8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
Zóanagyvarázsló #7163 Összesen egy programot telepítesz, nem piszkít bele ennél jobban az XP-be, nyilván HDD-n hely kell neki. Lényegében egy nagyobb és egy kisebb fájlból álló disk image az új "rendszered", és ezt beolvassa a Virtual PC.
Én ezt használom, de nyugodtan kipróbálhatod a VirtualBoxot, szerintem Taky jobban képben van vele, mint én az általam használttal. Persze szívesen segítek én is, és tényleg nem nagy ördöngösségről van szó. -
#7162 Ez a virtualbox széttúrja a már meglevő rendszeremet, vagy úgy csinál mint a dosbox: olyan mintha win98-ad lenne szitu?
Nem szeretnék XP-t telepíteni vagy hasonló...És azt sem szeretném, ha a windows boot cuccosba túrkálna bele.
Szóval ez egy win emuláló? -
#7161 sajna sehogy. kompatibilitási beállítások néha segítenek, de az ritka
azokhoz bizony telepíteni kell egy régi windows-t... csak ott futnak rendesen.
Virtuális gépek közül választhatsz:
VirtualBox - Ingyenes multiplatform, és nagy erővel fejlesztik (Sun csinálja) d3d nincs benne még, csak opengl.
VmWare Workstation - Fizetős multiplatform, directx-et is tud. Sokak szerint a legjobb.(linuxra nagyon jó, nekem windows-no fagyogatott picit)
Microsoft VirtualPC - csak windowsra van, de asszem ingyenes. sose próbáltam ki, biztos jó.
Én VirtualBox-ot használok, nagyon bevált. Ha nem tudod használni, segítünk szívesen. -
HaaS #7160 Hmm... emlékszik még valaki a Laser Squadra? Talán a legelső igazi tbs, amit ismerek. Vagy volt más is? Diplomacy rémlik még... talán régebbi... más nem nagyon.
-
#7159 Mégegy kérdés!
Hogy lehet régi windows-t emulálni. Van pár játék amivel szivesen játszanik: Lula: the sexy empire. :)
imádtam régen, csak most vagy el sem indul a játék vagy induláskor hülye hibaüzit dob. Tud valaki megoldást? -
köszi a linket.
Basszus az egész napot végigjátszottam retrókkal (goldenaxe, gods, lost vikings, megarace 2, street rod) és elfelejtettem ebédelni... -
Zóanagyvarázsló #7157 Esetleg a Mobygames is kaphatna egy látványosabb linket, elvégre azok számára hasznos lehet, akik régi játékokat, illetve régi játékokról információt, képeket keresnek, a doboz kinézetére, a platformokra, és egyáltalán bármi egyébre kíváncsiak. Én szinte mindig ott kezdem a tájékozódást.
-
Zóanagyvarázsló #7156 HotU más linken működik, Abandonián a linkek között megtalálható. Retrogames helyére pedig mehet mondjuk az Abandonia. -
HaaS #7155 Hehe, a második cédén meg ott vannak az eredetik:)!
A MoM persze nem a DOS-os, hanem egy még régebbi, ezt szinte már el is felejtettem, de a zenéről beugrott egyből, ezt is rengeteget játszottam. Köszi mégegyszer... na meg éljen a net:). -
HaaS #7154 Áááh, kész vagyok. Supremacy, MoM, Myth (!!!), Commando, Interkarate... el sem hiszem, komolyan. Nagyon hálás vagyok a tippért, köszi:D! -
#7153 http://remix.kwed.org/
erdemes szetnezni itt zene ugyben :) -
HaaS #7152 Ez valami kegyetlen jó!!! -
#7151 Szerintem szedd le azokat, de én újoncként nem akarok belepofázni.
A dosbox leirás számomra egyértelmű volt, csak a gods-al volt egy kis katymasz, de azt is megoldottam. A többi játék tökéletesen megy. Feltettem az eredeti Megarace 2-t (dos-os, cd-ről), azis tökéletesen fut. Szóval örömboldogság. -
#7150 Carlos jól mondja, a hibás linkeket. Van ötlet esetleg, hogy miket lehetne a hibás linkek helyére tenni? Vagy egyéb ötlet, ami mehet a fejlécbe? (Értelmes linkekre gondolok, nem ilyen "haverom old games gportal oldala tök jó, 3 játék van rajta" c. dolgokra)
Esetleg van újabb, részletgazdagabb leírás dosbox -ról? Régen mintha sírás lett volna emiatt.
Vagy egyszerűen csak szedjem ki a retrogames és underdogs gombokat? -
Tyucsev #7149 Nemrég én is keresgéltem valamit a Youtub-on és teljesen véletlenül akadtam rá a Supremacy zenéjére. Régen én is sokat játszottam vele. Csak menteni nem tudtam sehogy sem. Később rájöttem, azért, mert írásvédett volt a lemez :-) Ettől függetlenül mentés nélkül az első három fajt lenyomtam. A harmadiknál (szerencsére) csak a végén akadt ki, mikor a kedves ellenfelet pirítottuk volna szét az üvegkalitkában.
