3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
Nexus #521 alkoholista: ez "csak" ügyészi, és nem bírói indoklás volt. A kecskeméti ügyészek fasza gyerekek: másolt CD-s házkutatásra is mondták már hogy törvénytelen volt.
Frankee: lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki nem szeretné, ha ez a dolog kitudódna róla? Természetesen nem fogok ország-világ elé kiállni, amikor még az ismerőseimnek se mindnek mondtam meg ezt a számomra kínos dolgot. Pár tízezer forint a kár nálam, kifizetném a háromszorosát is ha békén hagynának végre.
Azért - ha ez nem hangzik rosszul - sok sikert a szerepléshez, ha elmész.
De ne reménykedjük abban, hogy az alakuló kormány első dolga az lesz, hogy megszüntesse az ellenünk folyó eljárást. Rendkívül kicsi a valószínűsége. Ez most már bírói jogkör, és a bírói függetlenség megsértése nagyon-nagyon rosszul veszi ki magát. -
Bocs, eűde csak én és esetleg te vagy akit ez a dolog érdekel?
PONT a dr-al kezdődőeket nem fogja érdekelni az egész, mert röhögve kifizetik, tudomásom szerint van ott fogorvos és nőgyógyász is. Simán kifzetik az ügyvédet és bírságot is. MűÉs miért pont nekem van címezve "a hozzunk létre egy levlistát" többes számban én, vagy te is? Semmi értelme. Ahogy a MATÁV tüntetés is közröhejbe és közérdekktelenségbe fulladt, úgy ez is szépen megoldódik. Jól megbasznak bennünket a szakértő miatt, meg az ott eltöltött pár nap is költség lesz. nem is kevés.... -
kutyafa2 #515 Kedves Frank ! Szeretnelek emlekeztetni a #453-as hozzaszolasomra, ahol nevszerint meg lettel szolittatva, hogy hozzunk letre egy nem publikus lev.listat... Es meg egy csomo mas otlet, az erdekunkben torteno szervezodesre, kozos ugyvedre, stb, stb... Ettol a forumtol ne varj ertelmes reakciokat, s plane ne varj erdemi tenni akararast... Degeneralt, tutyi-mutyi alakok szolnak itt hozza zommel. (Akinek nem inge...)
Mit jelent az, hogy "meghivtak minket " ? Kik ?Miert ? Miert kell 3 ember ? 3 a magyar igazsag ? Egy ember, kezeben a pecsetes vadirattal, nem eleg hiteles ?
Javaslom, vedd elo vadiratot, es a Dr.-el kezdodo nevekhez keressed ki az esetleges nyilvanos telefonszamokat es direktben kerdezzed meg, hogy ki er ra akkor ! S ha, nem talasz senkit, akkor megkernelek ra, hogy egyedul is menjel el, mert joval fontosabb ez az egesz, hogy csak azert ne eljunk a lehetoseggel, mert az ertelmesebbjenek esetleg annyira kotott a rovidtavu programja, hogy mar azon nem tud valtoztatni, meg egy ily fontos ok miatt sem ! -
-s -
igazasd van, de sajna nekem masnap nyelvvizsgara kell mennem
amugy elmennek -
mit írtam, bakker..
szerdán legkésőbb :-) -
Srácok!
KELL még két ember, és aki jönni akar név, cím, telefon. És ezt le kell adnom szarán legkésőbb. Ti nem tudom hogy vagytok vele, de ne igazán akarok Szegedre menni. Ha a szerzői jogi törvényt módosítanák, és felfüggesztenék az esetlegesen folyó ügyeket, akkor lenne esélyünk. De ha nem jelentkezik rajtam kívül senki, nem megyek el én sem, befejezem a görcsölést. Szépen megfogadom az ügyvédemet, és lemegyek szeptemberben. MERT tárgyalás lesz, és ez nem játék. JÓ lENNE FELÉBREDNI SRÁCOK. ITT EGY BŰNCSELEKMÉNYBEN VÁDLOTTAK VAGYUNK, tehát nem lehet álmodozni!!! -
Feltetettem az Euroastra-ra a történetet.
Meghivtak bennünket -3 embert a társaságból- a május 26-i Balatonszárszói Infopolitikusok találkozójára, ott lesz az informatikai miniszter is. Mondták hozzuk el a dokumentációt is.
