Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • takysoft
    akkor egy rövidke faq:(inkább csak info sorozat)
    -használj legfrisebb dosboxot(Legfrisebb verziót felteszed, majd update-eled:
    almost daily builds)NAGYON FONTOS!!! én már akkor egy hónapja Imperium Galacticát nymtam dosbox alatt, mikor a hivatalos verzió már másfél éve a 0.63 volt(ami még nem támogatta)
    meg a CVS legtöbbször gyorsabb is.(bár a 0.65 nem olyan régi még, de már lehetnek új fejlesztések)

--átírod a config file-t:(dosbox.conf)
    -az autolock játékfüggően állítandó.(alapbeállítás legtöbb esetben jó)
    kikapcsolása esetén az egér ki be huzigálható az ablakba(amit amúgy bezár oda), de sokminden akad úgy
    -resolutionhoz ne nyúlj, úgy jó ahogy van.
    -sensitivity ...játékfüggő, az egér-érzékenységet lehet magasabbra venni
    -memsize=16 ez maradjon így, mert igen sok játék nem tudja elkpzelni, hogy több is van:D Toonstruck például nem tudja beüzemelni az SVGA-t, ha több memória van(szerintem ez minden univbe progival így van)

-scaler: grafikus szűrő. egy normál kérszerező(normal2x) az alapbeállítás. így szép nagy minden, mégse vesz el sok procit.
    ha nem egy komolyabb játékkal játszol, csak valami régi kis 386-os prehistorik félével, akkor igen szép grafikus szűrőket alkalmazhatsz(többféle 2x, 3x szűrő is van, advmame pl egész szép, többit még nem nagyon néztem)

core=dynamic A LEGFONTOSABB!!! (így a progi maga dönti el, milyen minőségben utánozza az eredeti dos-t. a "full" a legkompatibilisabb, de nagyon lassú, a dynamic a leges-leg-gyorsabb. játékra egyértelműen jó:D ami dynamicban nem fut, az nem fog full-on se.(alapból normal, ÍRD ÁT!!!)

cycles: a második legfontosabb.. ennyi ciklust számol ki másodpercenként.
    ez a gépedtől függ. ha túl picire állítod nem számol eleget a játékhoz, ha túl nagyra, nem fogja bírni a procid, és azért szaggat.
    játék közben kell kitapasztalni, mit bír a vas...
    (CTRL+F11, CTRL+F12 vel lehet futás közben állítani. ha túl kicsi, akkor szaggat a kép, ha túl nagy, szaggat a hang.. általában...)

cycleup/down: egyértelmű, Ctrl+f11,12 esetén ennyivel viszi fel/le a ciklusórajelet.(ha száz alatt van, akkor %-ot jelent)

sbtype: szinte mind1, de én úgy vettem észre, hogy mintha sbpro2-t jobban emulálná a progi(kevesebbszer szaggat a hang). minőségileg szinte mind1

gus=false (nem kell olyat emulálni, amit az életben sose fogsz használni, ha csak nem vagy scener:D gamernek nem kell:D)
    (mellesleg kell hozzá az eredeti jogvédett driver is, szoval amúgy is macera)

pcspeaker - NE kapcsold ki, mert a néhány progi kifagy, ha nem találja, mikor használná...

ems, xms... sok játéknak kellenek, de így dosboxban még nem kísérleteztem, gyorsabb-e ha ki van kapcsolva.

Majd írok egy renges FAQ formájú sokkal bővebb HTML-es irományt is, ha árérek:D