Ezek után ráakadtam a c64 orchestra nevezetű formációra. Még lemezt is adtak ki, de sehol nem találom. Ízelítő Gyönyörű... -
#7148 ja, akkor mind1:) -
#7147 figyelj
ne szarakodj már annyit a beállítással.
egyszerűen oldd meg, hogy a játék C:\GODS-ban legyen.(dosbox számára persze)
vagy töltsd le ezt, megcsináltam, hogy egyszerűen induljon. -
#7146 megoldódott. -
#7145 no, elakadtam.
Letöltöttem a Gods nevű játékot az dosgames-ről.
Bemountoltam frankón a könyvtárat, belementem a játék könyvtárába, majd el akartam inditani, de semmi sem történt. Sem a gods.com-al sem a game.exe-vel nem indult el. Az install-nál meg kellene adni neki azt, hogy hova telepitetted a játékot, viszont azt nem fogadja el. Nem menti bele az ini file-ba, mertha újra megnézem, akkor az alapértelmezett c:gods van ott...
(a golden axe istenien megy!!!!) -
#7144 +fav, köszönöm Zóanagyvarázsló -nak, hogy ide irányított!
Az UnderDogs-os link már nem működik. A retrogames-es is hibás link.
Sorry a kötöszködésért. -
Gary #7143 Húú, még C64-en hallgattam nagyon sokat!
A játékot a géppel adták, de hibás volt, mert az ellenfél választása után nem ment tovább... viszont, nagyon sokszor betöltöttük, hogy csak a zenét meghallgassuk! Később megszereztem a működő verziót, a játék is nagy élmény! Amiga emulátoron és PC-n is sokat játszottam vele.
A Siemens ME45-ös telefonomra, egyszólamú midit is konvertáltam csengőhangnak! :D -
HaaS #7142 Zeneszám.
Nosztalgiabomba:D! -
HaaS #7141 Nekem tuti nincs angol, gugli szerint nem is létezik, ahogy figyelem. -
#7140 Esetleg a masodik resze nincs meg, "emberi" nyelven? :) Eddig csak nemetet talaltam belole, evek ota keresek angolt, ha letezik egyaltalan... -
HaaS #7139 Felraktam a MadTV-t hasfalra, nekem az egyik legszebb emlékű játék. Hátha valakit érdekel... egyszer mindenképp érdemes végigjátszani. link -
HaaS #7138 Halvány az én lila gőzöm. Csak arra emlékeztem, hogy jávás. De nem hiszem, hogy működne egyébként sem, DirectX hiányában. -
#7137 Ezt ismerem, de ez PC verzió. Msi filet (a telepítő ebben a formátumban van) képes futtatni egy telefon? Az enyém az írja rá, hogy "unsupported file format". -
#7136 ennél ezerszer szebb volt a grafikája, és a Get Medieval sem az sajnos :S -
HaaS #7135 Vannak. A MoM multi (avagy MoMIME) Java-s elméletileg, működik (de nincs teljesen készen). 320x200 minimumja van. A lényeg: link
Sosem próbáltam telefonon. Alighanem sebességgondok lennének... passz. -
Szeszmester #7134 Get Medieval? -
#7133 Nekem nem rémlik se kalapácsos ember, se varázsló a Chaos Engine-ből.
Amúgy régebbi dosos programokból, mint a MoM is, nem készülnek mobiltelefonra való változatok? Nincs erről infója valakinek? Mert a telefonom egyébként már alkalmasnak látszik ilyesmire (240*400 pixel, 3" érintőkijelző). -
#7132 Sziasztok,egy régebbi játék neve érdekelne.
Amire emlékszem belőle: Felülnézetes, 2D tankos játék, ahol a cél az amerikai zászló megszerzése volt. A saját vagy ellenfeled lövedékeit kellett tükrökkel eltéríteni. A háttér szürke volt. Win98-on játszottam vele azt hiszem, de lehet hogy régebbi játék.
Előre is kösz. -
#7131 tényleg, az ráillik -
#7130 Chaos Engine ? -
#7129 felülnézetes,és egy könyvtár szerü pályára emlékszem -
#7128 2D? 3D? Felülnézet? Izometrikus? Fantasy? Milyen helyszínek voltak? -
#7127 nem Diablo,arra emlékeznék mivel az megmaradt a fejemben :D
-
Gary #7126 Bátortalanul: Diablo? -
#7125 kalapácsosra emlékszem,de úgy tudom volt benne varázsló is.
windows 98-on vagy 95-ön játszottam vele.
hentelős volt az egész. -
Zóanagyvarázsló #7124 Azér tvalamelyest csak tudnál még pontosítani.
Például milyen karakterek voltak a "kalapácsoson" kívül? Milyen oprendszeren játszottál vele? Milyen világban játszódott a játék? Fantasy, ha igen, akkor azon belül miylen sajátossága volt? Stb.