Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
nekem megy a settlers.

bemountolod a könyvtárát.
az menni fog
SND parancsal hangkártyát változtatsz
katty, hogy "I WILL"
azt "PRO 16"
azt "USE 1"
azt "Sound Blaster Pro III" <-- ez tutira megy mindig dosboxban
azt "NO"!!!!!! mert a hülye setlers az IRQ-t 5-nek hiszi(dosboxban 7 az alapbeállítás, persze átállítható)
adress 0x220, irq 7, dma 1
"Yes", azt "ok"

a játék "serf" paranccsal indul.

segítségnek itt az aktuális dosbox config file-om.

feltételezi, hogy a dosbox könyvtárán belül van egy "dos" nevû könyvtár, ami c:\ gyökér lesz emulálva... meg ki van benne kapcsolva egy-két apróság, ami felesleges, (GUS emu, stb), meg átakalítva pár dolog, amitõl gyorsabb.(ez ilyen házi, meg nem disztrib szerû, nem osztogatni vagy fikázni)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
max holnap megnézem a settlers-et.
ígérem

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
az ingyenes verzió a daemon tools, a normális meg az Alcohol 120%(a 2 között csak a nagyon új játékok védelmeinek emulálásában különböznek)
Alcohollal ki is tudod írni az ISO-ket CD-re, ami jó dolog.
Figyelem! az NRG formátumot egyis sem ismeri, arra a Nero-nak van emuláló szoftvere.

ja... az ISO az az eredeti CD tökéletes képmása.

bigapó
elvileg a daemon tools meg kell, hogy nyissa. lehet, hogy nem állítottad át, hogy minden fájlt mutasson. tedd fell a legújabbat (3.47), ha nincs meg.
ha mégsem megy, akkor írd ki újraírható cd/dvd-re.

The Matrix has you...

Hellosztok!
Megtudnátok mondani hogy a warez oldalakon letölthetõ ISO Games név mit is takar?
Letöltöttem egy játékot ( ami ISO ) és semmivel sem tudom megnyitni a fájlokat amiket leszedetem, kérlek segitsetek , mi lehet a baj vagy mivel tudnám õket megnyitni!
(Daemon Tools progival már próbáltam megnyitni)

csáó srácok!
a z: steel soldiers-t (zed) szeretném megszerezni, ha bárkinek meg van, vagy tudja honnan lehet megszerezni, letölteni, az szóljon itt, vagy írjon ide: [email protected]

Köszi: Danesz
bigapó
megpróbáltam, de ismét ezt a sample-s dolgot produkálja. pedig a sound-ba sikerült belõni a kártyát, meg az irq-t stb és sikerült elmenteni is. úgyhogy szerintem annyi, hogy nincs meg minden szükséges fájl és azokat keresi. mindegy, majd valahonnan elõkerítem õket és tovább próbálom.
köszi mégegyszer😊 csá

The Matrix has you...

[Jakuza]
Dfendbe allitsal be valamilyet es ugyanazt hasznald a beallitasaival.
Esetleg kiprobalhatod a VDMSoundot.
Talan azzal kitudsz csiholni valamilyen hangot.
http://sourceforge.net/projects/vdmsound/

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

bigapó
mi lehet a problem? rossz hangkártyát választok ki? vagy mi?

The Matrix has you...

bigapó
ez érdekes. az elõbb beállítottam, hogy ne legyen hangja. nem indult el. most ismét beállítottam (illetve kikapcsoltam a hangot) a D-fend-be is mindent lenyomtam. ÉS ELINDULT😊) csak nem megy az egér😞 😊)) a lényeg, hogy elindult, az egeret majd belövöm valahogy. csak nem lesz hangja😞
köszi mindent, mindenkinek😊
szerk.:megy az egér is😊) csak nincs hang😞

The Matrix has you...

[Jakuza]
Probald ki, hogy a setupban a No Sound beallitast hasznalod a Midinel es a Sounds settingsnel is.
Ha utana elindul a jatek, akkor mar tudod, hogy a hangot allitottad be rosszul.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

bigapó
ha már ennyire belemerültem: Your Sound Device Could Not be Found At the Specified Settings...Failed to Detect MIDI device.
ezt írja ki mikor a hangot próbálom belõni. mi ez? nem ismeri fel a hangkártyát? ami itt van az Soundmax Integrated Digital Audio. ez most soundblaster? de melyik?

