3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • crx
    A t online felmondta a szolgáltatást lehet hogy egy ideig nem leszek mig keresek más szolgáltatót. 'Gazdasági ok lehet hogy becsödöltek csak vicc már tudom mi áll mögötte.' Egy tetves szolgáltató lett.
  • crx
    A válasz egyszerü lecsukni ugy tudom hogy még nem csuktak le senkit viszont anyagilag elég tönkre tudják vágni az illetöt. Per pillanat engem is.
  • figyelnek
    Sziasztok!

Feltennék én is egy kérdést:
    Volt már olyan akit lecsuktak CD/DVD eladás miatt?
    Én csak felfügesztett börtönbüntetésről tudok...
    De olyat is tudok, akit 5-6 alkalommal elkaptak és nem kapot még azt sem....
    Felfügesztett börtönbüntetés nélkül szerintetek mennyi esély megúszni egy ilyet?

Szerintem ez egy olyan kérdés, amit még nem tettek fel,de sok embert érdekel, már csak kíváncsiságból is…

• steweee
    hmmm, nem is rossz ötlet.

nem emléxem rá, de ha így van az aggasztó. én már rég nem írogatok, nem ezért hanem egyébként jogilag aggályos sztem a dolog. így bárkivel ki lehet baszni névtelenül, büntetlenül. elég ha van csak egy haragosod aki tudja ezt és bejelentget rólad névtelenül hülyeségeket. kilókban álló droghegyek, fegyverkupacok a fészerbe stb.
  • dia
    asszem ebben a fórumban volt berakva egy kézzel írott névtelen feljelentés amire kimentek a rendőrök
  • tomo
    hmm, el kene arasztani oket nevtelen feljelentesekkel. mindenfele nyugdijast lehetne feljelentweni, akiknel tuti nincs szamitogep, ha eleg sokan csinalnak ezt, akkor lehet elmenne a kedvuk a hazkutatasoktol.
  • steweee
    téves.a rendőrök nagyon túlterheltek, főleg a nyomozók. nekik csak úgy éri meg egy üggyel foglalkozni ha van belőle "kapás".(akár havi 48 óra túlóra a készenlétiseknél amit nem fizetnek ki).nem mennek csak úgy ki egy lakcímre házkutatni blattra, viszont ha már kimennek akkor találni akarnak vmit, lehet nem is olyan ügyben kifolyólag találnak vmi komprommitálót. viszont ELMÉLETILEG a lakossági bejelentéseket is kötelesek MINDEN ESETBEN kivizsgálni, ezért lennék rá kíváncsi hogy ez esetben mi a gyakorlat, valóban kimennek e házkutatni szimpla bejelentésre, hiszen ez az egyetlen módja ennél a típusú bcs-nél a felderítésre. itt nem hallgathatnak le, illetve híváslistát is csak alapos gyanú esetén kérhetnek a központi adatszolgáltatóból(mondjuk vmely jogvédő szervezet feljelentésére hivatkozva)egyéb titkosszolgálati eszközök sem vehetők igénybe.

tehát a kérdés az lenne, hogy lakossági , főleg névtelen bejelentésre kérhet, kaphat e a nyomozó szerv házkutatási engedélyt ilyen ügyben?
  • crx
    Sajnos a rend... nem ismerik azt a szót hogy megéri e nekik nekik mindegy te fizeted az adódbol öket. Nekik teljesen mindegy hogy találnak e valamit vagy nem. Oly mindegy.
  • steweee
    úgy látom kicsit berágtál. de még mindig nem a kérdésre feleltél, ezeket már sztem mindenki tudja, de azzal legalábbis amit írtál én is tisztában vagyok. viszont a 2476-os hsz.-emben pont azért utaltam az alábbi esetekre, mert ezekben nem lehet olyan egyszerűen lefolytatni a házkutatást.pontosabban a tv.betűje szerint igen, hiszen a nyomozó hatóságnak egy bcs. felkutatása érdekében BÁRMILYEN eszköz rendelkezésére áll(hat), bármit megtehet a sikeres felderítés, legoglalás, elfogás stb. érdekében, erre a tv. lehetőséget ad, ugyanakkor a tv. hivatott arra is, hogy a különböző súlyú bcs.-ket rangsorolva a már rendelkezésre álló bizonyítékok figyelembe vételével járjon el a nyomozó hatóság, ami az állampolgárok védelmét hivatott biztosítani, felesleges zaklatásuk mellőzésével.

