8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • Danton
    köszi szépen, le is tölttöttem egyet, és műxik, kikötőt építetem unlimitedben, csak a hajóácsnál nem lehjet beállítani a hajót! ezt valami fájlban nem tudom átállítani?
  • takysoft
    mert:
    a kikötőzés, pontosabban a hajók mozgása nem automatikus. nem maguktól találják meg az útvonalat, hanem az útvonalak előre programozottak(ellentétben a settlers 2 minden más részével, ahol az egységek automatikus megtalálnak mindent).
    a pályakészítőben(mármint amiben ők csinálták a pályát) külön be kellett állítani, hol lehetnek kikötők, és ekeből hogyan lehet eljutni egymáshoz.
    ha van kiadott pályakészítő(asszem van), talán abban is lehet ilyeneket állítani.
  • Danton
    csákó, a settlers 2ben miért csak a rómaiakkal kampány módban lehet kikötőt építeni??????
    Ezt magyarázza már meg valaki!!!!
    Nincs semmilyen patch vagy valami (naiv vaok:D:D:D:D)
  • artschiatwork
    thx, megvan!
  • lammaer
    Én is kutatok egy apróság után: aki játszott annó a Dungeon Keeper 2-vel... szóval, van ugye olyan, hogy a szörnyek tudnak a kaszinóban szerencsjátékozni. Aztán alkalmanként valamelyik megüti a jackpotot, és beindul a nagy buli a "Burn Baby Burn" c. számra...
    Naszóval: erről nem tud valaki videót? Irdatlan hangulatos volt, és megmutatnám pár havernak...
  • lammaer
    http://www.old-games.ru/game/535.html

De ha megkérdezed, mire kell kattintani a letöltéshez...
  • artschiatwork
    Skacok! Egy Quake 2 rip-et honnan tudnék leszedni? Az Underdogs-on sajna nincs :-/
  • Shaman
    undergods oldalon ami a bannerben van,nincs?
  • blackgamer
    én is játszottam vele, bár engem a Death Track kötött le hasonló témában (lent a kép)
    viszont Quarantine előnye volt a "3D-s" mozgás
  • PiszkosFred
    Hát inkább hajazott az akkori nagy ász carmageddon féle hentelésre, mint taxizásra ;] De a válasz igen, tuti hogy sokan játszottak vele anno.
  • B0B0
    ZAR
    Zone of Artificial Resources

Ez egy ősrégi 97-es dos játék. Én mindig csak egy 13 megás demoval találkoztam eddig, de most rábukkantam a neten, hogy van teljes verzió. Nincs meg valakinek, vagy nem tud helyet, ahol régi dos-os játékokat lehet szedni????
  • ngcsnet
    Quarantine nevű taxis játékot ismeri valaki?
  • BBird
    Pinball Builder c. cuccot biztos ismeri valaki. Nincs időm végigböngészni az old oldalakat. Valaki tudja hol tudnám lekapni így hirtelen? Demo -t találtam eddig csak...
  • DonnieBrasco
    Cauldron 2.
    De nem eresztett, csak pattogott (és hegyes dolgokon, meg gyertyán/vízköpőn kidurrant. Nagy játék volt, de k. nehéz :) egyes helyekre soha nem tudtam eljutni :(

DB
  • lammaer
    hihihi... milyen jó, hogy általánosba legalább a betűket megtanultam elolvasni oroszul. Igy kiejtve a szavakat, még ki tudom totózni, melyik linkre is kell kattintani a letöltéshez :)