The Matrix has you...

bigapó
na szerintem is a hangbeállítással lesz a gond😞 a sample mintát jelent, nem? mármint hangmintát. amikor megpróbálom beállítani a hangot, akkor nem sikerül. ezért kértem, hogy nézze meg más is. azért próbálom tovább, mert itt melóba, nagyon jó kis idõtöltés lenne😊 persze csak meló után😊)

The Matrix has you...

[Jakuza]
Valami a jatekkal lehet akkor.
Ilyenkor kell a masik lehetoseget elovenni.
Valamilyen gepemulatort.
Vagy a VMWare-t vagy a Virtual PC-t.
Dosos jatekokra kivaloak.
Sajnos a directxes jatekok nem futatthatoak veluk, mert directxes emulaciot nem tudnak, de a DOS-os jatekra teljesen alkalmasak.
Probalj valamelyikre feltenni DOSt es ugy probalni ki.
Esetleg meg az is lehet a hiba, hogy a setup programmal nem konfiguraltad be a hangkartyat.

bigapó
leszedtem beállítottam (elvileg jól) de ugyanaz a hiba áll fenn:
ERROR: The Timbre library >SAMPLE.< can not be opened.
szóval szerintem a játék baszakszik valami miatt. de mi miatt? köszi minden eddigi segítséget😊

The Matrix has you...

bigapó
helyesbítek, megnéztem. megvan a dynamic, átállítottam a cycle-t 15000-re. most sem indul. korábban leírtam, hogy mi a hibaüzenet (valami sample alkönyvtár).
nem lehet, hogy a hang-fájlokkal kellene valamit mahinálni? oda már mindent bemásoltam.

The Matrix has you...

[Jakuza]
A Dfend egy GUI a dosboxhoz, hogy ne az iniben kelljen bogarasznod, es ezeltal egyszerubb legyen az emulacio beallitasa.
Innen leszedheted.

bigapó
nana, kicsit lassabban😊) igen, dosbox-ban próbálom, mert ugye win2000 alatt nem megy máshogy😊 meg egyébként is.
a dynamic-ot hol tudom állítani. nem vagyok egy prof a dosbox-ban. mi az a Dfend?

The Matrix has you...

DonnieBrasco
Sziasztok,
Tegnap fejeztem be az Anachronox-ot. Zseniális! 😊)) csak ajánlani tudom mindenkinek. Nem igazán "old" game még, de a mai szemnek már rém csúnyácska. De, mint mondtam, zseniális!

DB

A ti kung-futok nem erős!

takysoft
settlers 1?
ugye dosbox-ban próbálkozol?
ugye beállítottad dynamic-ra az emulációt, és legalább 15000-en megy.
ha igen, akkor majd megnézem.
ha nehezen kezelhetõ valakinek a dosbox config file-ja, akkor hasznalhat Dfend-et.

bigapó
ezt köszönöm, de nem ezért nem indul, hanem a játékkal van valami gond😞
megnézné valaki, hogy neki mûködik-e? csak 1 MB-os játék, a Settlers lenne az, ha valaki nem olvasott vissza. ha rájönnétek, hogy mi a baja, az frankó lenne😊 köszi elõre is. ja, az underdogs-on rajta van.

The Matrix has you...

BBird
Nekem legalábbis az volt az utolsó. :-)
Sziasztok,

Ugye a Sensible Soccer-bõl a '98 volt az utolsó?

takysoft
oks

cs köszi mindent, de már letöltöttem underdogsról
takysoft
de valszeg csak hétfõn, vagy kedden

takysoft
nekem megvan.
ha nagyon szépen kéred, akkor feltöltöm vhova

csá

Egy Blip&Bob nevezetû platform játékot keresek (ha egyáltalán így hívják), azt tudom, hogy törpikékre és pokemonokre, meg hasonló rajzfilmfigurákra kell benne lövöldözni.

Hol tudnám megtalálni?

elõre is köszi az infót
Crokin
Ha jól látom ez kell neked.

Repatarurgyán

bigapó
Hi!

nagyon megörültem mikor rátaláltam erre a topikra. van egy-két régi játék ami még mindig jobban melengeti a szívemet, mint pár mai társa😊
egyik ilyen a Settlers-sorozat. ha hiszitek, ha nem az elsõ rész tetszik a legjobban a mai napig. le is szedtem az underdogs oldaláról, de nem nagyon akar mûködni. a dosbox-ot már telepítettem, de mikor elindítom a játékot ezt írja ki:
ERROR: The Timbre library >SAMPLE.< can not be opened.

ami saját kútfõbõl ment, az az, hogy csináltam egy ilyen sample könyvtárat, de a pontot nem tudtam a végére beszúrni, valamiért nem engedi. bemásoltam minden letöltött fájlt oda is, de ennek ellenére fennáll a hiba.
mit tudok még tenni, hogy mûködjön?