ezért hangsúlyoztam ki olyan eseteket, ahol nem pusztán úgy működik a dolog, hogy csengetnek, beengedem őket, körülnéznek és vagy találnak vmit vagy nem. nyilván amikor 100%-os információ áll már vkiről rendelkezésre hogy dvd/cd lemezek másolásával, terjesztésével foglalkozik, akkor nagy valószínűséggel a zárt ajtók, kutyák nem jelentenek majd akadályt ha nincs aki beengedje őket, ellenben egészen más az eset ha csupán lakossági(esetleg rosszindulatú)bejelentésről van szó, hiszen az eredménytelen és felesleges hatósági intézkedés kerülendő. korábban(évekkel ezelőtt) a kábítószeres bejelentések esetén mindenképpen megtartották a házkutatást a cselekmény súlya miatt, elég volt egy levél vagy névtelen bejelentés, aztán ezzel is felhagytak mert így szúrtak ki sokan a haragosukkal.

tehát mégegyszer megkérdezem olyantól, akinek van már tapasztalata ezügyben hogy mondjuk egy egyéb bizonyítékokat mellőző gyanú esetén (pl:lakossági bejelentés)vajon a rendőrségnek joga van e házkutatási parancsot kérnie, illetve fog e kapni, és hogy ha nem tartózkodik otthon senki be fognak e menni a lakásba erőszakkal? merthogy az nemkívánatos jelenség lenne hogy behatolnak vkinek az otthonába, aztán nem áll meg ellene semmi. mondjuk az illegál vindóz az a legtöbb esetben megvan, de azért az nem vmi nagy fogás, nehéz lenne ráfogni hogy ezért megérte ezzel az üggyel foglalkozni
  • figyelnek
    Pontosan így van, azt csinálnak 1:1-ben amit akarnak...
    Túl sok jogod nincsen...
  • lich
    Akkor mondom konkrétan. Ha kutyák vannak, hívják a sintér bácsit, aki elkapkodja őket. Ha öreg szenilis hozzátartozó van, aki nem enged be, vagy megvárnak, vagy igenis rátörik az ajtót. Ebből adódik, hogy a bezárt szobákba és szekrényekbe is be fognak nézni (lakatos). És végül: Gyanú esetén elég egy feljebbvaló SZÓBELI PARANCSA a házkutatáshoz.
  • steweee
    semmitmondó a válaszod, nincs benne érdemi információ.a házkutatás szabályai sztem már mindenki számára ismertek aki olvasta a fórumot vagy éppen máshonnan, én az általam felsorolt speciális esetekre várok választ
  • duhosdoki
    Hát nem büntetőjog a specialitásom, de szerintem maga a szakértői vizsgálat nincs időben korlátozva. De a nyomozás határozott időre szól és azt lehet egyre feljebbi szinten hosszabítani. Ha emlékeim nem csalnak két év biztos lehet...
  • lich
    Na. Házkutatási parancs egy adott címre szó. Pl. 1234. Windows u. 95. Fsz. 23. Kiskovács Pistike. A szomszédhoz NEM mehetnek be, mert a parancs nem oda szól. Ezt amúgy meg tudják kerülni, két módon. 1. Biankó házkutatási parancs, vagy 2. indokolt esetben tartható házkutatás parancs nélkül is, ha a bűncselekmény elkövetésének eszköze a házkutatás késlekedése miatt eltűntethető. Úgyhogy ha emberünk olyan okoska, hogy gizdul: "Hehehe, a szomszéd Pistikénél van a warezcuccos!" akkor nagy valószínűséggel át fognak ugrani körülnézni oda is egy kicsit.
  • [HUN]PAStheLoD
    Nincs megadva valami időlimit, ameddig totojázhatnak a lefoglalt cuccokkal?
