3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
szuperzsaru #956 Nexus, igen erről van szó. Ha ti ott mind a százegynéhányan azt mondtátok volna a bíró szemébe hogy nem tartjátok igazságosnak az ítéletet és továbbviszitek a legvégsőkig.
Biztos fel kellett volna mosni a meglepetéstől azt hiszem és az ügyész sem anekdotázott volna utána arra befizetek. -
Tévedésben vagy édes fiam :-)
nem használtuk, csak ott volt a polcon, ahonnan elvitték.
Ugyanis nem vitték el a gépeket, hogy megnézzék mi van a gépen. És ha nem tévedek a licensz telepítésk előtt elolvasandó. Ez így nem jogsértés, és a legfelsőbb bíróságig be is bizonyítanám, de bőven elég volt 4* elmennem 400 km-ről, nem hogy egy megrovás miatt tovább menjek, tömve az állam zsebét + illetékkel, az ügyvédét + lóvéval, meg a szakértőket még + milliókkal. -
Cat #954 lényegtelen, hogy megvették volna vagy nem
használták, tehát ki kell fizetniük a szoftver ellenértékét -
Cat #952 én ha a bsa embereit pénzelném, egyenesen kirugatnám azt az alkalmazottjukat, aki nem végzi a dolgát, és nem tesz meg mindent azért hogy az én termékeimet/szoftvereimet megvédje, és elrettentsen a jövőbeni esetleges próbálkozókat a hasonló dolgoktól
szerintem minden egyes millió, amit ms a bsanak ad többszörösen térül meg az eladott szoftverek számának növekedésén keresztül, és ha még "önfenntartó" is a szervezet a polgári peres uton nyert pótdijakon keresztül, akkor nagyon is indokolt a tevékenysége/támogatása (értsd: ha én lenék számalk/adobe/ms stb. ezen az állásponton lennék)
próbáljátok néha más szemszögből nézni a dolgokat, a PÉNZ oldaláról
a világot érdekek és költség-haszon számitások mozgatják, ezek ellen semmit nem tudsz tenni, de akkor legalább próbáld megérteni és elfogadni, hogy esetlegesen át tudjad alakítani -
Cat #951 http://isoburning.warez.hu/
nagy az isten állatkertje -
Nexus #950 Igaza van szuperzsarunak, a több százezres, milliós kárértékkel rendelkezőknek mindenképpen érdemes lett volna fellebbezniük. Őszintén sajnálom, hogy a legtöbben nem tették. Én a pár tízezremmel csak rosszabbul járhattam volna. Még ha a végén, több éves hercehurca után fel is mentenének (amiben majdnem biztos vagyok), akkor is csak bizonyítottság hiányában mentenének fel. Ilyenkor nem lehet kártérítést kérni a hatóságtól, tehát az összes költség maradt volna az én károm. Kártérítést csak akkor lehet kérni, ha bűncselekmény hiányában mentenek fel valakit, erre azért nem lehet számítani.
Cat: az hogy kinek mi a dolga és miért fizetik, nem ment fel senkit a felelősség alól. Vannak olyan fogalmak mint a méltányosság, arányosság, igazságosság, ezt a BSA nem ismeri, vagy ha ismeri, magasról tesz rá. A BKV ellenőröket nem szereti senki, én sem, de ha elkapnak bliccelés közben, azt mondom: "OK, elkaptak. Vesztettem egy fair játszmában, most majd megbüntetnek pár ezer forintra. Rosszul esik, de ez is benne van a pakliban, tudtam előre." Az viszont teljesen más, hogy az ember valamikor rendel a postán egyetlen játék CD-t, aztán emiatt évek múlva tahó rendőrök feltúrják a lakását, kihallgatják, meggyanúsítják, vád alá helyezik, bíróság elé állítják, elítélik, aztán ráadásul esetleg még vagyonokra is perlik. Voltak ott olyanok akik a 30.000 forint perköltségre részletfizetést kértek, mit fognak ezek a szerencsétlenek szólni, ha majd ne adj'isten milliókat fog rajtuk perelni a BSA? Hogy a dolog rendben van, mert a BSA-nak ez a dolga? -
Cat #949 amire ki akartam lyukadni: ezért fizetik a bsat, ez a dolga -
Cat #948 ez arra emlékeztet engem mint amikor leállsz szarozni a bkv ellenőrrel hogy bediktáld a neved cimed
természetesen rosszat diktálsz be, ezt ő is tudja, visszakérdez, stb. szivat, tudja hogy totál értelmetlen amit csinál, de TESZI MERT EZ A MUNKÁJA
őt nemérdekli, hogy te most épp elkésel valahonnan, vagy hogy rengeteg fontos dolgod lenne, de neki ez a feladata, és ezért fizetik
-
szuperzsaru #947 Na látjátok ez itt a baj. Engem nem érdekel mennyibe fog kerülni azzal a dumával nem riasztanak el hogy ha fellebbezek akkor sokkkal többe fog nekem kerülni mint ha most elismerem a bünösségemet. És tudjátok miért? Mert ők is tudják hogy itt nagyon nem passzol valami és ha továbbvisszük az ügyet és jobban megpiszkálják az már másod vagy harmadfokon nem fogja megállapítani a bünösségünket. Szóval nem olyan sima ügy ez ahogy első pillantásra látszik. Az hogy én kaptam ajándékba 3 CD-t és ezért milliókat fizessek akinek egy csöpp esze van az tudja hogy ebben semmi törvényellenes nincsen de ugye egy rendőrtől vagy ügyésztől nem várható el hogy ész is szoruljon belé. -
Én meg azt mondom, hogy jobb már csendben lenni...
