8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#5602 Ha már belekötsz a core=normal-ba, nekem minden játék tökéletesen futott ilyen beállítással. -
#5601 -
#5600 nem kéne ilyen komolyan venni a dolgokat:D amúgy is kevesen vagyunk, akik ilyesmiért rajongunk, ne essünk már egymásnak.
volt old-game site-om, törölte a szolgáltató illegális tartalom miatt:D
talán a Full-verziós beszélős DOTT volt a gond:D
a FAQ meg tényleg szar. ha a átjavítod azt, hogy "core=normal" arra, hogy "core=dynamic" egyből átrakom az elfogadható kategóriába(mert vagy 4-szer gyorsabb úgy)
és ne durvuljunk. nincs értelme. -
#5599 Amúgy sztem sbob DosBox FAQ-ja épp elég jó ahoz, h. el lehessen vele indítani a játékokat. Én pölö a Jazz Jackrabbittal meg a Prince of Persia-val kipróbáltam, és működött. -
#5598 A PSP kva drága... -
sbob #5597 Szerintem, ezt emailben elsőnek nekem kellett volna jelezned. Utána elfogadhatóbb ez a módi, ha nem javítom ki. Mert ez így nem stílus. Én elhiszem, hogy itt a döntő többség számára nem az a nosztalgia, ami nálam megszokott. Elhiszem, hogy a mai fiatalságnak a Mario, Prehistorik, meg a Golden Axe lesajnálható kutyagumi, de tessék elfogadni, hogy nekünk anno ez volt a "nagyszám", a "produkció" nem a nemtom én milyen csilivili cucc. Tehát mi Cyroo barátommal ilyen oldalakat csináltunk, csinálunk. Ezért közölni szoktuk, és le is írtuk ezerszer, hogy aki későbbi DOS-os játékokkal akar nosztalgiázni, az dobjon össze egy retrogépet. Egy P1-et ma már nem pénz szerezni, de ez nem oldja meg a mi problémáinkat tekintve, hogy a korai PC-s játékok döntő többsége elég vacakul megy egy ilyen gépen. Egyik EMS-t akar, másik hallani se akar róla, csak XMS kell neki. Egyik megy 32 mega RAM-mal másik csak 16-tal. A vid.kari problémákról nem is szólva. Erre tökéletes a DOSBox! Hogy nem tökéletes a FAQ? Elismerem. Hál’isten jó melóm van (ez manapság nagy szó!), utána meg vár az asszony és az otthoni teendők. Így legkisebb gondom egy ilyen FAQ. Örülök, ha az oldalt tudom frissíteni. Azt is „agyhalott” állapotban végzem sokszor. Azonban azt is látni kell, hogy a GYIK főleg oldalunk látogatóinak készült.
Én azt hiszem, hogy ha valakinek nem tetszik, amit csinálunk, az csináljon jobbat. Tőlem aztán, Taky csinálhatsz egy újabbnak számító old gamekkel foglalkozó oldalt, és ahhoz egy DOSBox FAQt. Sőt! Mi leszünk a legboldogabbak, ha megteszed!
Persze, ha valakinek netán nem tetszik amit csinálunk, az ne nézzen oda. Nem kell feltétlenül mindent leszólni, ami nem tetszik, vagy ami neked nem jelent élményt. Így a nagyon régi DOS-os játékokat se. Az oldalunk pedig elválaszthatatlan a FAQ-tól, tehát álszent dolog szétválasztani őket. Bird barátunknak jeleztük, hogy hidegen hagy minket, hogy szereplünk-e itt vagy sem. Főleg nem akarunk semmilyen értelmetlen vitába belefolyni, amely még ráadásul hátráltatná is munkánkat. A kritikákat szívesen fogadjuk, hiszen anélkül nem lehet honlapot csinálni. Ennek ellenére nem kapunk. Max. ilyen lefitymálásokat, nem értékelve azt, hogy mi ezt mind a szabadidőnkben készítjük, és nem fizet érte senki.
Én úgy látom, hogy már évek óta, hogy folyamatosan csökken az a tábor, amelyet érdekelnek a korai DOS-os játékok. Helyette mindenki ripet, isot, és különböző késői fps-t keres. Mi ebben a helyzetben is kitartunk az eredeti céljaink mellett, és azt hiszem sokat tanultunk az elmúlt évek próbálkozásaiból. Ezért nem akarunk, és nem is fogunk lereagálni ilyen és ehhez hasonló kritikának nevezett fikázást. Ha valaki segíteni akar nekünk bármilyen téren azt továbbra is szívesen fogadjuk. Van mailünk, fórumunk. Fel lehet venni velünk a kapcsolatot.
