3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
mutyi #794 Sziasztok!
Na most több dolgot nem értek.
Azt írtad hogy voltatok bent a bíróságon irategyeztetés céljából.
Míg másik helyen hogy megszüntetik a nyomozást ellenetek.
Tehát akkor a Ti ügyetek is már bírósági szakaszban volt és nem nyomozatiban ugye?
Más: gondolom az ügyetekben is volt elsőrendű és mondjuk 20 rendű. Mindeki ellen megszüntették vagy az elsőrendű ellen tovább tart és ő kap vagy kapott más büntetést is?
Üdv: Mutyi -
Frank te tényleg keszthelyi vagy??? -
Igen, ezt igy kelett volna Itt is.
De a rendőrség buzgóságának (f*sz Kenéz) és az ügyészség -nem is tudom- mocsokságának köszönhetően lett belőle per. -
Tárgyalás januárban.
Ott kiderül -
Talán elindul valami
Bár ez rajtunk már nem segít... -
Azért ne várdd... -
Nexus #784 Már várom azt az időt, amikor a házkutatást végző rendőrökön nem rendőrjelvény, hanem Microsoft hologramos matrica lesz. -
Szolgálunk és védünk!...
De nem téged kiscsákó, hanem a nagy szoftvercégek érdekeit!...
:o( -
Nexus #782 Ez benne a legjobb:
"5. A BSA javaslatot tesz az ORFK vezetőjének a legális szoftver védelmében kiemelkedő tevékenységet végző rendőri szervek és személyek a BSA által felajánlott keretből történő megjutalmazására."
Szóval már meg is van a magyarazat arra, hogy miert oly buzgók a rend őrei a házkutatások végrehajtásában: a BSA-tól megkapják a maguk kis pénzecskéjüket. Balkán, én mondom. -
Hát igen
erről beszéltem
sokan ismertük az alant isnertetett -lehánynivaló-megállapodást, EZ MA - és tegnap- Mo., és a Mo-i demokrácia.
Mikor a a nagy magyar rendőrség feladata nagy általánosságban a sebességmérés, az útonállás és basztatás, a tehergépkocsik ellenőrzése, valamint az ahol tudunk, ártunk szemlélet.
bár kár a dumáért, SEMMI sem fog változni... -
Igaz, de akkor is az ő ügyvédjük ugrott ránk.
És ez nem volt véletlen.
A kedves rendőrség és a Mo-on be nem jegyzett BSA mocskos kis együttműködésének a következményeként.
-
Nexus #776 Szerintem: egyik nap a szakértők meghallgatása, másik az ítélethirdetés. A harmadikat nem tudom, lehet hogy megint lesz névsorolvasás, vagy csak ez is biztonsági ráhagyás. Szeptemberben is 7 napra idéztek meg minket, aztán csak 5 napig tartott az egész. -
amugy miert van harom nap felsorolva tudja valaki? -
Nexus #774 Frankie,
mint írtam, a BSA _neve_ nem merült fel. A zárolást formálisan nem a BSA kérte, hanem néhány szoftvercég képviseletéből egy ügyvédi iroda. A BSA-nak saját ügyvédei vannak, az nem bíz meg más ügyvédeket a képviseletével. Az persze nincs kizárva hogy a BSA fogta össze, szervezte a dolgot, de a _neve_ akkor sem merült fel, és ezért tökmindegy hogy mint BSA be van-e jegyezve vagy sem.
A rendőrség persze tényleg ugrik ha a BSA feljelentést tesz, de a mi ügyünket nem a BSA indította el. A BSA-t bármennyire is utáljuk, de nem mi érdekeljük elsősorban, hanem a vállalkozások. Egy-egy vállalkozásnál százas nagyságrendben használnak lopott programokat, és azok meg is tudnák venni, ellentétben velünk. -
Dehogynem.
Nyáron zároltatni akarták minden vagyonunkat.
Az bizony a BSA volt... -
Nexus #771 Jöhetnek házkutatási határozat nélkül is. Az nem kell. Ha egy nyomozó úgy gondolja, hogy fennáll az elkövetés gyanúja, és a határozat megkérésére nincsen idő, akkor bármikor, bárkihez elmehet és házkutatást tarthat.
Hatóságot tilos akadályozni az eljárásban. Utólag, ha már vége van, persze panaszt tehetsz. Azt kivizsgálják, és ha igazad van akkor az illető meg is üti a bokáját rendesen. Akár be is perelheted, ha valamilyen kárt okozott neked. De a nyomozati cselekményt (pl. házkutatást) tilos bármilyen módon is akadályozni. A rendőrségi törvény úgy mondja, hogy köteles vagy eltűrni.
Emellett ha nem engeded be őket, kurva idegesek lesznek, azt nagyon nem bírják. (Persze csak ha tudják hogy tényleg otthon vagy, és direkt nem nyitsz ajtót.) Nagy valószínűséggel be is fognak vinni az őrsre.