• Rip
    Hexenküche, vagy mi? Vagy Cauldron?
  • Borgi
    bumpy ?
  • akyyy
    #5100-as tékre nem tod aválaszt?:P
  • takysoft
    olvass vissza
    már vagy 50-en megkérdezték 50-szer leírtam, most nem fogom.
  • kopaszrobert
    jah időközben meglett.
  • kopaszrobert
    mert nem értek oroszul.Jah és amit le akarok szedni az a Populos 3.Régi egyik megtetszett játékom de csak a demójával játszottam
  • kopaszrobert
    valaki ajánlotta az old-games.ru-t it az oldalolon és le akarok szedni egy játékot,de nem megy vagyis mene csak nem tom mire nyomjak LINK a letöltéshez.
  • akyyy
    melyik az a játék, mikor egy labdával kellet vmi elvarázsotl kastélyban "mászkálni" (pattogni), és ha nem ugrottunk rá ilyen vmire, akkor leeresztett( bár folyamatosan eresztett er ahogy pattogtunk), és ha ráugrottunk iylen tüskékre, akkor egyből kampec...
  • takysoft
    jaja, memmaker csak dosban. win98 dos-ában nincsen.
    ebben alapból még mouse.com se volt:(
  • dronkZero
    Hát, akkor ott valami nem kerek, ha a loadhigh meg a devicehigh nem megy... Én úgy csináltam. Volt egy memmaker című progi is, ami ezeket a dolgokat megcsinálta helyetted. Mondjuk amikor én ráküldtem a rendszerfájljaimra, akkor közölte, hogy ez már így OK, nem tud vele mit kezdeni.
    Szvsz a win98as DOSszal lesz a gond, azzal én nem szórakotam, pont amiatt, hogy az már eleve valahogy megfalja a mem felét...
  • takysoft
    doskey egy lépés a bash felé:D de a maga módján tényleg szükségtelen
    smartdrv viszont....
    te hogy használtál DMA-t máshogy? anélkül én neki nem kezdenék vinyóműveletbek.
    pl ey másolás, tömörítés vagy ilyenek.

amúgy nem sokat értek a DOS-hoz. hogyan lehet a dolgokat extended-be betölteni?
    config.sys-ben a devicehigh=... ugyanúgy a 650k-ból használ.
    meg a autoexec-.bat-bens e segít ha LH-val töltöm be a cuccokat.

amúgy azért van kevés memória, mert nem 6.22-es dost vagy DRdos-t használok, hanem a win98 dos-módját baszogatom. ott eleve kevés a mem valahogy.
  • Lord Myn
    Nekem nem hiányzik a hosszú filenév support, simán vissza lehet szokni a 8+3-ra... A DOSBox-ban van soros modem emuláció 2 géppel lehet együtt játszani (bár még nem próbáltam) és talán valamelyik CVS build-ben van hálozat is, nézz körül a DOSBox fórumon a CVS topicban.
  • dronkZero
    590k DOS alatt? Az elég kevéske. DOS fénykorában egérrel, hangkártyával, CDvel kihoztam olyan 620k alapmemóriát... Mondjuk nekem nem kellett a doskey, meg a smartdrive sem győzött meg saját hasznosságáról, windowsos memóriazabáló fölösleges f*szságnak tartottam (és tartom még most is).
  • Neoncsoves
    Srácok a POD nevű játék számít old gamenek? :P Anno 98ban játszottam vele 4 évesen a p1-en :D Meg 3 évesen a put puttal :) Nagy gémek voltak... Meg a Stunttal is mennyit játszottam 5 évesen áááá :D
  • takysoft
    nem hozza vissza, ez igaz.
    barátnőm gépét felhoztuk pestre. náluk otthon így a régi 6x86 maradt 166 mhz.
    win98, annak a dos-a.
    be van üzemelve a dos-hoz a CD, a hang, az egér, doskey, ékezetek, smartdrive... minddel órákat szanvedtem, a hangzámogatás még most se az igazi...
    mondanom se kell...
    cd bekapcsol, újraindít, telepít, újraindít, szop, hogy meglegyen valahogy az 590k memória... fentebb említett dolgok kikapcsol, kivéve az egér... néha még a hangot is ki kell...
    játszik, de a gép allandóan lefagy...

dosbox:
    egér van, hang van, doskey nem kell, smartdrv nem kell, cd annyi van amennyit akarok:D, ékezet nem kell:D, de ha nagyon, azt is meg lehet oldani.
    memória mégis elég mindennek. tisztább hangja van, mint dos-ban valaha bárminek is volt. (kivéve talán a GUS-t). valójában SB emuláció hozza a GUS minőséget:D

emellett: bármilyen mai gépen fut(2000mhz+), 99,9%-os emuláció(IGEN, tényleg csak minden ezredik program nem szereti... de ez ugyanígy volt a DOS-al is..)
    Volt már olyan játékom, amit dos alat az istennek se tudtam beüzemelni, dosbox alatt meg simán ment.

annyi gondom van csak vele, hogy picit lassú. bár za új varzió szinte dulpa olyan gyors, mint az előző... meg hát a hosszú filenevek kellenének bele...
    minden értelmes dos kezelte a hosszú fileneveket. (kivéve az MS-dos 6.22, de az MS-dos 7 már tudta... csak az sajnos nem jelent meg:D illetve a csak a windows részeként.)

