3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Nexus
    Az, hogy a mi CD-ink Mordertől származnak vagy sem, az ellenünk folyó ügyekben majdnem mindegy, csak neki nem mindegy hogy mennyit fognak majd ráhúzni. A "sztárügyvéd" Morder érdekeit védi, nem a mienket (hacsak meg nem bízzuk mi is, lehet hogy ez nem is rossz ötlet?) Az új szakértő elvileg független, tehát nem kötelessége csökkenteni a kárértéket. A levélben egy pozitívum tényleg van: szerepel benne, hogy a kiskereskedelmi árat nem lehet figyelembe venni.

Azt a 3 ítéletet én is olvastam, sajnos éppen ettől félek: mivel senki nem ért igazán az ilyen ügyekhez, annyira esetlegesek az ítéletek, hogy tényleg kaphatunk felmentést is, és "a legsúlyosabbat" is. Ne felejtsétek: a büntetés elméletileg akár 5 év letöltendő is lehet! Ehhez képest a fél év felfüggesztett még enyhének is számíthat bizonyos bírók szemében. Szerintem mindenki kézzel-lábbal tiltakozzon a tárgyaláson. Aki elismeri bűnösségét, az meg is érdemli majd amit kap érte.

Ja, egyik ismerősömtől (nem mai gyerek) egyetlen másolt játék CD-t vittek el, és az tényleg biztonsági másolat volt, azért rendelte Mordertol mert neki nem volt CD írója. Már a házkutatáskor is bemutatta az eredetit, a rendőrök azt mondták neki hogy majd a szakvélemény után mutassa be, mert ők nem értenek hozzá. A kihallgatásra elvitte a CD-t, de Kenéz kiröhögte és még a jegyzőkönyvbe sem írta be a CD meglétét. Ügyvédet persze ő sem vitt, gondolta minek hisz ártatlan. Most ott van ő is a százas listán és mennie kell a tárgyalásra. Mit lehet ezek után várni?
  • mutyi
    Hali!
    Azt el sem képzeled,hogy esetleg nem az ő írása van rajta, hanem másé.
    Ha jól tudom a vallomásában az szerepel, hogy ő sosem készített másolatot.
    Márpedig ha nem az ő írása van rajta,akkor ez nem áll meg.
    Plusz ne felejtsd el, hogy ki bizonyítja, hogy azok az írások nem-e egy másik tokban voltak csak az illető véletlenül összecserélte
    :)))
  • kutyafa2
    >Ezekből egyenesen következik nem lehet bizonyítani az ő bűnösségét...

Ne almodozz ember ! Vadat csak emeltek, nem ? Habokra, bizonyitekok nelkul nem szoktak ! Pl. a nalam lefoglalt CD-ben benn maradtak az eredeti papircetlik feliratokkal a Killer sajat kezirasaval ! Gondolom, hallottal mar irasszakertorol is ?...

Vagyalmokkal ne terheljuk egymast ! Maradjunk a tenyeknel ! OK ?
  • mutyi
    Három ügyről szólt a cikk, amelyekben most hoztak ítéletet, három különböző város bírósága.
    Azt a cikk nem említi,hogy a három ügy egymással összefüggésben van-e,valószínűleg nincs.
    A lényeg, iszonytatóan eltérnek a büntetések. Fordított sorrend volt a három eset között, mert ahol a srác csak vett egy-két lemezt,ott felfüggesztettet kapott, ahol a srác vett is meg párat csinált is, ő próbaidőd kapott, és ahol a srác elég nagyban másolta, ott mindösszesen 108EFt-ot kell fizetnie.
    Na ezt nem értem igazán.
    Ez is azt mutatja,hogy abszolute nincs egységes döntés.
    Castellumhoz visszatérve, vannak még mások is,akik ugyanilyen különös módon nincsennek abban a 100-ban,ugye-ugye.
    Hali!
  • mutyi
    Sziasztok!
    Most ne kavarjuk össze a pksi meg a pécsi ügyet. Én a pécsi üggyel kapcsolatban kérdeztem meg,hogy tud-e valaki némi infót,hogy mekkora volt a kárérték a vád szerint?
    Azt tudjuk az anyagokból,hogy 14 ember ellen indult ott vádemeléssel tárgyalás.
    És ebből ha jól emlékszem 1-3-ig voltak a főbb vádlottak, akik próbaidőt kaptak.
    Ha nem pontos javítsatok ki.
    De eddig sehol nem hangzott el a kárérték.
    Más: A múltkor olvastam egy cikket,lehet hogy innen jutottam el az adott oldal cikkéhez,de
  • Nexus
    Pogacsa, nem ertettem hogy itt mire gondolsz.