Én elmennék, de kellene még 2 ember. Ki jön??? -
Nexus #508 Király! Na, hát ilyesmiket lehetne panaszként tenni, úgy értem hogy a vásárhelyiek nem ennek megfelelően jártak el. Valamint:
- a vétség társadalomra való veszélyességével arányban nem lévő rendőrségi eljárások,
- a rendőrök nem rögzítették a helyszínen jegyzőkönyvbe a lefoglalt CD-k tartalmát, arra utólag bármi rákerülhetett,
- túlzottan elhúzódó rendőrségi eljárás, ha több szakértőt bíztak volna meg hamarabb kész lett volna, és nem került volna többe (órabérben dolgoznak),
- névre szóló számlák bemutatásának elvárása nem vállalkozó magánszemélyektől,
- annak elvárása hogy mi bizonyítsuk ártatlanságunkat, mert ők nemigen tudják a bűnösségünket,
- félrevezető, az ügy kimenetelét bagatellizálni igyekező megjegyzések a rendőrség részéről,
- a CD-ken lévő személyes adatok, családi videók lefoglalásával magánélethez fűződő állampolgári jogaimat megsértették,
- stb.
- -
és mit írnátok pontosabban? -
Nexus #505 Ja van még mint lehetőség az Emberi és Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa is. Sokan már tettek nála panaszt. -
Nexus #504 Az ügyvéd szerint lehet az ügyésznek, de lehet a bírónak is írni. Én az utóbbit javaslom. -
azt hiszem most a valasztasok utan kene irni kulonbozo forumoknak
hatha a kozkegyelem minket is megillet... -
Nexus #500 Bocs, a "vacakolást" természetesen az ügyvéd mondta, nem az ügyész.
Ja és még egy balkáni adalék: a rendőrségi nyilvántartásból akkor sem kerülnénk ki, ha felmentenének, mert ugyan a jogszabály ezt írja elő, de a gyakorlatban a rendőrök bent hagynak minden adatot mindenkiről... -
Nexus #499 Na hát én már voltam egy ügyvédnél. Nem sok jót tudtam meg. A tárgyalásról való lemondás és az egyszerűsített eljárás nem érdemes, mert ilyenkor a bírónak kötelező letöltendő szabadságvesztést kiszabnia. A tárgyalásra el kell menni, mert különben körözést adnak ki. Még ha az orvos kiírja, akkor is el kell mennie az embernek, feltéve ha járóbeteg.
Az ügyvéd szerint azért nem szüntette meg az eljárást a kisebb vétségeknél a rendőr, ill. az ügyész, mert nem volt kedvük dolgozni. Ugyanis akkor minden egyes esetről külön határozatot kellett volna hozni, és sokkal egyszerűbb volt nekik egyben átadni az egészet a bíróságnak. Botrány.
A tárgyalás első napján mindenkinek felolvassák az adatait, és megkérdezik hogy bűnösnek érzi-e magát. Aztán beosztják hogy mikor kerül meghallgatásra, és kiküldik a teremből. Amíg nem kerül sorra addig nem kell ott lenni, tehát a lista végén levőknek 3-4 nap múlva kell csak visszamenniük. Ha már meghallgatták, akkor viszont kötelező bent ülniük és végighallgatni a többiek vallomását. Nem irigylem a lista elején levőket. Valszeg szembesítenek mindenkit Aracsi Tamással is.
Lehet mást mondani mint a rendőrségen, de nem érdemes. A bíró az ellentétes vallomások közül szinte mindig az elsőt fogadja el, mert a többit utólagos magyarázkodásnak tartja. Ráadásul ezt nem is szeretik, úgyhogy több bírságot is kiszabhat az így védekezőkre.
A tárgyaláson valószínűleg ott lesz a sajtó is, de mindenkit külön meg kell kérdezniük hogy bemutathatják-e az ábrázatját. (Remélem senki sem fog hozzájárulni!)
Akit elítélnek, mégha pénzbírságra is, az büntetett előéletű lesz, de "mentesül az ezzel járó hátrányok alól". Ez azt jelenti hogy kapunk erkölcsi bizonyítványt, és senkinek sem lesz az orrára kötve a dolog. DE büntetett előéletűek leszünk, a rendőrségi nyilvántartásban benne marad a fényképünk és az ujjlenyomataink, és ha olyan kérdéssel találkozunk hogy "volt-e már büntetve" akkor vagy igent írunk vagy hazudunk.