Az meg hogy a BSA nem bejegyzett cég vagy sem, ugyan miért érdekes nekünk? A mi ügyünkben a BSA neve soha fel sem merült. Nyomozati jogköre meg persze hogy nincs sem neki sem egyetlen más cégnek sem, az csak és kizárólag a rendőrségnek van. Meg persze olyan egyéb állami szerveknek mint az ügyészségi nyomozó hivatal, a katonai rendészet vagy az adórendőrség, ha ugyan az még megvan. -
Garfield igen tájékozott jogi témákban, úgyhogy inkább tanácsot kellene kérni tőle, miképp lehetséges megkerülni a problémát.
Más: Érdekes az eszmefuttatás azzal kapcsolatban (valahol olvastam), hogy a BSA nem bejegyzett cég, ráadásul nincs is nyomozati jogköre. Kiváncsi lennék erre bővebben is. Ha van valakinek linkje, megköszönném.
Megint más: Én eddig úgy tudtam, hogy házkutatáshoz hivatalosan kiállított (aláírás, pecsét, stb...) házkutatási parancs szükséges. Lehet, hogy nem így van. Vajon, ha nem engedem be a rendőröket, meg a BSA-s "szakértőket" és szétbarmolják az ajtómat (biztonságiajtóm van acéllemez megerősítéssel), s miután bejöttek, nem találnak semmit, ráverhetem-e a javítási költséget a BSA-ra vagy a rendőrségre. (Mondván, hogy megalapozatlan és jogszerűtlen volt a fellépésük) -
Nexus #767 Kaptam egy értesítést hogy jött valami a bíróságtól, nem tudjátok mi van benne? -
Mi, kis halak is ott vagyunk Szegeden.... -
Nexus #763 A BSA uzenetrogzitojenek szovege
Koszonjuk, hogy felhivta a BSA Magyarorszagot. Sajnaljuk, de pillanatnyilag mindenki vagy hazkutatason van, vagy pedig birosagon
szakertoskodik szoftverugyekben. Kerjuk hagyjon uzenetet, melyben adja meg neve t es lakcimet. Amint vegeztunk a mai lefoglalasokkal, ellatogatunk Onhoz nehany munkatarsunkkal egyetemben egy kora reggeli vagy egy keso
esti oraban. Kerjuk beszeljen a sipszo utan.
Amennyiben azonban az egyeb lehetosegekre kivancsi, kerjuk figyeljen a
kovetkez okre. Ha On egy nyomozo, es hazkutatasokban folytatott
egyuttmukodes fejeben szeretne nemi jovedelemkiegeszitesre szert tenni,
nyomja meg az 1-es gombot. Ha On egy rendorors vezetoje, vagy varosi kapitany, es javitani kivan az On altal vezetett rendori egyseg felderit esi statisztikajan, akkor ajanlatunk meghallgatasahoz nyomja meg a 2-es
gombot. Ha On egy vallalkozo, aki a konkurre nciat akarja ellehetetleniteni azaltal hogy hatosagi segitseggel evekre megfosztja oket
szamitogepeiktol, konyvelesi, rakta rnyilvantartasi es egyeb adataiktol,
akkor nyomja meg a 3-as gombot. Felhivjuk a figyelmet arra, hogy ez a
szolgaltatasunk sajat kockazatunk minimalizalasa erdekeben csak kis, 20 fo alatti, vallalati jogasszal nem rendelkezo cegek eseteben vehet o igenybe. Ha On mint torvenytisztelo, es a szoftverek
tisztasasaganak ugyet melyen aterzo maganszemely nevtelen bejelentest kivan tenni, nyomja meg a 4-es gombot, majd a sipszo utan diktalja le
ellensegeinek es haragosainak listajat, pontos n evekkel es cimekkel. Amennyiben a 30 napos tuzszuneti akcionkra kivancsi, kerjuk az 5-os gomb megnyomasa utan adja meg nev et es lakcimet, hogy az On megyejeben meghirdetett tuzszunet vege utan nem sokkal munkatarsunk meglatogathassa Ont ne hany rendor baratjaval, hogy segitsenek Onnek legalizalni a
szoftvereit. Ha elnokasszonyunk elo tolmacsolasaban szeretne meghallgatni, hogy mennyire szomoruak vagyunk a negativ kampanyok
szuksegessege miatt, nyomja meg a 6-os gombot. Felh ivjuk figyelmet hogy ez egy csokkentett diju hivas, melynek minden meghallgatott perce utan 59 forintot irunk jova telefonsz amlajan. Ha az ovodasok es altalanos iskolas
tanulok szamara meghirdetett, "Bilincsek, Bortonok, Szoftverek" kepzomuveszeti palyazatunk reszleteivel valo megismerkedes a szandeka,
kerjuk nyomja meg a 7-es gombot. Ha On egy szamitogep-alkatresz forgalmazo ceg tulajdonosa vagy alkalmazottja es a boltjaban szamitogepet
vasarlok listajat szeretne szamunkra ertekesiteni, nyomja meg a 8-as gombot. Ha mar kapott tolunk egy szoftverlegalizalasra vonatkozo levelet es emiatt hiv, akkor mar tud unk Onrol, es nem szukseges velunk
kapcsolatba lepnie. Ha On rendelkezik a No One Lives Forever 2 masolataval, es hajlando egy szemelyes anonim talalkozas soran Budapesten
700 forint alatti aron azt atadni, varja meg munkatarsunk jelentkezeset. Ha panaszt kivan tenni a weboldalunkon talalhato, az On szellemi
tulajdonat kepezo szovegek miatt, akkor
tajekoztatjuk hogy erre a celra fenntartott
vonalaink tulterheltsege miatt panaszat nem tudjuk fogadni. Ha On az emberi vagy allampolgari jogokrol kivan velunk beszelni, akkor kerjuk tegye le a kagylot.