  • [HUN]PAStheLoD
    Melyik CD-ket érdemes nem elől hagyni? :) Tehát ha véletlenül a gonosz dzsinnek hoztak három autocad cd-t meg egy csomó borland , m$ , stb.. cégtől lopott (sic!) cd-ket, akkor erre egyből helyben kivégeznhetnének, vagy kell mellé még a GTA4 dvd is ?
  • duhosdoki
    Nálam semmit nem találtak, ennek ellenére vitték el a winchestert... Bár eddigi tapaszatalatom alapján elég sötéten láttom a jövőt. Mire visszakapom ha visszakapom semmit se érek vele (újat kell venni a gépbe különben csak ott magában zuhan az értéke). Nagyon gondolkozom mit csináljak, ha az ügyész megpróbál engem megrovással elintézni. Bűncselekmény hiányában felmentést akarok, hogy perelhessek de a büntetőper strapás... Nu ha ugye ha eljutunk a folyóhoz akkor majd ráérek...
  • Frank99
    minket ugyanezért ítéltek el.....
    nálunk találtak pár cd-t is...
  • Montanosz
    érdekel,mert nyilván én is az a 2000emberes esetbe estem múlhavi foglaláskor
  • tudatlanka
    Érdekel...
  • duhosdoki
    Az ügyészi határozat elleni felülbírálati kérelmemre megjött a válasz. A bíróság részben (kisebb részben) helyt adott siránkozásomnak. A házkutatási határozatban kihúzta a kijelenést hogy én milyen csúnya dolgokat csináltam és átírta arra, hogy adat merült fel arra hogy csúnya dolgokat csináltam... Hát köszönöm szépen:) Minden másban elutasított... Egy pár kifogásomról nem határozott a tisztelt bíróság, csak úgy figyelmen kivül hagyta őket úgy egyszerűbb (ezt a trükköt az ügyész is ismerte:)). Azért érdekes hogy leírta, hogy az egyik vagyok a majd 2000 emberből aki a állítólagos főbűnőstől postai utánvétel rendelt. Szerintem a postai untánvételek ilyen nagy számánál feltételezni, hogy minden egyes rendelő rossz fiú/lány és nála házkutatást tartani csak erre alapozva durva. És nekem úgy tűnik ezt meg is csinálták. A brókerbotrányban századanyi házkutatást sem tartottak fogadjunk... Ezt a ma megírt és már fel is adott fellebbezésemben meg is jegyeztem (különös tekintettel Alkotmányunk 59. §-ának (1) bekezdésére= magánlakás sérthetetlensége), hogy csak postai utánvétel tényének alapján egy kicsit aránytalan jogsérelem ért ha más nincs a kezükben. Máskor gondoljam meg kitől vegyek postai utánvétellel pl. kártyalapokat? Ha az illetőt elkapják valami egész mással akkor jön nálam a házkuti? Összes winyó elkobzás (soha napján visszakapom)hogy megnézék hogy a rendelt cd/dvd-t telepítettem/futattam-e? Akkor is ha nálam semmi cd/dvd-t nem találnak? A semmi telepítését/futattását is megnézik? Csak mellékesen, ha már rajtam a sor bizonyíthatom hogy az elkobzott winyón minden jogtiszta amit hülye szakértőjük felsorol (persze nem muszáj jogilag, csak akkor egy kis büntető eljárást kell felmentésemig végigszenvednem). Na jó, bocsi a dühöngésért ha még érdekli a népet továbbra is beszámolok.
  • Montanosz
    édesanyám vak, én nem voltam otthon, így nem mentek be hanem később visszajöttek.