Neked sok erőt és kitartást kívánok, ha mástól is kérnek netán beszámolót, ha személyesen nem is, de írásban adok én is... -
Nexus #945 Írtam az országgyűlési képviselőnek, és írtam egy beszámolót a nyilvánosságnak (ugyanis a Morn által említett írás főleg tőlem származik). Panaszt fogok tenni az Alkotmánybíróságon és az ombudsmannál. Nem magam miatt, hanem azok miatt, akiknek a nevére idén vagy jövőre vagy azután fogják kiállítani a házkutatási határozatot, majd idézik be kihallgatásra és tárgyalásokra. Lehet, hogy semmit sem fogok elérni. De legalább MEGPRÓBÁLOM. -
szomorú ez úgy ahogy van... -
szerintem meg a BSA csak az általa preferált (lsd. fizeti a tagdíjat) cégeket képviseli (remélem)... -
amikor kértelek benneteket, hogy nyáron az informatikai miniszter védnökletével a Balcsi parton jöjjön már el velem 2 ember az azóta sajnos elhalálozott dr. Pósvási Sándor által szervezett informatikai találkozóra, ott elérhettünk volna -talán- valamit.
De most baszhatjuk, szó szerint. Mi a fasznak kevertek holmi szavazással????
Jobb lesz nekünk? szart.
és az utánunk jövőknek sem.
A pécsi ügy előttünk volt, megnézhette volna a szőke ciklon.
Megnézte?
Faszt. Szart rá.
ennyi.
úgy döntött, mint máskor a bíróság.
az ügyészség által kigondolt büntetést felolvasta. Aztán akinek nem tetszik, fellebez, újabb tízezrek, amit valszín senki sem fog felvállalni, én sem. A dunántúlról egy ilyen akció 10,000 Ft + szállás, most megyek 4x. az ügyvédet nem illik elmondani, meg tegyük hozzá, hogy egy könyvelőnek mennyire jó és kellemes február 3-4-én elmenni 400 km-re, hogy januárban elítélhették volna, mint 2 másik társát, aki nem volt jelen a tárgyaláson, neki meg volt orvosi igazolása, míg a jelen lévők többségének nem.
Hol itt a realitás, meg hasonlók.
HOL A FASZBAN VAN???? (az igazságról, mint hiú ábrándról ne is beszéljünk)
szegény Pósvári forog a sírjában.....
-
baszthatjuk...
-
szuperzsaru #937 Na kicsit utána néztem itt az a pont szóval nem kell megjelenned a tárgyaláson anélkül is elitélhetnek:
355/E. § (1) Ha vádlott tartózkodási helye a vádemelést követően ismeretlenné vált, és a távollétében tárgyalásnak lehet helye [355/C. § (2) bek.], a tanács elnöke az eljárás felfüggesztése nélkül felhívja az ügyészt, hogy kíván-e indítványt tenni a tárgyalásnak a vádlott távollétében való megtartására, és ezzel egyidejûleg elfogató parancsot bocsát ki.
(2) Ha az ügyész indokoltnak tartja, hogy a tárgyalást a vádlott távollétében tartsák meg, a felhívástól számított tizenöt napon belül erre indítványt tesz. Ha a vádlott érdekében korábban nem járt el védő, az ügyész az indítványában védő kirendelését is indítványozza. A tárgyalást a korábbi tárgyalás anyagának ismertetésével kell folytatni.