Tovabbi kellemes napot kivanunk, es meg egyszer koszonjuk hogy felhivta a BSA Magyarorszagot.
-
Nexus #762 Nehezen tudom elképzelni, hogy a srác tényleg csak magamagának töltögetett le otthon, csendes magányában, aztán egyszer csak kopp-kopp, rendőrség.
A netet figyelők meg inkább azokra mennek, akik felrakják oda a cuccosokat, és nem arra a több tízezerre, aki letölti. -
Csak annyi volt a cikkben, hogy rengeteg program volt s gépén, amit a Netről töltögetett le.
Hozzáteszem, a Netet valóban figyeli egy csoport, de elsősorban NEM a játékok terjesztőit, hanem zene, komolyabb appz. -
Tovi #760 Prózai kérdés: A CD árába épített ARTISJUST-nak fizetett jogdíj mire vonatkozik? -
Nexus #759 Magának másolta vagy másoknak is? Gondolom másoknak is, ha elkapták. Az akkor más tészta. -
Tegnap Zalaegerszegen 3 év póbára bocsájtást kapott egy srác, aki két év alatt programok tucatjait másolta -elsősorban - az internetről letöltve.
Több tízezer Ft szakértői díj, + egyéb költség.
Nem pénzért másolt, csak töltögetett.
Comment?
-
Nexus #757 Ha nincs bizonyítva hogy használtad, akkor csak az elkövetés _kísérlete_ áll fenn, és nem maga az elkövetés. Én ezt leírtam a bírónőnek, majd meglátjuk lesz-e belőle valami.
Ez nem azonos az ártatlansággal, de jóval enyhébb a megítélése.
Egy nyári PC Guruban volt erről egy cikk. -
Igen
sajnos kis hazánk eddig jutott
Hol a büdös picsában vagyunk mi Európától, kedves rendőrök, és kedves vezetőink???
-
Érdekes megközelítés. -
Ehhh, korán van még. Nem szabad az első kv megivása előtt irnom.
Szoval mégeccer: A BSA-összeesküvés. -
BSA akció ismét.
Imitt-amott törvénytelen szagú. Olvassátok és majd megvitatjuk. -
Hi Jade!
Érdekes történet...
Nálunk vajon kinek a kicsodája a szegértő???
A pécsi ügyben a nyomozó százados! férje volt a szagértő.
Itt ki?
:-( -
akkor felkérném a bírónőt, hogy írja már be a fórumba mi van most :-) -
szupi de aki ott volt megint mehet tanuvallomást tenni? -
kutyafa2 #741 Kishaver !
A stilusod mar jellemez is egyben...
Raadasul, olvasni sem tudsz, vagy ami meg rosszabb, nem vagy kepes felfogni, hogy mit is olvastal. Ezert, probaljad meg egy kicsi szerenyebben !
