Bukott Killer/Morder CD-iro
-
figyelnek #2381 Mai helyzet:
Az írta több jogvédőszervezet is (törvényben is ez van), hogy magán célra szabad másolni. Internetről meg szabad letölteni.
Csak szoftvert nem szabad másolni…
de az a igazság, legalábbis az én meglátásom szerint (egy hétköznapi ember szemével nézve) a törvény megengedi zenék és filmek magáncélú másolását, de ez a T bíróságot/hatóságot nem érdekli.
Fizetünk jogdíjat, de túlságosan ez sem érdekel senkit sem.
Mint már írtam lakásodban, csak az legyen, amit nézel gépedet meg kódold le...
Szoftver meg csak a kódolt gépen legyen...
Házkutatásnál meg senkit sem érdekel, hogy mihez van jogod, mindent visznek, nem igen hallottam még olyat, hogy bármit is vissza adtak volna (ha meg csoda történik és mégis, akkor mikor 1-2-3-4-5 év múlva...)
Ha elkapnak fogadj ügyvédet, (te döntesz, neki fizetsz 200.000Ft környéki összeget, vagy az államnak a büntetést és a szakértői véleményt, ez nem annyi lesz...)
Ha mindent így csinálsz akkor a törvény szerint nem büntethetnek meg (az egy másik dolog, hogy elméletileg meg fognak...)
Sajnos még az hozzá tenném, hogy a szerzői joghoz kevesen értenek, nem igen volt komolyabb precedens értékű per... T. rendőrség meg esetleg megpróbálhatná elkapni a komolyabb bűnözőket és nem a civileket kellene baszogatnia…
Ez az egyik legjobb könyv a témában, hétköznapi emberszámára is érthető nyelven:
Dr. Szinger András, Dr. Tóth Péter Benjamin:
Gyakorlati útmutató a szerzői joghoz
http://www.jogiforum.hu/konyv/719
Én többet már nem igen írnák-e témában,mert nem igen van értelme, most kompletten le írtam, hogy mi a helyzet, ha megfogadjátok jó, ha nem akkor is…
Kérdésekre válaszolok,de ezeket többet nem írnám már le…