.....sajnos a telóm kivolt kapcsolva, így eldugni cuccokat már nem tudtam((((
  • steweee
    na amiről még nem volt szó a fórumban illetve a linkelt tv. és egyéb közérdekű oldalakon. az addig tiszta és egyértelmű hogy a hatóság egy házkutatás alkalmával a lakcímen teljes kürű vizsgálódást végezhet, beleértve a kiegészítő és melléképületeket, helységeket és a teljes udvart, de mi van akkor ha a gyanúsított nincs otthon és van kutya(kutyák) a kertben/lakásban, amik harciasak és nem engednek be idegent.ez mégha elég bizonyíték kerül lefoglalásra ugyan lehet bcs., de a csekély társadalmi veszélyességét figyelembe véve joga van vajon a rendőrségnek a kutyákat lelőve megtartani a házkutatást ebben az esetben? és abban az esetben mi történik ha szintén nincs otthon a gyanúsított, de egy öreg(szenilis)hozzátartozója van otthon aki nem hajlandó beengedni őket? rátörhetik erőszakkal a lakást? ebből adódik az újabb kérdés, vajon a lakás átkutatása esetén a kulccsal bezárt szobákba, szekrényekbe stb. is behatolhatnak amennyiben nincs otthon a lakás tulajdonosa,akinél a kulcsok lennének?

ehhez kapcsolódik az újabb kérdés, társasházak esetén ugyan a közös használatú helységekre vonatkozik a házkutatási parancs, de a baráti kapcsolatokról a rendőrségnek nem igen vannak pontos információi.vagyik ha vkinek a lakásához házkutatást kérnek, akkor esetleges gyanú esetén vajon bemehetnek e a szomszédban lakó baráthoz átvizsgálni a lakását hátha ott vannak a lemezek? tovább bonyolítja megint a helyzetet ha a barát nincs otthon, vagyis ilyen esetben elégséges e egy gyanú házkuti parancs nélkül hogy betörjék a lakás ajtaját?

ezek igen lényeges kérdések, amikre a fórumban még nem volt válasz sem a kapcsolódó linkeken
  • figyelnek
    Olvad el__Szabadságot a Teleppatáknak!!!
  • Frank99
    ez jó infó volt, kösz!
  • tomo
    felmerult, hogy a truecrypttel hol tarolja a jelszot.
    nos, jelszot nem tarol, hanem a kontenerfile eslo 512 byteja es a vinyo elso 512 byteja tartalmazza titkositott akarmit ( nem emlekszem a terminus technicusra , de nem is lenyeg )

ha ez az elso 512 byte barmi miatt megserul, akkor kuka az egesz adatmennyiseg, mert nem birod feloldani a titkositast. ezert celszeru az elso 512 byteot elmenteni es biztos helyen tarolni, hogy az eredeti hordozon megserul, akkor a mentett 512 bytetal felulirva a serultet ismet mukodokepes lesz a cucc.

tarolo vinyo titkositas eseten ( teljes vinyo titkositas ami nem rendszerlemez ) soha ne engedjetek a vindoznak inicializalni a vinyot, mert a rohadek akkor felulirja az elso par bytetot a lemezen, es fuccs az erzekeny elso 512 bytenak, feloldhatatlanna valik a vinyo. persz ha van mentes, akkor semmi gond.

viszont meg egy problema akad, sata vinyorol, keptelen vagyok elmenteni az elso 512 byteot. ha erre tud valaki mukodokepes megoldast szivesen vennem az otletet.

http://www.truecrypt.org/forum/viewtopic.php?t=411
    itt talaltok leirast, es programot a TC header menteshez ( elso 512 byte ) ez a modszer nalam sata vinyonal kudarcot vallott. egyebkent kontenerfilehoz es pata vinyohoz jo.

jo munkat, es aki tud angolul, annak tovabbra is ajanlom a truecrypt oldalan levo forumot.
  • Frank99
    persze hogy mond :-))))

• balibacsika
    Ha még elkornyikált volna, okés, de pl. Győzike?

-amúgy szeva, ki vagy?-

hmmmm, mond valamit hód..m..v, meg p.ks?
    Olvasom egyébként a fórumot, csak ritkán szólok közbe...

