Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • dervis_
    Minden. A világ elszennyeződött, egy hatalmas városban (megapolis) játszódik a gáma, lényege ugyanaz, lelőni az ufókat, lenyomni az ufónautákat, akik a nagyvállalatokat (régiekben országokat) próbálják az oldalukra állítani. De sok a különbség, pl minden vállalat termel valamit, és ha ellened lesznek, akkor bebuktad a termékeiket (fegyverek, járművek, üzemanyag). Vagy buktad a segítségüket, pl. goverment=pénz, rendőrség=UFOk elleni harc. Külön poén, hogy a világ szvsz eléggé cyberpunk, a nagyvállalatok harcol(hat)nak egymás ellen, már láttam olyat, hogy egy rendőrállomást (nagy felhőkarcoló) félig lerombolt egy un. Spike bünszövetkezet rakétavetővel felszerelt antigravitációs kocsija, míg végül rendörségi vadászgépek lelőtték. Illetve katonákkal letámadják egymás épületeit. Ufonauták ellen van már real time harc is, ami szvsz sokban megkönnyíti a játékot, mert sokkal gyorsabb a cselekmény és persze bármikor leállítható az idő, hogy parancsokat lehessen kiadni. Továbbá érdekes módon a brainsucker-ek körökre osztott harcnál szinte mindig hatalmas mészárlást végeztek az embereim között, de real time harcnál olyan összüzet kapnak az arcukba, hogy eddig a kb. 50 találkozásból csak egy embert vesztettem. Továbbá tetszett, hogy az tereptárgyak összeomlanak, ha kilövöm az aljukat. Az ufo 2-ben kicsit zavart, hogy volt olyan harc a rákemberek ellen, hogy a sok gránáttól meg rakétától a fél harcmező lángokban állt, az épületek jó része hiányzott, de egy sem omlott össze. Itt elég gyakran előfordul, hogy egy lengőfolyosón járkáló szörnyre eladott elhibázott lövésektől az egész folyosó lezuhan, vagy egy gránát robbanása után mindenféle sérült falrész meg egyéb tereptárgy összeomlik, esetenként ráesve valakire. Szóval szvsz nagyon jó játék bár a grafikáját eléggé elcseszték az előző két részhez képest, és az irányítás sem egyértelmű, az elején a hajamat téptem mert nem tudtam katonákat berakni a járművekbe stb. stb.