Bukott Killer/Morder CD-iro
-
Nexus #571 Az, hogy a mi CD-ink Mordertől származnak vagy sem, az ellenünk folyó ügyekben majdnem mindegy, csak neki nem mindegy hogy mennyit fognak majd ráhúzni. A "sztárügyvéd" Morder érdekeit védi, nem a mienket (hacsak meg nem bízzuk mi is, lehet hogy ez nem is rossz ötlet?) Az új szakértő elvileg független, tehát nem kötelessége csökkenteni a kárértéket. A levélben egy pozitívum tényleg van: szerepel benne, hogy a kiskereskedelmi árat nem lehet figyelembe venni.
Azt a 3 ítéletet én is olvastam, sajnos éppen ettől félek: mivel senki nem ért igazán az ilyen ügyekhez, annyira esetlegesek az ítéletek, hogy tényleg kaphatunk felmentést is, és "a legsúlyosabbat" is. Ne felejtsétek: a büntetés elméletileg akár 5 év letöltendő is lehet! Ehhez képest a fél év felfüggesztett még enyhének is számíthat bizonyos bírók szemében. Szerintem mindenki kézzel-lábbal tiltakozzon a tárgyaláson. Aki elismeri bűnösségét, az meg is érdemli majd amit kap érte.
Ja, egyik ismerősömtől (nem mai gyerek) egyetlen másolt játék CD-t vittek el, és az tényleg biztonsági másolat volt, azért rendelte Mordertol mert neki nem volt CD írója. Már a házkutatáskor is bemutatta az eredetit, a rendőrök azt mondták neki hogy majd a szakvélemény után mutassa be, mert ők nem értenek hozzá. A kihallgatásra elvitte a CD-t, de Kenéz kiröhögte és még a jegyzőkönyvbe sem írta be a CD meglétét. Ügyvédet persze ő sem vitt, gondolta minek hisz ártatlan. Most ott van ő is a százas listán és mennie kell a tárgyalásra. Mit lehet ezek után várni?