Én is így kezdtem anno, vissza lehet lapozni a topik elejére. Szerintem az abandonware oldalak, és azok rajongói csak egymást segítve maradhatnak fenn. Én 2000 nyara óta ezt képviseltem itt, és számos más helyen. Szerintem el kell dönteni, hogy fikázunk, vagy alkotunk. Mindenesetre, ha Taky indít egy új siteot, vagy ír ide egy új DOSBox FAQ-t a mi segítségünkre bizton számíthat. Nekünk a személyeknél fontosabb, hogy szaporítsuk a magyar nosztalgiázók számát.
Azt hiszem ezzel én le is zárnám ezen fórumon a szereplésem.
Kösz mindenkinek, akik végigszenvedte kusza gondolathalmazom. -
#5596 Itt most nem az volt a kérdés, hogy kinek mit ajánlunk, hanem hogy akik a dosbox -t választják, hol találnak megfelelő leírást.
Elhiszem, hogy mindig jobb a hardver, de azért vannak nem kevesen, akiknek az is elég, ha van egy használható emulátor, hozzá való leírás. :-)
Egyébként én meg továbbra is a PSP -re szavazok. Szinte már minden konzolemu van rá, dosbox is. Szép is, gyors is, nem köt géphez és rengeteg remake erre a kütyüre jön ki. Legújabb hír például, hogy a Impossible Mission remake jön rá. :-)
De volt már taito, capcom, ea replay... játékgyűjtemények.
És akkor ott van például a "házifejlesztés": TTD, Hexen, Doom, Duke3D... -
#5595 Én arra tippelek h. az SNES-es Super Mario World-ben volt. De ez sem biztos. -
#5594 Én még mindig arra szavazok h. akit tényleg érdekelnek a dos gamék, az szerezzen be gy 586/686-os gépet (direkt nem azt modtam h. pentium 1) és tökéletesen fog futni minden, nem kell ezekkel vacakolni. És manapság egy ilyen gép már egyáltalán nem magy összeg. Persze ez csak az én véleményem... -
#5593 Mivel manapság 5 másodpercnyi időm nincs, így észre sem vettem, hogy a dosbox faq témából vita lett.
Én csináltam ezt a bannert, magam válogattam ki a menüpontokat. Biztos ezektől is vannak jobb linkek, jobb faq -k a dosbox -hoz, de mivel nincs már annyi időm netre, mint szeretném így annyit kérek: Amennyiben valakinek van egy sokkal részletesebb, pontosabb, jobban összeszedett, átlátható, érthető dosbox faq -ja, küldje el a linkjét és kicserélem.
Amíg ezt nem kapom meg priviben vagy mailen, ez marad, amivel véleményem szerint el lehet indítani a játékok nagy részét. :-)
Minden jót! :-) -
#5592 Nem gond, talán valaki más majd tudja.
Azon gondolkoztam épp, hogy lehet esetleg ez csak egy mese volt, s nem is játék!? Hmm...
Azért köszi taky! :-) -
#5591 nyemtom sry. -
#5590 Igen, elég sok játékot fel tudnék sorolni magam is, amiben teki volt az enemy. Kifejezetten egy olyan sisakos teki, ami ehhez hasonló:
-
#5589 Jazz Jackrabbit-ben volt teknős ellenség.. de hogy sisak volt-e... -
#5588 Segítséget kérnék!
Képet keresek egy teknősről, amin egy első világháborús sisak van. Emlékeim szerint volt már egy platform játék, amin egy négylábon járó teknősön volt egy katonai sisak, aminek csúcsos "dísz" van a tetején.
A kérdésem: Melyik játékban volt ez az ellenség?
Nem valamelyik Mario 78. részben? Én hiába kerestem, nem találtam.
Ha valaki tudja melyikben volt, az esetleg képet tudna beszúrni és egy játékcímet!?
Köszi! -
#5587 A hibaüzenet sokat segítene... -
#5586 az az image file nekem is jól jönne. el tudod küldeni? -
#5585 Sziasztok. Megvan a red alert windowsos változat. De nem tudom telepíteni, mert folyton kilép. Mindenféle hibaüzenet nélkül. Valakinek ötlet? -
MrTressy #5584 Mindjárt adok egy 6.22 es dosos image filet amiben van minden, cd támogatás dosnavigátor csomagoló progik stb 12 mega amibe aztán azt pakolsz ami jól esik -
MrTressy #5583 nem mert külön saját virtuális meghajtót használ.Ha dosban akarsz cdt kellenek dosos driverek ;) -
#5582 nem találja a dos a cd-t. nem lehet vhogy beállítani a vpc-t, hogy lássa a rendes gépen levő c meghajtót? -
MrTressy #5581 okés csak pár postot olvastam vissza ez elkerülte a figyelmemet :) -
#5580 #5564-es hozzászólás. -
#5579 Ja celeron. Az bizony gyenge. -
MrTressy #5578 Inkább irok püt :) -
#5577 akkó lécci vki linkelje be újra honnan tom leszedni a connectx-et mer nem találom a legutóbbi linket.
