Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
sbob #5597 Szerintem, ezt emailben elsőnek nekem kellett volna jelezned. Utána elfogadhatóbb ez a módi, ha nem javítom ki. Mert ez így nem stílus. Én elhiszem, hogy itt a döntő többség számára nem az a nosztalgia, ami nálam megszokott. Elhiszem, hogy a mai fiatalságnak a Mario, Prehistorik, meg a Golden Axe lesajnálható kutyagumi, de tessék elfogadni, hogy nekünk anno ez volt a "nagyszám", a "produkció" nem a nemtom én milyen csilivili cucc. Tehát mi Cyroo barátommal ilyen oldalakat csináltunk, csinálunk. Ezért közölni szoktuk, és le is írtuk ezerszer, hogy aki későbbi DOS-os játékokkal akar nosztalgiázni, az dobjon össze egy retrogépet. Egy P1-et ma már nem pénz szerezni, de ez nem oldja meg a mi problémáinkat tekintve, hogy a korai PC-s játékok döntő többsége elég vacakul megy egy ilyen gépen. Egyik EMS-t akar, másik hallani se akar róla, csak XMS kell neki. Egyik megy 32 mega RAM-mal másik csak 16-tal. A vid.kari problémákról nem is szólva. Erre tökéletes a DOSBox! Hogy nem tökéletes a FAQ? Elismerem. Hál’isten jó melóm van (ez manapság nagy szó!), utána meg vár az asszony és az otthoni teendők. Így legkisebb gondom egy ilyen FAQ. Örülök, ha az oldalt tudom frissíteni. Azt is „agyhalott” állapotban végzem sokszor. Azonban azt is látni kell, hogy a GYIK főleg oldalunk látogatóinak készült.
Én azt hiszem, hogy ha valakinek nem tetszik, amit csinálunk, az csináljon jobbat. Tőlem aztán, Taky csinálhatsz egy újabbnak számító old gamekkel foglalkozó oldalt, és ahhoz egy DOSBox FAQt. Sőt! Mi leszünk a legboldogabbak, ha megteszed!
Persze, ha valakinek netán nem tetszik amit csinálunk, az ne nézzen oda. Nem kell feltétlenül mindent leszólni, ami nem tetszik, vagy ami neked nem jelent élményt. Így a nagyon régi DOS-os játékokat se. Az oldalunk pedig elválaszthatatlan a FAQ-tól, tehát álszent dolog szétválasztani őket. Bird barátunknak jeleztük, hogy hidegen hagy minket, hogy szereplünk-e itt vagy sem. Főleg nem akarunk semmilyen értelmetlen vitába belefolyni, amely még ráadásul hátráltatná is munkánkat. A kritikákat szívesen fogadjuk, hiszen anélkül nem lehet honlapot csinálni. Ennek ellenére nem kapunk. Max. ilyen lefitymálásokat, nem értékelve azt, hogy mi ezt mind a szabadidőnkben készítjük, és nem fizet érte senki.
Én úgy látom, hogy már évek óta, hogy folyamatosan csökken az a tábor, amelyet érdekelnek a korai DOS-os játékok. Helyette mindenki ripet, isot, és különböző késői fps-t keres. Mi ebben a helyzetben is kitartunk az eredeti céljaink mellett, és azt hiszem sokat tanultunk az elmúlt évek próbálkozásaiból. Ezért nem akarunk, és nem is fogunk lereagálni ilyen és ehhez hasonló kritikának nevezett fikázást. Ha valaki segíteni akar nekünk bármilyen téren azt továbbra is szívesen fogadjuk. Van mailünk, fórumunk. Fel lehet venni velünk a kapcsolatot.
Én is így kezdtem anno, vissza lehet lapozni a topik elejére. Szerintem az abandonware oldalak, és azok rajongói csak egymást segítve maradhatnak fenn. Én 2000 nyara óta ezt képviseltem itt, és számos más helyen. Szerintem el kell dönteni, hogy fikázunk, vagy alkotunk. Mindenesetre, ha Taky indít egy új siteot, vagy ír ide egy új DOSBox FAQ-t a mi segítségünkre bizton számíthat. Nekünk a személyeknél fontosabb, hogy szaporítsuk a magyar nosztalgiázók számát.
Azt hiszem ezzel én le is zárnám ezen fórumon a szereplésem.
Kösz mindenkinek, akik végigszenvedte kusza gondolathalmazom.