Bukott Killer/Morder CD-iro
  • steweee
    http://index.hu/tech/jog/letolt0412/

volt egy jobb cikk is az indexen ha jól emléxek, de itt most nem találtam a linket már ha itt volt magamnál meg a html mentését. eléggé hihetetlen amit írsz, sztem nem a teljes igazságot írtad le. először is tisztázzuk, foglalkoztál cd/dvd írással és terjesztéssel, és erre vonatkozó dokumentumot, fájlt vagy tanúvallomást fel tudtak ellened hozni a tárgyaláson ? mert ennek hiányában simán megtámadható a bírói ítélet, jogerős úgyis csak akkor lesz ha nem fellebbezel határidőn belül, és/vagy a legfelsőbb bíróság fogja kimondani a végszót fellebbezés esetén. megnyugtatlak, életveszély okozó súlyos testi sértés, sőt gyilkosságok esetében is ha nincs elegendő bizonyíték nem születhet elmarasztaló ítélet, csak hát macerás az egész.

azt sem írtad le hogy mennyire büntettek, mert nem mindegy. az egy dolog hogy a megállapított kárérték mekkora, és az asvás ürge is szakérthet mivel elméletileg nonprofit jogvédő szervezet, és a szakértelmükkel segítik a rendőrség munkáját felkérésre, illetve jogsértések tapasztalása esetén magánvásal eljárásban tehetnek feljelentést, vagyis ez jogilag nem támadható, legfeljebb erkölcsileg aggályos.szóval ha nem túl megrázó összeg akkor tényleg hagyd a fenébe, mert az ügyvéd többe lesz a végén mégha fel is mentenek és így a perköltséget sem kell állnod, de az ügyvédi díj téged terhel mindenképp.

a bíró úrnak nyugodtan mondhattad volna hogy legyen kissé naprakészebb a hatályos jogszabályok tekintetében, mivel a cikk amit kerestem (remélem vki segít neked és belinkeli a fórumon) éppen nemrég volt egy asvás vezetővel interjú, és ott ő mondja el, hogy a magáncélú letöltés és másolás egy példányban, saját használatra vagy családi körben bemutatva teljességgel jogszerű, amennyiben nem kerül többszörösítésre az adathordozó és nem kerül forgalomba a másolat vagy az eredeti példány, mondjuk suliban eladva.pedig ő már csak tudja, mert ezért kapja a lóvéját.

szóval összefoglalom, egyrészt pontosítsd a dolgot és ne szépíts hogy tudjunk érdemben segíteni
    1: kizárólag saját célra töltöttél le és egy példányban írtál ki anyagokat ? (sztem nem mert akkor hogy a fenébe jutottak volna el hozzád eljárással)
    2 : ha igen sincs minden veszve, tudod e hogy van e ellened közvetlen bizonyíték a terjesztésre ? ha nincs akkor támadható a dolog (bár elég egy tanúvallomás is, és azt nem olyan nehéz kicsikarni vkiből akinek van vaj a füleg mögött vádalkuban)
    3: ha elviselhető a kiszabott bírság, akkor fizesd ki és ügy lezárva

aki emléxik arra cikkre (ha jól emléxem ide lett belinkelve a fórumba) az szúrja már be megint !