kösz szépen mindent. -
MrTressy #5576 illetve irok egy püt :) -
MrTressy #5575 Mindjárt feltolom neked valahova 157 mega az egész -
MrTressy #5574 De könyörgöm dukeot miért dosboxban nyomod?Van hozzá high resolutionos átirat ami xp alatt fut olyan felbontásdban amiben szeretnéd magyaritással együtt -
MrTressy #5573 ne dosboxot használj hanem a connectix féle virtual pct az a géped valós teljesitményének legalább a felét át tudja vinni dosba az meg gyak mindenhez elég még.Ezzel még a Death Rally is jól megy egy San Diegos 3700+os amdvel -
#5572 1.7-es athlonom van, de azért a Duke3D-hez DosBox-ban igen komoly masina kell még igen jó beállításokkal is. -
#5571 2,3as celeron. szerinted gyenge? én nem vagyok otthon a témában annyira. -
#5570 Ja, ezen én is gondolkodtam. Még a 7 éve vásárolt alaplapomon lévő, integrált VGA-m is tudta az OpenGL-t. -
#5569 ki van lőve:D már egy 16 megás videokártya is támogatja az opengl-t
sőt már a 4 megás S3 Virge-öm is tudta:D(pedig az aztán tényleg történelmi darab) -
#5568 annak idején nem csak lefikáztam, hanem írtam egy teljesen másikat helyette.(pontosabban kijavítottam az összes hibát belőle, meg raktam bele egy halom új kérdées... kb 3 oldalas iromány lett. olvas vissza arra az időre, mikor a banner készült...) -
#5567 Milyen géped van?
Még egy régi 2.8-as P4 is képes bármelyik 3D-s dosos játékot emulálni. LEgalábbis amelyekkel eddig találkoztam, azok vígan futottak. -
sbob #5566 Ez nem volt szép...
Mondjuk annyira bírom ezt ebben az országban! Mindenki fikáz mindent, de segíteni nem segít. Ha ilyen nagy master vagy, elküldhetted volna a tapasztalataid nekem mailen, és azokat felhasználtam volna, mint mindenki másét. Persze könnyebb azt mondani, hogy szar...
Gratulálok a konstruktivitáshoz!
Ami a FAQ-t illeti hamarosan frissítve lesz, utsóra a 0.63-ashoz volt igazítva. A 0.65-ös elég rosszul ment, és ezért nem lett váltás. Vártunk. Mire? Mint mindenki tudta - kivétel te - a DOSBox 0.70-esre kellett várni. Most megjött, tesztelés alatt van, és mivel az automata miatt a cycles és core beállítások kicsit átrendezték át kell gondolni bizonyos dolgokat.
Jelzem ezredforduló előtti gépem van, de a 20-30000 ciklust nem emulál. -
#5565 Nem hinném, hogy jó lenne, mer ahogy olvasom az oldalt, ez egy OpenGL motor és az ilyesmiket nem támogatja a VGA-m (nem indulnak).
A DOSBox-hoz meg télleg nem elég erős a gépem. Éppen terveztem hogy nyáriszünetre tunningolom a gépem. Szerinted elég lesz, ha belepakolok 1 256os VGAt és 2Gb ramot? -
#5564 Duke-hoz HRP, vagy leaglábbis Jonof.HRP Jonof, ezutóbbi Shadow Warriorhoz is jó.
magas felbontásban hibamentesen játszhatóak ezek a játékok akár 1600*1200-ban is.
Ha a HRP-ben a jonof portot hazsnálod(nem a másikat, mai a legújabban van), akkor töltsd le a magyarításom a Duke3D-hez(a portálon megtalálható)
ha nem szereted az ilyesmit, akkor meg talán még dosbox, az szépen emulál mindent, bár ezekhez a játékokhoz kevés lehet a géped emulálása(vagy akár bármelyiké) -
#5563 Helló!
Gondban vagyok a hang emulálással. A VDMSound nem tudja rendesen emulálni a MIDI-t egyes játékoknál (Duke Nukem 3D, Shadow Warrior). Ilyenkor szaggatnak ezek a gémek, de ha kikapcsolom a zenét, hibátlan (úgy meg nincs olyan igazi feelingje a játéknak).
Kösz.