A szakértői díjat a bíró ha van kedve vacakolni vele (ezt így mondta az ügyész), akkor az elkövetés arányában osztja meg a bűnösök között, de ha neki sincs kedve dolgozni akkor egyenlő arányban.
Emberek, ez a Balkán! Eddig még soha nem írtam le ilyet, de akinek van lehetősége hogy elmenjen ebből az országból, az tegye meg. Ahol ilyen dolgok előfordulhatnak, ott bármi előfordulhat. Hülye politikusok hoznak egy indokolatlanul szigorú törvényt, hülye rendőrök statisztikajavítási célzattal kimennek több száz házba, aztán lusta ügyésznek nincs kedve dolgozni, és az eredmény: 100 fős monstre per, ahol 600 forintos kárértékért is megvádolnak embereket. -
Írtam, hogy időbe telik.
Jelentkezem majd...
-
Lebukott az illegális szoftvermásoló
Száz idézés a bíróságra
Üzletszerűen elkövetett és jelentős vagyoni hátrányt okozó, a szerzői jogok megsértését jelentő bűntettel vádolja az ügyészség a vásárhelyi A. Tamást és száz társát.
A vádirat szerint A. Tamás körülbelül 1998 májusa és 1999 nyara között „Killer" és „Morder" néven hirdetéseket tett fel az internetre, melyekben meghatározatlan helyről vásárolt, nem jogtiszta szoftvereket kínált eladásra.
A megrendelők egy lista alapján válogathattak a játékprogramok, zenei- és videoanyagok között. Ezeket A. Tamás postai úton küldte el nekik. Ezzel – a vádirat szerint – 200 ezer forint anyagi haszonra tett szert.
A megrendelésekről sem A. Tamás, sem vásárlói nem tájékoztatták a szerzői jogok birtokosait, azaz jogtalanul közreműködtek a szerzői jogvédelem alatt álló művek felhasználásában, de főként azok sokszorosításában és terjesztésében. A szerzői jog tulajdonosai ugyanis nem kötöttek írásbeli szerződést velük, azaz nem adtak engedélyt műveik ilyen formában való terjesztésére.
A. Tamás ezzel 166 jogtulajdonosnak összesen 47 millió 905 ezer 981 forint vagyoni hátrányt okozott. Az ügyet a Csongrád megyei Bíróság dísztermében tárgyalják szeptember 2-ától, ugyanis a vásárhelyi bíróságon nincs akkora terem, amelyben valamennyi vádlott egyszerre elférne.
http://www.delmagyar.hu/cikk.php?id=71&cid=11782# -
Nexus #495 Az említett PC Guru-s cikk szerint ha a program nem volt hasznalva, akkor csak az elkovetes _kiserlete_ all fenn. -
mutyi #494 Sziasztok!
A 100-ak ügyvédjének mindenképpen beszélni kell majd mindenkivel,mert csak akkor lesz valami pozitív, tudjátok mire godnolok.
Mint ahogy én is említettem, minél kevesebb a duma annál jobb mindenki helyzete.
És egyébként is honnan is tudnánk két év elteltével(már most több mint két év)hogy ha vettünk is valamit valakitől, az mi volt.
Azt sem szoktuk megjegyezni, hogy két évvel ezelőtt mit vettünk a piacon: két kiló almát vagy 1 bőrkabátot.
Ezeket a mondatokat jól vésse mindenki az eszébe,mert ezekből kell élni.
Ha jól tudom addig nincs illegalitás,amíg nincsen használva az adott program,csak hordozón van.
De ha nem így lenne, mondjátok.
Üdv: -
Bocs, találkozom... -
Srácok néhány hét, amíg találkozunk az ügyvéddel...
Én félek, hogy sokan nagyon sokat kotyogtak, voltak itt fiatal gyerekek is, akiket apuka-anyuka hozott Kenéz "úr" elé. Ezek nagyon sokat árthattak Killernek és lehet nekünk is. Máskülönben honnan a fészkesből venné a szakértő, hogy tudatosan segítettünk a terjsztésben... bár ahány ügyez ismerek, ritka hülye szakértők vannak... és 5 milla azért, hogy kiírkálja, hogy melyik cég programja, és hány Ft, nem semmi. Néha-néha ránézhetett volna, hoyg nem-e shareware. Ha egyáltalán tudja , mi az... Mert nem biztos. Találkoztam én könyvelőként olyan könyvelésben szekértő igazságügyi szakértővel, aki megkérdezte, azt a dolgot hogyan könyveljük??? -
mutyi #488 Bocs a kétszer küldésért! -
mutyi #487 Sziasztok!
