Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • takysoft
    választásban nem akarok ajánlgatni, és azért VirtualBox, mert az ingyenes, és nagyon fejlesztik

Lényegében egy Virtuális számítógép. Olyasmi, mint a Dosbox, csak kicsit összetettebb.

Itt-ott beletúr a jelenlegi rendszeredbe egy picit(pl telepít egy hálózati eszközt), de nem fog zavarni, és 1 gombnyomásra uninstallálható.

Miután elindítod, létrehozol benne egy virtuális gépet(mert dosbox-al ellentétben ittt több is lehet. Nekem pl van egy WinXP-m, egy Win98-am, meg egy Ubuntu linuxom)(a gépemen ugye vista van)
    A programban kiválaszthatod, h milyen rendszert szeretnél, akkor segít beállítani a dolgokat.
    Utána a virtuális gép CD meghajtójába beteszed az adott rendszer telepítőCD-jét, és feltelepíted, és használod.

Az alapgondolat nagyon egyszerű, de lehet itt-ott szívni vele. Pl egy Működő Windows For Workgroups 3.11-et belőni nem egyszerű dolog.
    DOS telepítés még oké... de VmWare alatt az SVGA grafikát, VirtualBox alatt a hálózatkezelést beállítani elég megoldhatatlan volt nekem pl.
    márpedig én úgy szeretnék Windows 3.1 alatt 1024x768-ban netezni:D