Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
Na azé' ne keverjük a szezont a faszommal!
Mondom, hogy a Build engine Peer-to-peer rendszert használ, NEM szerver-kliens-t.
Innentől kezdve nincs olyan, hogy host. Mindenki egyenrangú a kapcsolatban, minden számítógép _saját magának_ kiszámol mindent. Nincs olyan, hogy valakinek igaza van. Ha széthullik, akkor mindketten hülyeséget látnak.
Észrevételeim szerint kizárólag a másik pléjer _irányítását_ küldi át hálón, a pozíciót nem. Amikor out of sync van, nem szakad meg a játék, nem esik ki a játékos (mert nincs szerver, ahonnan ki lehetne esni), hanem a játék "nincs szinkronban". Pl én azt látom, hogy futok előre egy folyosón, befordulok egy sarkon, lövök; a haverom meg azt, hogy egy szoba sarkában futok neki a falnak. Fordulgatok, lövök, meg minden, de nem ott, ahol kéne.
Szal én továbbra is úgy gondolom, hogy a routernek ehhez semmi köze az égvilágon.
Csak egy oldallal lejjebb írtam a Hexen2-ős szívásról, nálunk éppen router-probléma volt, és _nem is láttuk egymást_, mert nem tudtuk kikerülni a routert. (Aztán azóta úgy tűnik, hogy a túl új Hamachi volt a gond)
Ellenben ők játszanak, és _közben_ out of sync. Lehet nagy adatforgalom, vagy ping, vagy egyéb netes szakadozás miatt, de sztem kizárt, hogy a router a gond.