Nem hiszem,hogy a tárgyaláson kívüli dolog menne.
Ha megvan az ügyvéd, akkor majd ő felveszi a kapcsolatot az első rendű vádlott ügyvédjével.
Erdélyi Miklós a neve, de benne van a vádirat legalján. És tényleg azért lesz Szegeden,mert nincs hely ott Vásárhelyen.
A másik, hogy ne feledjük: az első rendű vádlotton kívül mindenki vétséggel van vádolva, ami önmagában már jó. De ahogy Frankie is mondta, bárki bármit is mond, azzal önmagának és másnak is árt. Ha meg mindenki "hülye" az lesz a jó.
Üdv -
mutyi #486 Sziasztok!
Nem hiszem,hogy a tárgyaláson kívüli dolog menne.
Ha megvan az ügyvéd, akkor majd ő felveszi a kapcsolatot az első rendű vádlott ügyvédjével.
Erdélyi Miklós a neve, de benne van a vádirat legalján. És tényleg azért lesz Szegeden,mert nincs hely ott Vásárhelyen.
A másik, hogy ne feledjük: az első rendű vádlotton kívül mindenki vétséggel van vádolva, ami önmagában már jó. De ahogy Frankie is mondta, bárki bármit is mond, azzal önmagának és másnak is árt. Ha meg mindenki "hülye" az lesz a jó.
Üdv -
es ti szabit vesztek ki?
amugy szegeden a koleszok a legolcsobbak
deazis napi 3000
több lesz a szállás mint a kárértékem
ha meg arra gondolok hogy a hülye szakértőt nekünk kell fizetni kinyilik a zsebemben a bicska -
Rövidesen beszélek vele, mert benne van a srác, itt simán lemosta a szakértőt.
Valóban van valami lehetőség a tárgyaláson kívüli megegyezésre, de ezzel simán elismerjük a bűnösséget. Ha tárgyalás lesz, megvan az esély a felmentésre is. Jó lenne, ha többünket védene, ugyanis nincs értelme 101 ember+101 ügyvéd jelenlétére, mivel az 1 ügyvéd által valaki mellett elmondott érvek segítenek a másik 100 embernek is. Aki ismeri Killert szójon' má' neki, hogy adja meg az ügyvédje nevét. Van köztünk aki ismeri Killert, mivel van köztünk H.vásárhelyi. Ja, ha valaki zala megyei írjon! Mehetnémnk együtt. És még valami kellene majd szállás Szegeden, mert le kell mennünk, tuti.... -
Nexus #482 Azért lesz Szegeden a tárgyalás, mert nem férnénk el a vásárhelyi bíróság legnagyobb termében sem. Komoly. -
mutyi #481 Sziasztok!
Jó ötlet nagyon az ügyvéd felkeresése,de a második lépésként az elsőrendű vádlott ügyvédjével kell felvenni a kapcsolatot, hogy ők ketten utána tudjanak konzultálni.
Ők ketten a közvetítők közöttünk és fontos hogy mindenki benne legyen,amit majd ők mondanak.
Ismétlem, fontos stratégiai dolgokat már ne itt beszéljük meg,mert az akár a hátrányunkra válhat.
Frankie alkalmas a csapat összefogására stb.
Üdv: -
neki már minek olvasnia?
vegzett velunk........ -
ötlet jó, de kevesen vagyunk itt közölünk...
