Bukott Killer/Morder CD-iro
-
kutyafa2 #737 Az egesz kihallgatsom alatt ugy ereztem magam, mint egy tanu! Nagyon nem voltak arra kivancsiak, hogy mi az en "verziom"... Csak olyan reszletek erdekeltek oket, amelyek a Killer ellen szoltak ! Jo mi !? Eronek erejevel sem tudtam teljes egeszeben elmondanom a mondokamat ! A vegen, ezert kertem az elozoleg kinyomtatott irasos vallomasomat a per anyagaihoz csatoltatni, mert igy legalabb nyoma marad... Nekem ugy tunt, hogy a birono magaban mar itelkezett, s beszelhetunk mi barmit, ujat nem tudunk neki mondani...
Tettem egy inditvanyt, amire csak a szemuket meresztettek ! Haha... Ugyanis, a 1999. evi LXXVI. torveny 2. § igy szol :
"Olyan mûre, amely elõször külföldön került nyilvánosságra, az e törvényben meghatározott védelem csak akkor terjed ki, ha a szerzõ magyar állampolgár, vagy ha a szerzõt nemzetközi egyezmény, illetõleg viszonosság alapján a védelem megilleti"
Magyaran: egy nem magyar nyelvu szoftvert nem Mo.-on hoznak nyilvanossagra altalaban. Ez eddig tiszta. :) Ergo, idegen nyelvu szoftverek eseteben, ha nem magyar a szerzo es nincs nemzetkozi egyezmeny vagy viszonossag, akkor nem illeti meg a jogvedelem ! Tehat az inditvanyom az volt:
1., hogy nezessek meg mindenkinel azt, hogy az adott szotvereket mely orszagban hoztak nyilvanossagra;
2., vizsgaljak meg azt is, hogy a szerzoket (kulon- kulon) a kerdeses evekben(!) nemzetkozi egyezmeny, illetoleg viszonossag alapjan a vedelem illeti-e meg.
Sajnos, ez eleg sok idot fog igenybe venni. De elkepzelheto, hogy sokaknak e miatt is csokkenhet a velelmezett vagyoni hatrany merteke. Extrem esetben az is elkepzelheto, hogy valakik ellen e miatt kell ejteni majd a vadakat...