The Matrix has you...

Rémlik hogy a lost sould az volt újságmelléklet (PC Games v. CD Games asszem)

takysoft
ami ugye 4000 ft, annyire meg nem érdekel, hogy magyar legyen. ugyem játszom vele 4-5 pályánál többet.
az a véleményem, hogy csak olyan játékot veszek meg, amit garantáltam végigviszek.
Így döntötem eddig a StarCraft és a Deus Ex mellett. A közeljövõ ben nem tervezek játékvásárlást, bár egy World Of Warcraft-ot elfogadnék ingyér'...

Hi!

Nem tudjátok véletlen hogy az EARTH 2150 játék kiegészítõit (Moon Project és Lost Souls) honnan tudnám megszerezni?
ftp, torrent, bolt tökmindegy de egyszerûen sehol se találom 😞

repro
Empire Earth - 1990Ft.
Empire Earth 1 - Art of Conquest - 1990Ft.

N0 TXT TLK PLZ!4!

takysoft
kösz, inkább kifizetem az albérletem a diákhitelembõl....

Jah ha gondolod jöhet MSN en is:[email protected]
ollie
Vedd meg a boltban, itthon csak magyart találsz.

takysoft
Nekem meg olyan kéne, hogy Empire Earth magyarítás, mármint az eredeti, meg a kiegészítõé is.
Ki kéne szedni a fileokat a magyarul megjelentbõl. Nekem angol van, de érdekelne..
magyaritasok.hu-n ilyen alig magyar van, meg az karakterlimites is, de a game megjelent magyarul.
asszem a language.dll a fontos file.

KÖszönöm....😊
Meg tudnád ezt tenni 1-2 napon belül ha szépen kérem?😊
Atomreaktor
😊)
Nekem megvan angolul, majd megnézem és kimásolom a szövegfájlt!!

Légyszi vki segitsen!!!
Nagyon fontos...
Az EUROPA UNIVERSALIS 2 HÖZ KELLENE NEKEM magyaritás,de akár ANGOl ul is jo lenne!!!
Ugyanis nekem spanyol nyelven van meg abból meg egy kukkot se értek😞
artschiatwork
már nem kell, köszi.

artschiatwork
Hi skacok!

Az Age Of Empires 1-et keresném, a lenti linkeket és az underdogs-ot is végignéztem, ott nem találtam. Tudnátok a rip verzióhoz egy linket adni? Elõre is köszi.

dronkZero
Heh, én a robotos rész után akadtam le. Jobbról jön valami szárnyas emberszerû dög, és agyonvillámoz a botjával. Vagy elõtte megölhetem magam úgy, hogy magamra borítok egy víztározót. Két képernyõnyi rész. Kicsit frusztráló volt, ott hagytam abba...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Jaja, megnéztem, azon a részen túl vagyok.
Ez után van, hogy lóg egy zöld dög a plafonról, ha bele lövök följebb megy, most már át tudok gurulni alatta, de tovább nem, ekkor pont visszaereszkedik és fölzabál. Itt tudok "fölfelé" menni, ahol van 3 képernyõ, de semmi erdményeset nem tudok itt csinálni... Falba lövés nem segít, mint korábban. Végig gugoltam a padlót is és nyomogattam a fölfelé-t, de sehol semmi.
Ide kérnék hasznosabb tanácsot, mint az uninstall! 😊

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

BBird
Az a rész nekem is fennakadást okozott. Közel kell állni, majd amikor lecsap elõttünk, gyorsan átgurulni, vagy futni. Ezután lesz szivatósabb. Sajnos... :-(
ollie
Én is ezen gondolkozok...

Torzonborz
Üdv !

Nem tudjátok , hogy van e vmi hír Master of Magic 2-rõl ? Régebben mintha felreppent volna vmi pletyka, hogy lesz. Szerintem sokan örülnénk neki. 😊

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Voltan
Igen, pokoli szivatós egy játék. Kicsit elszaladt a ló a programozókkal. Kár érte, mert egyébként jó lett volna.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tényleg az OnEscapee!
Én már elakadtam valahol az elején. Ott, ahol egy õsgyík repked jobbról balra, a következõ képen egy óriás rák-szerûség elõtt kell átugrani... a többire nem emléxem, de úgy rémlik, hogy innen még van egy képernyõ balra és ennyi...

Sz'al ne is próbálkozzak vele tovább, ha már itt belebuktam, mi? 😊
Nah, majd az uninstallnál Rád fogok hivatkozni! <#eplus2>

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"