Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Nexus
    Na hát én már voltam egy ügyvédnél. Nem sok jót tudtam meg. A tárgyalásról való lemondás és az egyszerűsített eljárás nem érdemes, mert ilyenkor a bírónak kötelező letöltendő szabadságvesztést kiszabnia. A tárgyalásra el kell menni, mert különben körözést adnak ki. Még ha az orvos kiírja, akkor is el kell mennie az embernek, feltéve ha járóbeteg.

Az ügyvéd szerint azért nem szüntette meg az eljárást a kisebb vétségeknél a rendőr, ill. az ügyész, mert nem volt kedvük dolgozni. Ugyanis akkor minden egyes esetről külön határozatot kellett volna hozni, és sokkal egyszerűbb volt nekik egyben átadni az egészet a bíróságnak. Botrány.

A tárgyalás első napján mindenkinek felolvassák az adatait, és megkérdezik hogy bűnösnek érzi-e magát. Aztán beosztják hogy mikor kerül meghallgatásra, és kiküldik a teremből. Amíg nem kerül sorra addig nem kell ott lenni, tehát a lista végén levőknek 3-4 nap múlva kell csak visszamenniük. Ha már meghallgatták, akkor viszont kötelező bent ülniük és végighallgatni a többiek vallomását. Nem irigylem a lista elején levőket. Valszeg szembesítenek mindenkit Aracsi Tamással is.

Lehet mást mondani mint a rendőrségen, de nem érdemes. A bíró az ellentétes vallomások közül szinte mindig az elsőt fogadja el, mert a többit utólagos magyarázkodásnak tartja. Ráadásul ezt nem is szeretik, úgyhogy több bírságot is kiszabhat az így védekezőkre.

A tárgyaláson valószínűleg ott lesz a sajtó is, de mindenkit külön meg kell kérdezniük hogy bemutathatják-e az ábrázatját. (Remélem senki sem fog hozzájárulni!)

Akit elítélnek, mégha pénzbírságra is, az büntetett előéletű lesz, de "mentesül az ezzel járó hátrányok alól". Ez azt jelenti hogy kapunk erkölcsi bizonyítványt, és senkinek sem lesz az orrára kötve a dolog. DE büntetett előéletűek leszünk, a rendőrségi nyilvántartásban benne marad a fényképünk és az ujjlenyomataink, és ha olyan kérdéssel találkozunk hogy "volt-e már büntetve" akkor vagy igent írunk vagy hazudunk.

A szakértői díjat a bíró ha van kedve vacakolni vele (ezt így mondta az ügyész), akkor az elkövetés arányában osztja meg a bűnösök között, de ha neki sincs kedve dolgozni akkor egyenlő arányban.

Emberek, ez a Balkán! Eddig még soha nem írtam le ilyet, de akinek van lehetősége hogy elmenjen ebből az országból, az tegye meg. Ahol ilyen dolgok előfordulhatnak, ott bármi előfordulhat. Hülye politikusok hoznak egy indokolatlanul szigorú törvényt, hülye rendőrök statisztikajavítási célzattal kimennek több száz házba, aztán lusta ügyésznek nincs kedve dolgozni, és az eredmény: 100 fős monstre per, ahol 600 forintos kárértékért is megvádolnak embereket.