Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
dervis_ #3753 Sziasztok!
Pont (megint) x-com mániám van
, erre benézek ide és mit látok?
Miután már három különböző x-com apocalypse verziót sikerült letöltenem, eldöntöttem, hogy játszok vele. Első problémám a verziók különbözősége volt. Van egy olyan, amit én csak debug verziónak nevezek, mert van scenario editor menüpontja, meg különféle cheat-ek hozhatóak müködésbe vele. Viszont félkész az ufopedia, és néha elszáll az idegen dimenzióban (cheat-tel átnéztem). A főképernyője egy sárga X vörös lángoló/robbanó háttérrel és nincs rajta semmilyen copyright felirat. A második verzió jónak tünik, az elején metropol páncélos katonák állnak félkörben és van copyright felirat is. A harmadik elején szintén a vörös hátterű sárga X van, editor nélkül copyright felirattal.
A kérdésem az lenne, hogy végigjátszotta-e már valaki a gámát, és milyen főképernyője volt a játéknak. Ugyanis nem szeretném beszívni, sok-sok órás játék után az idegen dimenzióban. Igaz a 2. és a 3. verzió úgy tünik azonos "fajta" mentést használ, tehát a mentések átvihetők a 2 játék között, de ebben nem vagyok 100% biztos. Szóval jó lenne tudni melyik a jó verzió.
A másik, hogy a hang akadozik, ami azért rendkívül bosszantó. A 2. verzió müködik dosbox alatt, viszont intro nélküli (így lehet hogy nem teljes és vannak hiányzó állományai) a harmadik meg a legcselesebb, mert az introja csak dosbox alatt fut, a játék meg csak dosbox alatt nem fut.
ha valakinek sikerült rendes hangot kicsalnia a játékból legyen szíves segítsen.