Kenézék is olvasták lehet most is...
szevasz! hadnagy úr... -
Nexus #474 Korábbi munkahelyemen volt elég bírósági dolgom. Jónéhány büntetőjogi esettel találkoztam, ahol csak azokat ültették le, akik beismerő vallomást tettek, és a többit bizonyíték hiányában felmentették. Az igazság az, hogy - általánosságban beszélve - nagyon nehéz valakire rábizonyítani valamit. Csak nézzétek meg az ismertebb bűnügyeket (körmendi gyerekgyilkos, az Erdélyi Nándor nevű bolti gyilkos, Farkas Helga gyilkosai etc.): évek óta nagyon nagy erőkkel folyik az eljárás és még mindig nem lehet egyértelműen tudni a dolgokat, és a hangsúly a legtöbb esetben a beismert, majd visszavont vallomáson van, és nem a tárgyi bizonyítékokon. Ezért a rendőrök fontossági sorrendjén első, második és harmadik helyen egyaránt a beismerő vallomás kicsikarása van, akár látszólagos jószándékkal, megnyugtatással, az ügy elbagatellizálásával mint a mi esetünkben; vagy akár fenyegetéssel, erőszakoskodással, fizikai bántalmazással (telefonkönyv nem hagy külsérelmi nyomot) a komolyabb ügyekben. Ezért mondom mindig hogy NE ... higgyetek ... a rendőröknek! Nem számít, most mit mondanak: amikor tehetik ... mindig ... átvernek! 
Ha egy háztartásban nem egy, hanem több potenciális számítógép-használó is lakik, akkor máris hiába foglalták le a CD-ket vagy a gépet, nem egyértelmű, tehát nem is bizonyítható, hogy ki volt a másolt programoknak a felhasználója. Persze az ember nem szívesen keveri be ilyen ügyekbe a családtagjait, de csk vallomástételről van szó. Egy ilyen ügy a bíróság előtt biztos bukásra van ítélve - hacsak valamelyik nem tesz magára beismerő vallomást. Nézzétek csak meg, a mi ügyünkben egy nagymama korú hölgy az első helyezett (5+ mFt)! Ha azt vallja hogy övé volt a CD gyűjtemény, akkor bukta. Ha azt vallja hogy nem tudja, és nem akar rávallani családtagra, akkor valszeg felmentik (persze ez csak találgatás, de nekem ez eddig a tapasztalatom, és Frankie is megerősítette).
Pl. ha egy gépkocsival valaki szabálytalankodik, akkor a _tulajdonosra_ verik rá mindig a bírságot. Na de a kocsinak van bejegyzett tulajdonosa, és hogy ő a felelős, arra jogszabály van! A CD akárkié lehet a családból, és ha nem egyértelmű hogy kié - és általában nem az - akkor csak a beismerő vallomás alapján lehet vádat emelni. A postai nyilvántartásból sem derül ki hogy mi is volt a csomagban, persze ha beismeri az ember a CD-ket, akkor a rendőrök _örülnek_. -
Meg lehet csinalni, mivel kezunkben a nevlista...
Ma itt vege lett annak az ugynek, amit irtam. A szamtech cegben dolgozo srac 2 év megrovást, a cég ügyvezetője 1 év megrovást kapott. A másik cég ügyvezetőjét felmenetették, ő végig tagadott. Az első két ember elismerte (mocsok rendőrök nekik is ezt mondták, mint nekünk- Hallod, Kenéz hadnagy?) hogy akkor nem lesz gond. Ennyi. Az ügyvéd nagyon jó védőbeszédet tartott, és ami legfőbb, elvállalta az ügyünket. Nem sokára beszélek vele, és ami fő, Szegeden végzett, és a bírók egy részét is jól ismeri, van akivel egy suliba járt... -
Nexus #472 Vétség a PC Guru szerint: az alapeset, amikor valaki pl. 1 db CD-t másol. Bűntett: amikor valaki pénzért, nagy mennyiségben, különös kegyetlenséggel :) másol CD-ket.
BTK: bűntett, ha jelentős vagyoni hátrányt okozva és üzletszerűen. A jelentős vagyoni hátrány 2-5 millió forint között van. -
mutyi #469 Az lenne a legfontosabb,hogy megtudjuk a pécsi ügyben mi volt a vádirat és mekkora összeg volt megállapítva.
Persze tényleg jó lenne tudni, hogy van-e különbség a vádlott és a gyanusított között.