A monogram nem F.P., hanem F.Á. Legalábbis az email címe alapján. A leveléből idézek néhány dolgot, kicsit megvagva, de a lenyeg itt van: "Lezarult a paksi ugyem. Egy ugyeszi megrovast kaptam. (...) Ugyvedet vittem magammal mindenkinek ajanlom vigyen
    ha megy. A kar ertek 1milla volt. Ajanlom mindenki vigyen mindenrol
    lisencet ami a gepen volt, es annyi peldanyban ahanyszor fenn volt a regisztracios szamot nem irja a szakertoi jelentes. A zenenel nagyon
    vastagon fog a tolla a szakertonek, es az mp3-kat is arazza. Bar az office97-et is 150000re arazta, ami kicsit furcsa. (...)
    A keruleti ugyeszsegen kellet alairni a megrovasrol a papirt, igy jogeros lett. Szerintem kb 2milla karertek ami meg megrovas, utanna vademeles jon bar nekem Pakson a gep kiadasakor meg 5 millat montak."
  • mutyi
    Sziasztok!
    Na van itt több érdekes dolog is,nem csak az említet Cs.Sz.J. Egyébként biztos F.A a monogramja és nem F.P.??? És egy kártyajátékban is szerepel ilyen lap.
    ?
    Amúgy tudja valaki,hogy a pécsi ügyben mik voltak a vádak? Ha jól tudom ott is ugyanez volt,mint a mienknél,csak a kárösszegről nem írt még senki semmit,hogy ott mennyi volt.
  • Frank99
    azok már az elején fogadtak ügyvédet, és őket kihúzták a szarból. Mi pedig, akik hittünk a fasszopó köcsög rendőrnek - üdv, Kenéz HADNAGY - szépen rábaszunk... Most már nehéz ügy a védekezés, amikor már ki van tűzve a tárgyalás. Az ügyvédem is ezt mondta, miért nem előbb szóltam...
  • Frank99
    Gyerekek!
    Én most beszéltem egy ügyvéddel, már nem tudom kinek higgyek, és mit tegyek. Ha az ügyvédet megunkkal visszük, horribilis összegekre fog rúgni a díja.
    Ha mi simán elmegyünk ügyvéd nélkül, megvágnak de meggyőződésem, hogy a bírsággal és szakértői díj megosztásával is olcsóbban járunk....
  • Nexus
    Ja eszembe jutott még egy érdekesség: egy névtévesztés folytán véletlenül megtudtam még az eljárás során egy gyanúsított társunk nevét, akitől majdnem 100 másolt CD-t vittek el. Namost ez a srác nem szerepel a vádiratban, tehát az ügyét ejtették. Szóval elég érdekes kérdés, hogy mi lett azzal a 33 emberrel, akit behívtak kihallgatásra, de vádat már nem emeltek ellenük...
  • Nexus
    A monogram: F.A'. Mint említettem, a paksi ügy.

Re tájékoztatás: állítólag kapunk majd értesítést ha lesz idejük megírni mind a százat. Most nincs rá idejük, mert szegények nagyon leterheltek, ó de sajnálom őket.

Egyébként nem vettétek még észre, hogy ez az eljárás nélkülöz minden korrektséget? Ha eddig nem tűnt volna ki a véleményem a soraimból, akkor most leírom: oké ha nagyon akarják akkor büntessenek meg ha elkaptak valami méltányos összeggel, de ne szívassanak bennünket agyba-főbe ott és akkor amikor csak tudnak! Ahol csak lehetett rúgtak egyet belénk! A vádemelésekkel, az információk eltitkolásával, félrevezetéssel, de még azzal is hogy az újságoknak kiadták az ügyünket, hadd égjen majd ott mindenki. Tényleg ezt érdemli közel száz büntetlen előéletű ember azért, mert évekkel ezelőtt nem volt pénze megvenni a boltban minden játékot, ami érdekelte???
  • Breki33
    és akkor az újjat meg a régit is mi fizetjük?
    miért nem kapunk mi tájékoztatást ezekről?

csak az adatainkat hozhatják nyilvánosságra?
  • Nexus
    Frankie: ezzel nem segítesz rajtunk. Én utánakérdeztem ennek, amit az ügyvéd erre mondott azt itt meg is írtam. Van más lehetőség is?

