Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
sbob #1529 Üdv Mindenkinek!
miután mindenki nyomott valami félinfot én akkor összefoglalnám, ha megengeditek...
Hogy mire jó a DOSBox? Hogy a Cyroo mester ltal létrehozott faq-ból idézzek: "A DosBox egy DOS emulátor. Pótolja a Win2000, Win XP legnagyobb hiányosságát, a normális operációs rendszert!"
szerintem a tökéletes DOS emulátor, és Win98 alatt is érdemes használni, kisebb gépeken főleg a 80-as években megjelent játékokon segít, nagyobb (gigaherzesek) gépeknél már a 90-es évek játékaihoz is elkelhet.
mint BBird barátom helyesen elmondta van egy readme.txt, abban minden benne van. A dosbox.conf fájlt lehet editálni az a konfig fájla. Ehhez léteznek grafikus kezelői felületek, avagy angolul frontendek, amik a DOSBox oldal download részéről letölthetőek (tools rész). Win98 alatt nekem ezek hatástalanok voltak, de mind1 szerintem jobb ha az ember maga pötyög a conf fájlba, mint az ilyen wines cuccok. BBird barátom fullscreenje jópofa, de én az indítás után az ALT+Enter kombínációval szoktam játszani, de akár be lehet a conf fájlba állítani is, hogy alapból úgy induljon. Emellett még rengeteg beállítási lehetőség van. Cyroo barátommal igyekeztünk az alap dolgokat összekaparni, melyeket faq formában megtalálsz a honlapomon. (bocs a reklámért... nem szándékos...)
Ha valami nem világos, vagy egyéb kérdésed lenne zaklass nyugodtan non-stop, rendelkezésedre állok...