Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • Zóanagyvarázsló
    TBS: X-COM: UFO Defense, Incubation, Civilization, Heroes of Might & Magic I-III, Panzer General, Master of Magic
    RTS: WarCraft II, StarCraft, Dungeon Keeper 1-2, Myth 1-2, Syndicate, Theme Hospital, valamelyik Populous, C&C: Red Alert, Total Annihilation
    RPG: Wizardry VII, Fallout 1-2, Baldur's Gate 1-2, Planescape: Torment
    Point'n'click: Grim Fandango, Sanitarium, Day of the Tentacle, Monkey Island 1-3, Gabriel Knight 1-3
    Akció-kaland: Alone in the Dark, Bioforge, Little Big Adventure 1-2, Omikron: The Nomad Soul, Outcast
    Platformer: Abe's Oddysee, Abe's Exoddus, Lost Vikings 1-2
    Racing: Carmageddon
    FPS: Duke Nukem 3D, Doom (1-) 2, Heretic, Hexen, Blood, Redneck Rampage, Half-Life, System Shock 1-2, Thief
    Other Action: Crusader: No Remorse, Crusader: No Regret, MDK 1-2, Blackthorne, GTA
    Space "simulation": X-Wing, Tie Fighter, Wing Commander széria

Megjegyzések:

1. 2000 előtti játékok közül válogattam.
    2. Részint személyes kedvenceket, részint álalam inkább tisztelt, mint szeretett játékokat, és részint olyanokat tartalmaz, melyek után mindig is epekedtem, és csak keveset, de annál meggyőzőbbet láttam belőlük.
    3. Egyrészt nehéz volt ennyire leszűkítenia listát, másfelől viszotn kevesebbet nem si mertem volna írni, hiszen egy tapasztaltabb játékos jelentős részükkel "hivatalból" találkozhatott.