Én igyekszek mindent megírni ami a tudomásomra jut ezzel az üggyel kapcsolatban. Most kaptam egy emailt, hogy Killerék új szakértő kirendelését kérték (lehet hogy ez nem most történt, de csak most tudta meg az ismerősöm), az összes irat és CD az új szakértőnél van. Új szakvélemény fog készülni augusztusra, lehet hogy a tárgyaláson már nem is az a kárérték lesz érvényes amit most tudunk, jó mi? Idézet a Tanú c. filmből: "lehet hogy felmentés, lehet hogy a legsúlyosabb, szóval: halál..." :(
  • Frank99
    majd a tárgyaláson...
    ha ott leszek...
  • Nexus
    1. Kenéz mondta azt mindenkinek, hogy halasztott vádemelés lesz, nem kell aggódni etc. Ez hazugság volt, szándékos félrevezetés.

2. Mint az ügyintézőnek, neki volt lehetősége megszüntetni az eljárást. Az ő döntése kellett hogy legyen, hogy ki ellen emel vádat és ki ellen nem. Az ő döntése volt, hogy 600 forintért is vádat emelt.

Egyebeket is mondhatnék róla, de ITT nem ;) (A jegyzőkönyv amit velem alá akart íratni, enyhén szólva furcsa volt...)
  • kutyafa2
    Koszi ! Ez egy hasznos info volt !
  • kutyafa2
    Legyszi, akkor aruljad el, hogy hol lesz "bovebben"...
  • Frank99
    Közben ügyvédet váltottam, jövő héten beszélek a másikkal. Ő volt az ÁVP Rt. jogásza Tocsik Márta idején.
    Az egyik unokaöccsét elreszelték hasonló ügyben egy kis pénzbírságra 1-2 éve. Nemsokára jelentkezem.
    Megjegyzés: Azért kis köcsög barátunk főtörzsből hadnagy lett, és nem mindegy, hogy hogyan állt mellénk, azaz hogyan adta át az anyagot az ügyészségnek. Mert ha csupa szépet írt volna rólunk, akkor az ügyészség nem csinál belőle bírósági ügyet. Egyik haverom BackOrifice-al lopott eleréssel netezett 15 másik emberrel együtt. Csekély 400.000 Ft kért okoztak még abban au időben, amikor a Matávnet forgalom után fizettetett, és nem volt maximalizálva. Ő 150! FT kárt okozott, mert volt annyi esze, hogy az ellopott eléréssel felment a Matávnet oldalára és megnézte a delikvens előző hónapban mennyit Netezett, És mivel 10 óránál kevesebbet, szépen lelépett. Ennek ellenére 40.000 Ft-ot kapott. TÁRGYALÁS nélkül, szépen csendben. KI is fizette. Itt meg lesz egy monstre per.

Megjegyzem:
    Nézzetek utána mindannyian, hogy hogyan lehet megúszni a tárgyaláson való részvételt. Vannak lehetőségek uraim, kérdezzetek utána.
    Így is, úgy is megkapjuk a magunkét egy kicsit, legalább ne kelljen végigélvezni 10 napot.
    Bővebbet ITT nem...
  • Nexus
    Remélem olvastad, Kenéz.
  • Nexus
    Most olvastam az említett zártkörű levlistán, hogy az egyik paksi szenvedő alanynak lezárult az ügye. 2001-ben volt nála házkuti, egymillió forintos volt a kárérték, de még a bíróságig sem jutott el az ügy, mert az ügyészség lezárta megrovással. Se pénzbírság, se tárgyalás, semmi. Aláírt egy papírt és vége volt az egésznek.

Ez még korrektnek nevezhető. Én (mi) meg mehetünk ugyanilyen üggyel, kétszer ilyen hosszú eljárás után, huszadannyi kár miatt a biróságra, és leszünk talán papíron büntetett előéletűek. Suttyó paraszt vásárhelyi bunkók, hogy miután végighazudozták nekünk az egész eljárást, képesek voltak ebből az egészből ekkora ügyet csinálni.
  • Breki33
    igen énis a közös ügyvédet támogatnám

szállást ti hogy szereztek?
  • Nexus
    Frankie, lesz abból a közös ügyvédből valami? Nem akarok külön ügyvédet fogadni, mert többe kerül majd a leves mint a hús.
  • Nexus
    Itt lehet erdeklodni:
    To contact the moderator of this group, send email to [email protected]

