Bukott Killer/Morder CD-iro
-
steweee #2490 úgy látom kicsit berágtál. de még mindig nem a kérdésre feleltél, ezeket már sztem mindenki tudja, de azzal legalábbis amit írtál én is tisztában vagyok. viszont a 2476-os hsz.-emben pont azért utaltam az alábbi esetekre, mert ezekben nem lehet olyan egyszerűen lefolytatni a házkutatást.pontosabban a tv.betűje szerint igen, hiszen a nyomozó hatóságnak egy bcs. felkutatása érdekében BÁRMILYEN eszköz rendelkezésére áll(hat), bármit megtehet a sikeres felderítés, legoglalás, elfogás stb. érdekében, erre a tv. lehetőséget ad, ugyanakkor a tv. hivatott arra is, hogy a különböző súlyú bcs.-ket rangsorolva a már rendelkezésre álló bizonyítékok figyelembe vételével járjon el a nyomozó hatóság, ami az állampolgárok védelmét hivatott biztosítani, felesleges zaklatásuk mellőzésével.
ezért hangsúlyoztam ki olyan eseteket, ahol nem pusztán úgy működik a dolog, hogy csengetnek, beengedem őket, körülnéznek és vagy találnak vmit vagy nem. nyilván amikor 100%-os információ áll már vkiről rendelkezésre hogy dvd/cd lemezek másolásával, terjesztésével foglalkozik, akkor nagy valószínűséggel a zárt ajtók, kutyák nem jelentenek majd akadályt ha nincs aki beengedje őket, ellenben egészen más az eset ha csupán lakossági(esetleg rosszindulatú)bejelentésről van szó, hiszen az eredménytelen és felesleges hatósági intézkedés kerülendő. korábban(évekkel ezelőtt) a kábítószeres bejelentések esetén mindenképpen megtartották a házkutatást a cselekmény súlya miatt, elég volt egy levél vagy névtelen bejelentés, aztán ezzel is felhagytak mert így szúrtak ki sokan a haragosukkal.
tehát mégegyszer megkérdezem olyantól, akinek van már tapasztalata ezügyben hogy mondjuk egy egyéb bizonyítékokat mellőző gyanú esetén (pl:lakossági bejelentés)vajon a rendőrségnek joga van e házkutatási parancsot kérnie, illetve fog e kapni, és hogy ha nem tartózkodik otthon senki be fognak e menni a lakásba erőszakkal? merthogy az nemkívánatos jelenség lenne hogy behatolnak vkinek az otthonába, aztán nem áll meg ellene semmi. mondjuk az illegál vindóz az a legtöbb esetben megvan, de azért az nem vmi nagy fogás, nehéz lenne ráfogni hogy ezért megérte ezzel az üggyel foglalkozni