(3) Ha az ügyész nem tesz indítványt arra, hogy a tárgyalást a vádlott távollétében folytassák, a tanács elnöke az eljárást felfüggeszti.
(4) Az (1)-(3) bekezdésben foglaltakat megfelelően alkalmazni kell a másodfokú bírósági eljárásban is.
-
szuperzsaru #936 Szerintem nem egészen így van. Ha a kihallgatáskor mondtad hogy a jó édes anyjukkal szórakozzanak és te nem mész el semmilyen tárgyalásra csak ha visznek akkor el tudom képzelni hogy kijönnek érted előző nap ezt megelőzendő. De ha semmi ilyen gyanu nem merül fel akkor nem fognak előző nap lecsukatni hogy másnap ott légy a tárgyaláson. Bár én már ezekután ezekről mindent eltudok képzelni. Sajnos már odáig jutottam hogy a rendőröktől jobban félek mint a bűnözőktől. -
Nexus #935 Szerintem megvárják amíg teljesen vége lesz. Éveken keresztül folyt eddig az eljárás, most minek kapkodjanak pár nap vagy hét miatt. -
Nexus #933 Úgy értem, a mi ügyünkben. -
Nexus #932 Nem tudom mi az oka, de két vádlottat elítéltek a távollétükben. Az ítélet szerint a Be. 355/E § alapján. -
én csak azt nem tudom, hogy ha valami mondjuk külföldön volt, vagy éppen körözés alatt volt, szépen elítélték anélkül hogy ott lett volna.
A mi ügyünk azé' nem igazán akasztással végződött(legalábbis eddig) akkó mi a faszé kell szivatni minket??? -
Nexus #929 Hozzátenném, hogy ha kimegy a rendőr, akkor körbekérdezi a házat hogy ott lakik-e az illető, mikor szokott otthon lenni, övé-e a lakás stb. Ciki. Én így tudtam meg hogy az egyik szomszédom ellen büntetőeljárás folyik üzletszerű csalás miatt. Az őt kereső rendőr ugyanis igazoltatott engem a lépcsőházban (majd' infarktust kaptam, azt hittem most jöttek a gépért...) -
a másodikon már rajta van.... -
Nexus #926 A bíró(nő) döntésétől függ. Nekem minden ügyvéd akit megkérdeztem azt mondta, hogy el kell menni. Ha járóbeteg vagy, akkor is el kell menni.
A jogszabály szerint még a tanút is elővezettethetik, ha nem jelenik meg az idézésre. Ez a gyakorlatban pl. úgy történik, hogy előző nap vagy éjszaka elmennek a lakására,
beviszik az őrsre, bent tartják, aztán másnap elviszik a tárgyalásra.
A mi bírónőnk úgy tűnt nem vette annyira szigorúan és elfogadta az orvosi igazolásokat. Persze az is közrejátszhatott hogy nagyon sokan voltunk és a tárgyalást a pár hiányzó ellenére mindig meg tudta tartani. Ha 1 vádlott lett volna és az nem jelenik meg, és hiába hívja oda a szakértőket, akkor valszeg morcosabb lett volna.
A mi első idézésünkre nem volt ráírva az elővezettetés. Szerintem jobb ha elmész. -
szuperzsaru #925 Ha nem megyek el az első tárgyalásra milyen szankciók érhetnek? Mint olvastam itt többen nem mentek el mondtatok valami okot is? Nekem az van írva az idézésemre hogy akkor elővezetnek. -
Nexus #924 Cat:
1. helyes
2. az üzleti vállalkozások általában nem Grál-lovagok, de aki így áll hozzá azt tőlem emlegessék csak pozitív példaként, még ha az reklám is nekik.
