8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • BBird
    Zak McKracken - REMAKE!

Ezt skubizd, ha még nem ismered.

És ha már remake játékoknál tartunk, tudom ajánlani a www.remakes.org -t. Néha nagyon színpátíse dolgokat találni eme oldalon. :-)
    Good Luck!
  • sbob
    a 2. verzióhoz a játék csöppet nagy... a 3. veziónál meg az öngyilkosságot tudom csak javasolni, ha már itt keress társat...

Lucas gamek régen nagyon ott voltak... ebben nincs vita...
  • PiszkosFred
    Nalam c64en anno asszem a marson kifagyott, igy sosem jatszottam vegig. De lehet hogy ideje lenne.. ;]
  • BBird
    1: Nem sűrűn néz fel ide, bízik benne, hogy valaki szó nélkül küldi a választ.

2: Bízik benne, hogy elküldi valaki levélben a játékot.

3: Csajozni akar, s így próbálkozik, mivel az eddig társkeresők nem jöttek be neki.

Maniac Mansion? És a Zak McKracken? :-)
  • sbob
    Maniac Mansion rulezz...
    bár én jobban szeretem az eredetit...

-off-
    valaki tudja, hogy az ilyen "kérők" mért dobják be mindig a post végére a mail címüket?
  • PiszkosFred
    Olyannyira hasonló, hogy a csápok a MMben tűntek fel először ;]
  • cenobite
    Pedig nem is kellene olyan sokat visszaolvasni, ugyanis pont előtted volt ez a post:

"...ezeket a játékokat az Underdogson, vagy akár a Retrogamesen is megtalálod... de korábban írtak már a srácok 1-2 kiváló címet... 1-2-t én is írtam..."

Ez akár a Dott-ra is vonatkozhat. A #1538-ban pedig ott a Maniac Mansion remake, ami szintén hasonló stílus...
  • cseak
    sziasztok!!

keresnem a dott nevu jatekot... (day of the tentacle) v vmi hasonlo!!!!

elore is koszi

[email protected]
  • sbob
    cső!

a sakknál szerintem a Battle Chessre gondolsz...
    Pinball? ilyen nem volt... de a Pinball tagocska szerepelt vagy 40 játékban...

ezeket a játékokat az Underdogson, vagy akár a Retrogamesen is megtalálod... de korábban írtak már a srácok 1-2 kiváló címet... 1-2-t én is írtam...
  • xmacx
    hali!

tudátok segíteni az alábbi játékok megszerzésében?
    -Wolfeinstein 3D
    -Pinball
    -Sakk (nem tudom a nevét, de volt benne verekedés, ha összetalálkoztak a figurák)

köszi
    üdv
    Mac
    [email protected]
  • sbob
    én a múltkor lekaptam a hoturól a cd versiont, de sajna egy könyvtár áthelyezés után, nem volt hajlnadó többé substolni... magyarul már el se indul... :(
    pedig a digidumák nagyon ott vannak... :)
  • BBird
    nm
  • PiszkosFred
    Koszi az infot. Modemes leven csak este lenne annyi idom, hogy le tudjam szedni. A linkert pedig thx megeccer
  • BBird
    Hát az az igazság, hogy nem az én felügyeletem alatt van eme link, nekem is anno mutatták. És biztos, hogy több, mint 1 éve fenn van. Szerintem így még maradni fog egy darabig.
  • PiszkosFred
    Meddig lesz ez itt fenn? Allando vagy ideiglenes?
  • PiszkosFred
    Örök hála ;] Régóta kiváncsi vagyok már a folytatásokra..
  • BBird
    Nem én mondtam... ;-))
  • CarajoEsp
    Hmm. Köszi:DD
  • BBird
    Lands of Lore? Azmi? :-DD
    LoL1 és LoL2 :-))
  • CarajoEsp
    Ismeritek a Lands of Loret?(Hülye kérdés) Na most azt nyomom erősen.
  • BBird
    Space Taxi -ra gondolsz. 1984-es remekmű. Manapság lehet mobilokon játszani... :-D

Space Taxi -ból 2 kép
  • CarajoEsp
    Sajnos a Silver nekem nem megy Xp-alatt. Pedig isteni játék.
  • BBird
    A Silver teljes játék volt 1-2éve vmelyik játékújságban. Azt hiszem az akkori PC Guru -ban. Érdeklődj tőlük, hogy kapható-e még régi szám!
  • oneal1
    egy gamét keresek cska nemtom mi votl a neve!
    c-64 en nyomtuk még anno!

embereket kellett felszedni és lerakni egy kijelölt pontra egy repülő taxival iylen barlangos terepen!!!!
    és kiabálta mindeig az ürge hoyg hejjj TAxi!!!
    nem ismeri valaki??
  • Serpa
    sokak kedvence a C-64es korszakból !

"Maniac Mansion Deluxe v1.1 Teljes Verzió !