To learn more about the hazkutatas group, please visit
    http://groups.yahoo.com/group/hazkutatas
  • Nexus
    Nézzük a dolog jó oldalát: azért azt a BSA-s fickót is lefényképezték, ujjlenyomatot vettek tőle, kihallgatták, meggyanúsították, vádat emeltek ellene, járhatott a tárgyalásra, és végig nem volt benne biztos hogy nem ítélik-e el. Hehehe.
  • Garfield
    Itt az ideje, hogy az érintettek vagy maguk fogadjanak ügyvédet, vagy összefognak és úgy. Ugyanis van egy rossz hírem.

A Szegedi Városi Bíróságon ma hirdettek ítéletet egy olyan ügyben, ahol a BSA egyik embere egy vásárlás során megkérte az eladót, hogy Win98-at és Office-t is telepítsen. Az eladó megtette, de a gép árában végül nem volt benne a szoftver.
    Elsőrendű vádlott az eladó, másodrendű vádlott a BSA embere, felbujtásért.

Az eladó egy év próbára bocsátást kapott, míg a BSA-s mukit felmentették(!), mivel a bíróság szerint nem állt érdekében a szoftver ellopása, ezért nem lehet felbujtó.

Vagyis a BSA akkor szívat meg bárkit, amikor akar. Aki esetleg meg olvasott valamit a Be.-ben a fedett nyomozóról, azt nyugodtan el lehet felejteni, mert ez az ítélet gyakorlatilag azt mondja ki, hogy a BSA emberének büntetőjogi felelőssége szoftverlopási ügyben kvázi a fedett nyomozó felelősségével egyenértékű.
  • Nexus
    Ez a cikk több mint 1 éves, de valahogy elkerülte a figyelmemet eddig:

http://index.hu/tech/jog/paranoid/

Érdemes elolvasni, mert nagyon igaz ami benne van. Én a házkuti óta mindent titkosítok, és melegen ajánlom minden ismerősömnek.

BestCrypt, PGP, VirtualDisk programok: must have all.
  • Nexus
    Köszi az újabb linket, betettem a favorites-be, bár nem a kedvencem a téma ;)

Ez jó hír hogy adnak erkölcsit. Végül is logikus, hiszen megillet bennünket az ártatlanság vélelme, csak hát ebben az ügyben az ember máshoz szokott hozzá...
  • Frank99
    Az ítéletig mindenki ártatlan.
  • Frank99
    Kérdés: szerintetek a szagértő megnézte a verziókat és a programok milyenségét? (share stb)

Mert szerintem nem. Mert MINDEN programokt fel kellett volna MINDENKINÉL telepítenie. ERRE nem lehetett ideje. Namost akkor igazán nehéz bizonyítani, hogy amit leírt milyen program és verzió ... Pl. az Autodesk Studio Max 4.2 15 napig működő TELJES verziója nemrég fenn volt a PC world-ön.
  • Frank99
    http://hungary.cc/p91/

itt, a legördülő menüben a fontosabb cikkek.
  • Frank99
    keress rá, asszem

/p91

• kutyafa2
    Megkaptam az erkolcsit ! Meg tiszta vagyok...
  • Frank99
    Még nem vagyunk elítélve.
    Most még kapsz erkölcsit.
    És ha megbírságolnak bennünket (mert remélem azért be nem csuknak) akkor is kapunk erkölcsit...
  • Nexus
    Köszi a linkeket, bár közben már megtaláltam. Viszont továbbra sem tudom, hogy van-e tartalomjegyzéke a házkutis cikkeknek az euroastrán?

kutyafa2: szerintem nem kapsz erkölcsi bizonyítványt, de azért nagyon kíváncsi vagyok. Feltétlenül írd meg az eredményt.

Az ügyvéd szerint a büntetett előélethez fűződő hátrányos következmények akkor szűnnek meg, amikor az ember befizeti a bírságot, amiről csekket kap majd miután elítélték.

Fel a fejjel! Nem vagyunk bűnözők, akármit is állítsanak. Az ötvenes években bűnöző volt, aki azt mondta hogy József Attilának nem Rákosi Mátyás segített a versírásban. Ma az a bűnöző, akinek otthon van egy másolt Beethovenje. (lásd a 600 forintos károkozókat). Lesz ez majd máshogy is.
  • kutyafa2
    Netes érdekvédő ifjú gárdisták elő a farbával!

