Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • sbob
    Fenét, ha emlékeim nem csalnak kinn a bolygó nézeténél jelenik meg majd. A bal felső sarokban. De ahhoz kell a legjobb szállítóhajó (ez mindkér részre igaz).

Az emberek hullása... hát igen, nem véletlenül mondtam, hogy a srácok közül párra fel kell nyomni nehéz fegyverzetet. Így mikor megkapják a heavy plasmát, vagy a heavy lézert, akkor nem fosnak be tőle (már elnézést a kifejezésért).

Volt itt valami nyersanyag hiány is. Menjetek rengeteg misszióra, és akkor lesz. Minél nagyobb egy hajó, amit bevesztek, annál több nyersanyag és technika üti markotokat. És annál jobbak lesznek az emberek is. Trenírozni nem lehet őket.
    A döbbentes valaki írta, hogy automatát használ. Szerintem a legnagyobb marhaság, anno én is használtam. Zabálja csak a lőszert. Nem az a lényeg, hogy hányszor találod el! Egy célzott lövés sokszor halálos. Automata lövöldözés hülyeség szerintem...
    A játék taktikai részének lényege, hogy egy olyan kommandót állíts össze, ami versenyképes az idegenekkel. Magyarul meg kell nézni a tulajdonságokat, és aki nem jó, azt kidobni, és felvenni másokat. Biztos jön olyan akinek jobbak a tulajdonságai. Különben esélyed nem lesz ellenük. Pl. ha bejön a mind control, kiderül sokszor, hogy a csapat fele alkalmatlan a Mars elleni támadásra. Az első részben az az egyetlen kétrészes misszió, és bizony Sectoidok, és Etheralok hordái fognak a béna kommandósokra vadászni. Nem mondom, hogy nem lehet végigvinni, mert nekem is sikerült anno első alkalommal, de elég szar, ha a bázis támadása közben még az idegenek által irányított kommandósainkkal is meg kell küzdeni.
    És nem a semmiért mondom, hogy vigyetek tankot. Sok munició, nem csinálnak belőle zombit, jó páncélzat stb.

Valójában ez egy olyan játék, amit az ember sokszor végigver, mire rájön a megfelelő lépésekre. Szerintem épp ez benne a jó...