Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
nem hozza vissza, ez igaz.
barátnőm gépét felhoztuk pestre. náluk otthon így a régi 6x86 maradt 166 mhz.
win98, annak a dos-a.
be van üzemelve a dos-hoz a CD, a hang, az egér, doskey, ékezetek, smartdrive... minddel órákat szanvedtem, a hangzámogatás még most se az igazi...
mondanom se kell...
cd bekapcsol, újraindít, telepít, újraindít, szop, hogy meglegyen valahogy az 590k memória... fentebb említett dolgok kikapcsol, kivéve az egér... néha még a hangot is ki kell...
játszik, de a gép allandóan lefagy...
dosbox:
egér van, hang van, doskey nem kell, smartdrv nem kell, cd annyi van amennyit akarok:D, ékezet nem kell:D, de ha nagyon, azt is meg lehet oldani.
memória mégis elég mindennek. tisztább hangja van, mint dos-ban valaha bárminek is volt. (kivéve talán a GUS-t). valójában SB emuláció hozza a GUS minőséget:D
emellett: bármilyen mai gépen fut(2000mhz+), 99,9%-os emuláció(IGEN, tényleg csak minden ezredik program nem szereti... de ez ugyanígy volt a DOS-al is..)
Volt már olyan játékom, amit dos alat az istennek se tudtam beüzemelni, dosbox alatt meg simán ment.
annyi gondom van csak vele, hogy picit lassú. bár za új varzió szinte dulpa olyan gyors, mint az előző... meg hát a hosszú filenevek kellenének bele...
minden értelmes dos kezelte a hosszú fileneveket. (kivéve az MS-dos 6.22, de az MS-dos 7 már tudta... csak az sajnos nem jelent meg:D illetve a csak a windows részeként.)
szoval.... lehet hogy a dosbox nem hozza vossza a DOS feelingjét teljesen.. de ez így nekem jó.... a játékélmény megvan:D
UI: akkor most én kérdezek: dosbox tud hálózatra menni? helyi hálón szeretnénk egymásal játszani.. lehet dosboxban?