2002. május 20. 23:24 rovat: Érdekvédelem

Csak mutatóba... Ezt olvassa el az, aki nem hiszi el, hogy a politikásoknak MOST MÁR KÖZVETLENÜL kell szólnunk, hogy a szerzői jogvesztő törvényt azon nyomban helyezzék hatályon kívül, a folyamatban lévő ügyeket állítsák le és az új törvény megalkotásáig zároljanak minden ügyet. A BSA-ORFK szerződés ORFK-s aláíróit pedig hallgassák meg valós indokaikról, a szerződést pedig helyezzék hatályon kívülre. Jó messzire.

Hello!

Eddig a valasztasok miatt nem igazan jelentkeztem, mert ugy ereztem az fontosabb, de most mar itt az ideje. Azt hittem, hogy ITT, EUROPA sziveben nem tortenhet meg- tanulva pl. a pecsi esetbol- hogy Magyarorszagon ha valaki 1997 oszen rendel egy ismeretlentol valamit email-en keresztul, majd 2 ev utan hazkutiznak nala majd tanukent kihallgatjak.

Eltelik ismet 1,5 ev, majd mostmar gyanusitottkent ! lehivjak az akkor mar 140 embert Hodmezovasarhalyre, kihallgatjak, lefenykepezik, ujjlenyomatot vesznek, bemeselik neki, hogy nem lesz semmi gond, mert csak a Fohos ellen gyujtenek bizonyitekot, es a tobbi kis emberke megussza egy kis ejnyebjnyevel stb. S lon 2002. tavasza, amikor a postas vaskos csomagot hoz, amiben a Piszkos 101-ek uj ugye korvonalazodik, amiben egy ember buncselekmeny, es 100! ember vetseg miatt szeptember 2-3-4-5-6-9-10 -en kis idezest kapnak SZEGEDRE, mert csak ott ferunk el ennyien. Hihetetlen, de van koztunk ket emberke, akinek 600,- igen HATSZAZ magyar forint miatt kell vegig elveznie fenti napokat tavol csaladjatol, a lakohelyetol, es sorolhatnam.

FELHABORITO, hogy ennyire semmibe vegyenek bennunket embereket, amikor a rendorseg NEM KEPES elfogni egy brutalis 8 ember halalat kovetelo rablas egy gyilkossag tetteseit, minket becsuletesen dolgozo embereket kepesek komoly koltsegekbe verni nehany olyan cd-ert amirol a mai napig nem bizonyitott, hogy egyaltalan volt-e jogsertes?

Kerlek, hogy indits el az oldalon, es mivel legtobbunknek ugyvedje sincsen, ha tudtok segitsetek!

Válaszunk: Jelöljetek ki 3 főt, akik érintettek és gyertek el május 26-án. A megfelelő dokumentumokat hozzátok. Most a nyilvánosságot biztosítjuk, a többit itt megbeszéljük.

• kutyafa2
    Ne almodozz ! Targyalas lesz, itelet lesz, "bunosok" leszunk.

A mult heten , teszt celjabol, kertem erkolcsi bizonyitvanyt. Kivancsi vagyok ra, hogy kapok-e ...
  • kutyafa2
    http://euroastra.com/cgi-bin/index.cgi?page=showart&sid=VSEJTTTQNGGRPYGG&id=1303
  • Frank99
    Főoldal:

"Netes érdekvédő stb." című cikk.
    Pósvári Sándor javaslatára nem írtunk többet.
    De már nem is érdekel. A tárgyalás úgyis meglesz, mindenki szépen fogadjon ügyvédet, és szept. 2-án találkozunk. Egyébként ha sikerül magamat felmentetnem, beperelem a rendőrséget. Hasonló ügyben már nyertek a rendőrség ellen. Én úgy 1,5 millára gondoltam...
  • Nexus
    Az Euroastra-n nem ismerem ki magam, hol van a házkutatásokról szóló cikkek tartalomjegyzéke? A www.euroastra.hu/kuti oldalon csak egyetlen levél jön fel, pedig itt kell lennie a többinek is. Hol van amit rólunk felraktál, Frankee?
  • Nexus
    Ja, van egyébként egy zárt körű levelezési lista, de főleg a paksi ügy résztvevőinek. Belépés csak lakcímmel és visszahívható telefonszámmal :)