Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • takysoft
    nem feltétlen. ha a router túl sokat tököl a csomagokkal, okozhatja az is.

gondolj bele, mennyi minden történik 1 jellel, mire átér... csomag lesz belőle, amit egy protocollal elküld a játék. Feldolgozz az oprendszer, és a hálókártyán továbbítja(ezalatt software-es tűzfal, vírusírtó, vagy bármi oprendszerszintű beleszólhat a dologba). router vagy swith toábbítja a jelet(annak is megvan a maga belseje, tűzfallal, port-szarokkal), a másik gépen visszaalakítás(ott is oprendszerszinten mindenféle), majd megkapja a játék.

ezek közül az egyik elvileg a host(a kiszolgáló, server), ami azon történik, az az "igazi", a másik meg csak követi.
    így a host-on játszani jobb... mert ha rálőttök egymásra, és nagy a ping(latency), és elvileg mindkettőtök gépe szerint ő talált, de a másik nem, akkor a host-nak van igaza...
    ezért lövöldözős játékok szeretnek 100 milliseces ping felett kiakadni out of sync hibával.

pinget ronthatja még az is, ha bármelyik gép csinál valami olyasmit, ami nagyon kihasználja a hálózati funkciókat.
    sima http vagy ftp letöltés 1 szálon pl nem olyan vészes nagy sávszéllel se(de gondot okozhat az is persze), de mondjuk torrent(ami 1000 felé csatlakozik legjobb esetben is) ellehetetleníti a játékot.

szal ha routeretek van... használja azt más is?

és arról még nem is beszéltünk, hogy amit most mondtam egy sima játékra igaz
    ő még megspékeli az egészet azzal, hogy dosbox-ban játszik(ami még 1 lépcső oda-vissza)... meg a dosbox nem is a gyorsaságáról híres.

dosboxból is érdemes beszerezni a legfrissebb lehetséges CVS-t...

vagy inkább tudjátok mit?
    Rednecket játsszatok single-ben, multiban meg COD-ozzatok, vagy valami modernebb játékot keressetek:D Mert single-t még értem, de aki már multiban is arra kockul... na annak inkább itt a helye, mint nekem(ebben a topicban)