Miattad meg egyszer leirom: nezzek meg minden szerzo eseteben, egyenkent, a kerdeses idointervallumban, barmifele jogalapon megillete-e Mo.-on szerzoi jogvedelem ! Vagyis, bizonyitsak be feketen-feheren, hogy nem csak "csuklobol" vedik barmely szofverceget. -
Nexus #740 Nem vagyok benne biztos, hogy a meglehetősen tapasztalatlannak tűnő bírónő vagy az a lusta ügyész ismeri mindazt a jogi hátteret amit leírtál, Garfield. Nem hiszem hogy a praxisukban sok szerzői jogi eset fordulna elő, kérdés mennyire veszik a fáradtságot hogy beleássák magukat a nemzetközi jogba és hasonlókba ennek az egy ügynek a kedvéért. Meg kell nézni mennyire totálisan eltérő ítéletek születtek már eddig is az ilyen ügyekben. Én örülök hogy kutyafa nem adja magát könnyen. -
Garfield #739 Nem csodálom, hogy nagyokat néztek, ugyanis nem hitték el, hogy komolyan gondoltad. Ugyanis a szoftverek kapcsán kapásból a következő nemzetközi egyezmények jöhetnek szóba:
1975. évi 4. törvényerejű rendelet az irodalmi és a mű-vészeti művek védelméről szóló 1886. szeptember 9-i Berni Egyezmény Párizsban, az 1971. évi július hó 24. napján fe-lülvizsgált szövegének kihirdetéséről
1971. évi 4. törvényerejű rendelet az 1952. évi szeptember hó 6. napján Genfben aláírt Egyetemes Szerzői Jogi Egyezmény kihirdetéséről
Az 57/1998 (IX.29.) OGY határozattal megerősített a Szellemi Tulajdon Világszervezete Szerzői Jogi Szerződése (CRNR/DC/94)
Nem akarok senkit sem leszólni, de csak akkor vágjon bele ilyen trükközésekbe, ha ismeri a jogi hátteret. Egy paragrafus ismerete nem elég... -
kutyafa2 #737 Az egesz kihallgatsom alatt ugy ereztem magam, mint egy tanu! Nagyon nem voltak arra kivancsiak, hogy mi az en "verziom"... Csak olyan reszletek erdekeltek oket, amelyek a Killer ellen szoltak ! Jo mi !? Eronek erejevel sem tudtam teljes egeszeben elmondanom a mondokamat ! A vegen, ezert kertem az elozoleg kinyomtatott irasos vallomasomat a per anyagaihoz csatoltatni, mert igy legalabb nyoma marad... Nekem ugy tunt, hogy a birono magaban mar itelkezett, s beszelhetunk mi barmit, ujat nem tudunk neki mondani...
Tettem egy inditvanyt, amire csak a szemuket meresztettek ! Haha... Ugyanis, a 1999. evi LXXVI. torveny 2. § igy szol :
"Olyan mûre, amely elõször külföldön került nyilvánosságra, az e törvényben meghatározott védelem csak akkor terjed ki, ha a szerzõ magyar állampolgár, vagy ha a szerzõt nemzetközi egyezmény, illetõleg viszonosság alapján a védelem megilleti"
Magyaran: egy nem magyar nyelvu szoftvert nem Mo.-on hoznak nyilvanossagra altalaban. Ez eddig tiszta. :) Ergo, idegen nyelvu szoftverek eseteben, ha nem magyar a szerzo es nincs nemzetkozi egyezmeny vagy viszonossag, akkor nem illeti meg a jogvedelem ! Tehat az inditvanyom az volt:
1., hogy nezessek meg mindenkinel azt, hogy az adott szotvereket mely orszagban hoztak nyilvanossagra;
2., vizsgaljak meg azt is, hogy a szerzoket (kulon- kulon) a kerdeses evekben(!) nemzetkozi egyezmeny, illetoleg viszonossag alapjan a vedelem illeti-e meg.
Sajnos, ez eleg sok idot fog igenybe venni. De elkepzelheto, hogy sokaknak e miatt is csokkenhet a velelmezett vagyoni hatrany merteke. Extrem esetben az is elkepzelheto, hogy valakik ellen e miatt kell ejteni majd a vadakat... -
Nexus #736 Azért nem kértem mert nálam jónéhány programra 0 forintos kárt állapítottak meg, és amilyen egzakt ez az egész, jócskán benne van a pakliban az is, hogy a legközelebbi szakvéleményben gondolnak egyet és ezeket is besorolják valami magasabb összegre mondván hogy az előző szakértő tévedett. Úgyhogy nem arról van szó hogy meguntam és rájuk hagytam, hanem hogy úgy ítéltem meg, hogy nem éri meg a rizikót az hogy megint belekurkásszanak a CD-imbe.
Majd meglátjuk hogyan dönt a szőke démon :) -
Én arra irányulva kértem a szakértő kiegészítését, hogy a 2000. február 1-én tőlem elvitt CD-ken lévő programok MIKOR jelentek meg.
IMHO vásárolhattam-e őket 1999. tavaszáig.
Ha nem, akkor miért is vagyok én ott??? -
Nexus #733 Ja, írd meg kérlek a többi élményedet is.
Én kifogásoltam a szakértő munkáját, és nekem először az orromra koppintott a szőke bírónő hogy az bizony egy nagyon precíz, jó munka. Aztán rámutattam ott néhány szép ellentmondásra, erre aszonta hogy akkor kérjek kiegészítést. Nem kérek. És nem is nem idegesítem magam, amiatt a pár tízezer forint miatt amit nálam megállapítottak, úgy döntöttem nem éri meg sem a gyomorfekély sem a neurózis.