Értelmezésem szerint annyi lehet a különbség, hogy a rendőrségi nyomozás alatt hívunk valakit gyanusítottnak és a bírósági tárgyaláson meg vádlottnak. De ez nem biztos csak én gondolom így. -
Nexus #467 A legújabb PC Guru-ban van egy 4 oldalas cikk a miénkhez hasonló esetekről. Jogász írta, érdemes elolvasni. Említett egy olyat, hogy újabban lehetőség van arra, hogy az ember lemond a tárgyalás jogáról, és akkor jóval enyhébb ítéletet kap. Nem tudtok erről valamit? Nem akarok tárgyalásra menni, inkább fizetek. -
mutyi #465 A magán listával kapcsolatban annyit, hogy nagyon nehéz lenne úgy megcsinálni, hogy csak az érdekeltek legyenek benne és senki más ne tudja olvasni amiket megbeszélünk. Bármi ötlet stb van, írja meg de csak olyat amiből nem lesz hátrányunk. Muty -
mutyi #464 ott úgy 150EFt lett a bírság.
De ott is 93 ember volt először gyanusítva. A Lényeg, érdeklődni kellene a pécsi üggyel kapcsolatban az Euroastrán, Pósvári Sándornál és Johannesnél. Ők biztos tudják a részleteket, hogy mi volt a vádirat és mennyi volt az állítólagos károkozás. -
mutyi #463 Sziasztok!
Jó ötletnek tartom, hogy egy közös ügyvéd/ szakértő lássa el a védelmünket.én is valószínűnek tartom? hogy nem volt túl szabályos? hogy a vádiratban mindenkinél felsorolták? volt_e már büntetve vagy sem: szerintem ezzel megsértették a személyi jogainkat:egyenlőre ne kavarjuk még a szart? először kicsit puhatolódjunk a pécsi üggyel kapcsolatban: ott a max büntetés egy próbaidő volt? plusz pénzbüntetés? amelyet felesben az állam másik felét pedig a '/ maradt vádlottra szabták ki: igaz fejenként ott úgy -
kutyafa2 #461 Azon is el kellene gondolkodni, hogy vajon a vadirat egyaltalan megfelel-e a torvenyes eloirasoknak, akar formailag, akar tartalmilag... Mert pl. szerintem igen "erdekes" az a teny, hogy a vadiratban kozlik velem a tobbi 99 vadlott szemelyes adatait(nev, lakcim, anyja neve es hogy jelenleg szabadlabon van-e vagy sem)! En szemely szerint nem orulok annak, hogy a sorstarsaimmal megosztjak az en privat adataimat, megha egyutt is "sirunk-nevetunk" ! Valaki megmutatta mar a sajat vadiratat valami jogot tudo es erto embernek ? Szerintem, kell lennie valami hataridonek es/vagy helynek ameddig ill. ahol panasszal lehetne elni az esetleges hianyossagok vagy tulkapasok miatt! Minden lehetoseget meg kell ragadni, hogy az ember meg tudja magat vedeni ! Nem szabad birkakent beletorodni egy ilyen dologba, ami velunk tortenik ! Meg akkor sem, ha az Igazsag es a Jog nem mindig ugyanaz a dolog ! OK, elismerjuk, hibaztunk... De nem vagyunk bunozok ! S lehet, hogy egy szimpla szabalysertesi eljaras kereteben kello "sulyozassal" penzbuntetest erdemelnenk. Lehet. Igy is elerte volna a jogszabaly a celjat. De ezzel a buntetouggyel nem tudom, hogy mit ernek el... -
kutyafa2 #458 Azert nem gyanusitjak kulon oket, mert 1 egesz ugykent kezelik a "100-ak bandajat", s igy joval nagyobb a felhajtas az ugy korul, ami az ugyesznek is jol johet, hogy "ekkora kaliberu tyukper"-ben kepviselheti a vadat... Hiszen, gondoljunk csak a nyomozast vezeto rendorre : eloleptetest kapott, meg meg ki tudja, hogy mit nem... De, ez a o "bizniszuk"... A mi bizniszunk meg az, hogy egy elhibazott torveny elhibazott vegrehajtasara felhivjuk a kozvelemeny figyelmet az erintettettek (vadlottak ! ill. elszenvedok)jogan ! Es ne alljunk meg itt, hanem probaljuk meg valahogy elerni, hogy ezt az elhibazott torvenyt modositasat azert, hogy masok ne kerulhessenek ilyen megalazo helyzetbe, ahol zokszo nelkul bunozokent kezelik az embert es meghurcoljak hazkutatassal, ujjlenyomat vetellel, fotozassal, kihallgatassal es targyalassal !