szoval.... lehet hogy a dosbox nem hozza vossza a DOS feelingjét teljesen.. de ez így nekem jó.... a játékélmény megvan:D

UI: akkor most én kérdezek: dosbox tud hálózatra menni? helyi hálón szeretnénk egymásal játszani.. lehet dosboxban?
  • Borgi
    ez esetben, azthiszem nincs más hátra mint hogy elnézést kérjek butaságom miatt
  • PiszkosFred
    Ne ragadtassuk el magunkat, kérem. Azt mondta, hogy nem "iszik". Ez így igaz, ugyanis azt a mértéktelen alkohol pusztítást, amit végez, nem lehetne simán egy "iszik"-kel jellemezni, az túl enyhe kifejezés ;] #gonoszsmiley
  • Borgi
    undorittó vagy
  • Amiga
    Ja, igazad lehet. ;-)
  • Lord Myn
    A második gép nem játszik, mert nem tudom hová rakni (amúgy van a szekrényben 1 AMD K5-166-os, de nem venném elő, mert meghalnék 'por-mérgezésben'... ). Természetesen tudom, hogy a GTA-t + a Redneck-et is el lehet indítani másképp is, mondjuk a VDMSound-ot nem szeretem, mert rühellem az XP DOS módját, helyette inkább VirtualPC-t használok Win98-val. De a DOSBox sokkal jobb mindegyiknél, úgyhogy én inkább azt nyüstölöm és próbálom kihozni a maximumot belőle. Pl. azért mert mindig is 'hangkártya-buzi' voltam, (az első /AdLib/ kártyámat még '91-ben vettem, akkor még szinte minden PC-s speaker-rel nyomta) most is DOSBox alatt 3 különböző cucc van emulálva: Yamaha XG, Roland CM-32L és UltraSound. (Btw: régi Sierra-s cuccok vagy a Lure of the Temptress eszméletlenül jól szól CM-32L módban...) A másik ok, hogy az összes grafikus oprendszernél jobban szerettem a 'pure-DOS' módot (hiába, nosztalgia) és a DOSBox ennek a 'fílingjét' hozza vissza...
  • dronkZero
    Itt is megkérdezem, hátha...
    Covert Action remake nem készül esetleg? Annyira királyság az a játék, miért nem mozgatja az emberek fantáziáját? Tök jó lenne FPS nézetben titkosügynökösködni...
  • PiszkosFred
    "Hehe... szerintem olcsóbb 1 486-ost tartani..."

A legjobb megoldás szerintem is ;]
  • Methylisocloro
    Én most játszottam az M&M 1+2-vel :)
    nem olyan régen a 3-4. részekkel
    még régebben a 6-9. részekkel
    ebből is látszik hogy minden relatív :)
  • sbob
    Hehe... szerintem olcsóbb 1 486-ost tartani...

És, hogy ne csak offoljak...
    Redneckhez meg a többi Buildes gammához javasolnám inkább a VDMSoundot:
    http://buildxp.deathmask.net/

Én úgy emlékszem, hogy a GTA1 rendelkezik Win95-ös indítókkal is. Bár igaz ez ma már semmit nem jelent. Főleg mert úgy rémlik a neten keringő freeware változatát XP-hez javítgatták.
  • Lord Myn
    Igen, kissé diszkriminatív a megjegyzédsed...

Pro primo: Mi bajod a gépemmel??? Nem rossz gép, de nem is 1 csúcskategoriás, mondjuk úgy: erős közepes.

1.) Természetesen nem szorulok rá, de a fogadás, az fogadás, nem számít ki szorul rá-ki nem...

2.) Nem tartozik a világodhoz a gépem, akkor én már nem is létezem? Azért mert van 1 erős közepes konfigom, akkor én már nem is lehetek old-gamer? Hogy függ össze a kettő? Lehetséges, hogy én előbb pötyögtem Turbo XT-n, mielőtt te tudtad volna, mi az hogy PC... (Na jó, ez nem biztos, de komoly esélye van ). A másik meg, hogy most már a régebbi játékokhoz is erőgép kell ... Próbáltad már a Redneck Rampage-t vagy a GTA1-t játszani DOSBox-ban? Kifekteti az Athlon 3000-esemet... (13-17 fps ~ 23000 CPU Cycle alatt)

Ja és utoljára hagytam a legvérlázítóbb dolgot: kb. 5 éve nem iszom alkoholt...