Egy remakeről van szerencsém hírt adni. Ugyanis a LucasAtrs Maniac Mansion Deluxe nevű 256 színből álló kaland játékát most felújították egy kicsit. A klasszikus teljes verzióját lelehet tölteni, és szinte már természetesen teljesen ingyen. A játék immáron 1.1-es verziója vihető a lentebbi linkről."

MANIAC MANSION DELUXE REMAKE (5.9 MB)

by Játékhírek.hu
  • sbob
    jahh.. főleg az eredeti... az ilyen utó feltuningolások meg szépek-szépek de szerintem nem ez a lényeg...
    mellesleg nekem DOS alatt még sose fagyott be a Doom, egy ilyen vacak kipróbálása során viszont már ezt is átélhettem... hiába minden sorozat memgszakad egyszer...
  • Voltan
    Dúm rulez.
  • martonis
    Hali!

A Silver című 1999-es játékot (Infogrames kiadó, 2 CD) tudja valaki, hol lehet megszerezni?

Előre is köszi, üdv!
  • NeoMaN

• bulis
    Hello!
    Lehet nem idavaló se azért elég régi játékokról van szó.
    Nincs meg valakinek a Great Empires Collection 2 nevű gyüjtemény? Ceasar III, Pharaoh+Cleopatra, Zeus + Poseidon játékok vannak benne.
  • PiszkosFred
    Mint a legtobb akkori microprose jatek ;] Sid bacsi tudta mi kell a nepnek..
  • sbob
    aha, de egyszerűbb egy könyvtárat kinevezni egy meghajtónak, amit a progi egy 386-os sebességével és pár mega rammal betölt, aztán mehet a móka...
    magamat idézve, hogy ne kelljen itt keresgélnetek:
    "A dosbox.conf file végén található az autoexec rész. Ha szeretnél floppyt, cd-t és, hogy a c:\dosbox\games könyvtár legyen a c:\ akkor ez legyen benne:
    [autoexec]
    # Lines in this section will be run at startup.
    mount f f:\ -t cdrom
    mount a a:\ -t floppy
    mount C c:\dosbox\games
    C:

A cd-rom-ot én F meghajtóra hívtam meg, mert nálam a C, D és E hard disk partíció miatt foglalt, és ha mondjuk E-re hívom meg, akkor nem a cd-romot, hanem a winyómat fogom látni. Tehát mindenki az utolsó partíció után számozza be."
  • sbob
    no tessék... ezt jól megkaptam...
  • sbob
    Üdv Mindenkinek!
    miután mindenki nyomott valami félinfot én akkor összefoglalnám, ha megengeditek...
    Hogy mire jó a DOSBox? Hogy a Cyroo mester ltal létrehozott faq-ból idézzek: "A DosBox egy DOS emulátor. Pótolja a Win2000, Win XP legnagyobb hiányosságát, a normális operációs rendszert!"
    szerintem a tökéletes DOS emulátor, és Win98 alatt is érdemes használni, kisebb gépeken főleg a 80-as években megjelent játékokon segít, nagyobb (gigaherzesek) gépeknél már a 90-es évek játékaihoz is elkelhet.
    mint BBird barátom helyesen elmondta van egy readme.txt, abban minden benne van. A dosbox.conf fájlt lehet editálni az a konfig fájla. Ehhez léteznek grafikus kezelői felületek, avagy angolul frontendek, amik a DOSBox oldal download részéről letölthetőek (tools rész). Win98 alatt nekem ezek hatástalanok voltak, de mind1 szerintem jobb ha az ember maga pötyög a conf fájlba, mint az ilyen wines cuccok. BBird barátom fullscreenje jópofa, de én az indítás után az ALT+Enter kombínációval szoktam játszani, de akár be lehet a conf fájlba állítani is, hogy alapból úgy induljon. Emellett még rengeteg beállítási lehetőség van. Cyroo barátommal igyekeztünk az alap dolgokat összekaparni, melyeket faq formában megtalálsz a honlapomon. (bocs a reklámért... nem szándékos...)
    Ha valami nem világos, vagy egyéb kérdésed lenne zaklass nyugodtan non-stop, rendelkezésedre állok...
  • Drizzthsz
    A dosboxnak van valami config file-ja, abban be lehet állítani a kívánt dolgokat...

ui.: A master of magic qrva jó!!!
  • galenius
    doboxfro.exe-t kell bemásolni a dosbox könyvtárba,és índítani, ez a grafikus kezelő felülete.
  • davos80
    kössz.
  • BBird
    van benne readme.txt. :-)
    Amúgy ha jól emlékszem, akkor meg kell neki adni az exe-t, es vmi parancsot is lehet: -fullscreen. pl.
    Asszem így kell kinéznie:
    dosbox c:\games\streetrod1\sr.exe -fullscreen
    Kb. így.
  • davos80
    Ezt a dosbox-ot hogyan kell használni?
    Feltettem, bejön egy konzol és kész.

Egyáltalán ez mire jó??
  • BBird
    sbob: Te inkább figyeld a saját fórumod, meg az enyém... Írtam mind2-be. :-D