the don: csak a februári tárgyalás és a többi, meg nem jelent ügyében hozott ítélet után lehet majd tudni hogy mennyi az egy főre eső összeg. Ha felmentenek közülük valakit, akkor a maradéknak többet kell lepengetnie, ha nem lesz felmentés, akkor kevesebbet. Ezért nem írták meg az ítéletben az összeget. -
mennyi zséről van szó? -
Cat #921 nehogyazthidd
1. a bsa irritálo gondolom az egyik vezetőjük számára is
2. ez nekik bazinagy reklám, lásd te is példálodzol velük, pozitiv szemszogbol emlegetik a nevüket szerzői jogi szempontbol, mégis mindenkihez eljut az uzenetük, hogy a cd jogtár használata fizetős -
írjatok a magyar ombucmanak! -
crx #919 A mai világba nincsenek adatvédelmi jogok mindenki megtudhat mindent mindenkiröl enyi m ell kezdödö szot még nem irtam le egymás után. -
Nexus #918 EZ AZ ami példaértékű, bárcsak mindenkinek ilyen lenne a hozzáállása:
http://www.complex.hu/kozlemeny.php
(Most már írjon valaki más is, nehogy mán csak magamba beszéljek itten :) -
Nexus #917 Na megjött az ítélet. Most már azt is mindenki tudni fogja, ki hol dolgozik és mennyit keres :( Méghogy emberi meg adatvédelmi jog... -
Nexus #916 Írtam egy srácnak akit még Kenéz kihallgatott de a tárgyaláson már nem szerepelt a névsorban, hogy mi van vele. Azt írta, hogy ő sem úszta meg, csak az ő ügyét nem a vásárhelyi, hanem a lakhelye szerint illetékes bíróságra továbbította Kenéz vádemelésre. Én nem értem, hogy mi ebben a logika. -
a BSA vezetőjével készült online report:
http://www.origo.hu/techbazis/szoftver/20021218nemkutat.html -
könyvelőként évi 200 ezer csak a 3 fő programom éves regisztrációja, plusz a windows, windows commander, office, úgy össz fél miska.
és pár darab játék cd-ért basztatnak.
hát fura világban élünk.
majd szép lassan elérem, hogy semmit sem fogok megvenni, de semmit...
-
itt a teljes a cikk:
A BSA feljelentése nyomán végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság a Philos Labs ügyvezetőjét üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett szerzői jogok megsértése miatt. Az ítélet nem jogerős.
1 év börtön illegális szoftverhasználatért
A Budapest II. és III. Kerületi Bíróság V. Zsoltot, a Philos Laboratories Szoftverfejlesztő Kft. ügyvezetőjét üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett szerzői jogok megsértése miatt egyévi végrehajtható szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős. A BSA hotline-ra érkezett bejelentés alapján napvilágra került ügy vádirata szerint V. Zsolt üzleti tevékenységével több millió forintos kárt okozott a szoftvergyártóknak, köztük az Autodesk, Microsoft, Adobe, Corel, Symantec cégeknek. V. Zsolt peren kívüli megállapodásban 4 millió forintos kártérítést fizetett a megkárosított szoftvercégeknek, amelyet az ítélethozás során enyhítő körülményként vettek figyelembe.
A BSA Magyarország információi szerint Magyarországon most először ítéltek vádlottat végrehajtható szabadságvesztésre halmazati büntetés nélkül, szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt.
hozzáteszem, aki a drágán eladott szoftvereit lopott szoftverrel fejleszti, meg is érdemli.
Ugyanígy megérdemli pl. a tervező, aki 200-250 eFt-ot kér egy jovv tervért, és lopott programmal tervez.
DE AMIKOR valaki magánhasználatra vesz valakitől valamit, nem keres vele pénzt, csak tanul, használja stb. SOSEM ÉRTEM MEG ÉS MINDIG TILTAKOZOM AZ ELLEN, HOGY EGY KALAP ALÁ VEGYENEK AZ ELŐZŐVEL!!!!! -
olvastam a korridoron.
azé ez nem ugyanaz a történet.
Ő pénzt keresett vele, nem felhasználó volt, aki bontott csirkét vett a piacon...
-
Nexus #911 1 év letöltendő börtön szoftverkalózkodásért:
http://index.hu/tech/jog/bsa0113/
A végén kiderül, hogy tényleg jól jártunk :( -
Ja, mostmár rá is írták, he nem megyünk, elővezettetnek...
hogy ez mi a szaré' van, a betörőket elítélik a jelenléttől függetlenül, nekünk van ügyvédünk is, mégis el kell menni. Semmi újat nem tudok (nem is akarok mondani), gondolom nem kapunk súlyosabb ítéletet, mint a többi 70, mi fasznak. -
na bazz.. még 1 cd írós ügy ... akik érintettek sajnálom őket és nem nagyon vágyok ehhez hasonló dolgokra! GL !!
És ha a postán fél kiló almát vettem tőle ?? Ő meg mint kistermelő még jogilag is tiszta mert nem kell adóznia... vagy mondjuk éheztem és küldött 1 doboz ropit? Szóval a rendőrdég és egyéb jogi balaekok túl szerencsések!
Amúgy eddig méd dode láttam ezt a topicot.. peidg igen tanulságos!
NA GL mégegyszer!