Bukott Killer/Morder CD-iro
-
Nexus #950 Igaza van szuperzsarunak, a több százezres, milliós kárértékkel rendelkezőknek mindenképpen érdemes lett volna fellebbezniük. Őszintén sajnálom, hogy a legtöbben nem tették. Én a pár tízezremmel csak rosszabbul járhattam volna. Még ha a végén, több éves hercehurca után fel is mentenének (amiben majdnem biztos vagyok), akkor is csak bizonyítottság hiányában mentenének fel. Ilyenkor nem lehet kártérítést kérni a hatóságtól, tehát az összes költség maradt volna az én károm. Kártérítést csak akkor lehet kérni, ha bűncselekmény hiányában mentenek fel valakit, erre azért nem lehet számítani.
Cat: az hogy kinek mi a dolga és miért fizetik, nem ment fel senkit a felelősség alól. Vannak olyan fogalmak mint a méltányosság, arányosság, igazságosság, ezt a BSA nem ismeri, vagy ha ismeri, magasról tesz rá. A BKV ellenőröket nem szereti senki, én sem, de ha elkapnak bliccelés közben, azt mondom: "OK, elkaptak. Vesztettem egy fair játszmában, most majd megbüntetnek pár ezer forintra. Rosszul esik, de ez is benne van a pakliban, tudtam előre." Az viszont teljesen más, hogy az ember valamikor rendel a postán egyetlen játék CD-t, aztán emiatt évek múlva tahó rendőrök feltúrják a lakását, kihallgatják, meggyanúsítják, vád alá helyezik, bíróság elé állítják, elítélik, aztán ráadásul esetleg még vagyonokra is perlik. Voltak ott olyanok akik a 30.000 forint perköltségre részletfizetést kértek, mit fognak ezek a szerencsétlenek szólni, ha majd ne adj'isten milliókat fog rajtuk perelni a BSA? Hogy a dolog rendben van, mert a BSA-nak ez a dolga?