Üdv,
  • Frank99
    Sztem megélnének ŐK, csak nagyok az IGÉNYEK.
    Nem muszály mindenkinek 30 milliós Mercivel járni, csak azért, mert elkornyikált néhány dalt....

amúgy szeva, ki vagy?
  • balibacsika
    Most akkor ki is kapja le a jogdíajakat. Az alábbi interjú szövegét a "Paradicsom" c. Total Food magazinban olvastam. Az interjú Szolnoki Tiborral készült, a Bon-Bon énekesével:
    "...Tomival is rengeteg dalt gyűjtöttünk össze a tarsolyunkba, és azt is szeretnénk jövőre egy új Bon-Bon lemezen kiadni. Három éve dolgozunk egy musicalen(...) Az ügy érdekében mindent megteszünk, ami rajtunk múlik. Sokat dolgozunk, mert a LEMEZELADÁSOKBÓL ÉS JOGDÍJAKBÓL NEM TUDUNK MEGÉLNI. (!!!) Amíg bírjuk, csináljuk."
    Nos, vélemény?
    Szevasz Frenki!
  • Frank99
    hahh.
    én csak adattárolásra használom, magyarul ide mentem azokat az állományokat, ami éppen lejött, kiírásra vár stb.
    nekem az oprencerem tiszta, ha valamit tesztelek, utána törlöm a vonatkozó registry bejegyzéseket.
  • PoisonBorz #2467
    Nem sebességre gondolok... működésben: crypt miatt vhol vmi nem működik, nem lehet megosztani, rizikós adatbiztonságilag, stb. Sz'al hogy mennyire domborodik ki az működésben, ha egy drive titkosított...hogy csak azt a boot-jelszót veszed-e észre belőle.
  • Frank99
    a Truecrypt-el a komplett wincsi titkosítás a jó megoldás.
    ha használni akarod, Select device, megadod a meghajtó betűjelét, Mount+password, és úgy látod, mint egy sima wincsit. Király program, és free!
  • Frank99
    egy példa:

Barton magos 2500-as AthlonXP-m 3000-en megy, 512 MB RAM.

semmit sem venni észre belőle.

ismeretségi körömben többek 2000-2200-es Athlon, Sempron, hasonlóan jó tapasztalatok.
  • PoisonBorz #2464
    ...például, mennyi többlethely kell a titkosított állományoknak? És egy kis noobszag: úgy átlag felhasználási szinten, mennyire 'érződik' a jelenléte? LAN-megosztott könyvtár stb. Vagy bootnál a jelszókérés, mount, és onnantól semmi jele?
  • Montanosz
    na elnyomtam...
    a többi vincsi/dvd-t titkosítani a truecryt nagyon jó mert free ráadásul, és nálam wimdóz halál után is klafán mountolt.
    ...az rejtély számomra hogy őrzi a jelszót hiszen a progit is újra telepítettem meg a windózt is, de hát nekünk csak jó ez így ám!
    ha használni akarod kérdez itt, igyekszem válaszolni.
  • Montanosz
    hát ha sérült a lemez akkor kaki))..de ez így van rendjén(((
    ha a boot wincsit akarod titkosítani akkor az alább említett magyar nyelvű progi ajánlot: Free_Compusec_v4.18.1_by_CE-infosys
  • PoisonBorz #2461
    kösz.. igazából azért kell az egész, mert olyan helyre költözik a gépem, ahol esetleg gond lehet majd a nem jogtiszta windows/szoftverek, szal gondoltam a legkényelmesebb megoldás egy crypt progi lehet... de pl TrueCrypt dokumentációban sem sokat találtam a gyakorlati működésről..

Mennyi helytöbblet kell egy cryptelt állománynak? Mennyire biztonságos adatok szempontjából, pl. ha sérül a lemez?
  • Montanosz
    a bestcryptel vagy truecryptel jobban jársz, a drivecrypt a cd/dvd-nél túl sok helyet foglal(a fél lemezt)
  • crx
    PII nál gyorsabb géped van észre se veszed. Én a PII vetem csak észre hogy valamelyest terheli a procit.