a magyarításokat?
Gondolom nem véletlen, hogy a legtöbb fordító már mindenféle seriallal védi a magyarítását.
Múlt héten "összefutottam" olyan weblappal, ahol kb. 10-15 olyan magyarítást láttam, ami új telepítőt kapott és abban már nem a készítő neve volt, hanem a weblap készítőjének a neve. Érdekes volt... Pár magyarításban, ahol nem kellett spéci editor a szerkesztéshez, még a fájlokban is átírta a készítőt a saját nevére.
Gondolkodtam, rajta: megírjam ide? Na de minek? Hogy azt kapjam: HJ már megint kavar?
Szóljak ezredszer: aki magyarítást csinál, az tanulja meg először a magyar helyesírást és csak olyan munkát adjon ki a kezéből, amire legalább az általános iskola 2. osztályában nem kapna egyest?
Szóljak ezredszer: a magyarítás nem csak "dicsőség" hanem valamilyen fokú felelősség?
Lehet hogy pl. Alcatelgod-ban soka "tűz" - gratulálok hozzá: de a nagy bejelentések és kis túlzással hetente új magyarítás project bejelentése helyett jobb lenne, ha a tőlük elérhető cuccok lennének kijavítva és befejezve.
Úgy tűnik nincs értelme szólni.